Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
7. 5. 2010 ob 14:00 #2895ANAČlan
zlati rez wrote:
, sva celo soimenjakinje…..hahahaha…..ani qul ime ……..hahahahahahaha……od spredaj pa od zadaj se enak prebere, zlo praktičn……hahahahahaha….sem mislila rečt, da, če bi hotla tole knjigo prebrati, jo jest z veseljem skopiram v fotokopirnici, ima v bistvu 115 strani in ti jo sendam na tvoj naslov, recimo drug teden……hahahaha……tk, da se ti odloč…..hahahaha……
slišmo
Ma sm vedla, da imava midve en conection..kr nekak si mi kulska…pa nism vedla zakwa men ta baba tko sede …. Meni drgač moje ime doooolgo ni bilo ravno povšeči ( predvsem v puberteti ) ker jih je ogromno…in kot nalašč sem vedno v razredu imela še kakšno Ano ( to je bil moj izziv, preizkušnja sprejemanja takrat, zdaj to vem ) no in danes sem prov ponosna, da nosim to ime, ker sem spoznala, da vsaka oseba, ki ji je bilo ime Ana, je bila po svoje zelo unikatna oseba, močna, pozitivna….no, pa tudi jaz sem se zelo spremenila, in sem res prov hvaležna fotru in mamici, da tsa mi izbrala tako ime.
Drgač pa ja, tale Castaneda mi res ne da miru, tista knjiga, ki sem jo imela izposojeno, me je čist potegnila, in je sploh nisem mogla nehat brat. In je tudi nisem povsem zastopila, pa me je prav zaradi tega tudi tako zelo zanimala…ker sem dostikrat “našla” tam notri. Tako da , če ti ni odveč, bi te prosila za tisto fotokopirano varianto. Strošek mi boš sporočila, da poračunava, obvezno! Naslov ti javim na privat.
Aja, pa še eno skupno lastnost imava….moj r.d. je 7.4. tvoj pa se mi zdi, da tudi tu okoli, mar ne? Matr, tale ovnovski ogenj, a ne, kere štale zna delat?Lepo bodi!
7. 5. 2010 ob 14:00 #2896robiParticipantFul dobr in ful resnično s temle spermijem, haha. Krasno.
Se pravi ma prebujenje spolne energije tule tudi veze.Od tam vse pride, pravzaprav sta duh in življenjska energija skos skupi.Fajn.Kastanede sem se sam mal ustrašu pred velik leti. So kr hude zadeve.Sem pa zdej bral, da recimo tibetanski menihi vesčas posvečajo pripravi na smrt, to zgledacelo tako, da ohranjajo zavest stalno tu, tut med spanjem. Prepoznavajo vse mogoče vidike zavesti.Ampak za mene, ko še čustvenega telesa nism preveč dobr spucu, je to še mal predalč.Hkrati pa isto, sej če pučeš, naseljuješ zavest, hehe.Bodi fajn, Zlata rezina, seeyou, sporoč kak dan prej, če moreš.7. 5. 2010 ob 14:18 #2901AVATARČlanANA wrote: Oj, rezina!Eno prošnjo imam: Glede na to, da rasturaš Carlitosa, a bi mi morda vedela našteti njegove knjige po vrsti – od začetka, pa potem katere sledijo. Namreč zadnjič sem vzelo eno njegovo ( ne spomnim se več katero ), pa je bilo v bistvu nadaljevanje, ko je Carlitos že bil na polovici svoje poti. Prebrala sem jo samo od začetka, pa ker se je veliko stvari navezovalo na dogodke, ki jih je že doživel, me je začelo zanimati, kaj vse je že do takrat doživel. Pa nikakor ne najdem tiste prve knjige, ko Carlitos šele spozna Don Kihota. Upam, da ne zahtevam preveč….pa hvala Aja brtw, uživam v tvojih nebulozah lp
Ne ukvarjaj se preveč z Castenado…da tvoje življenje ne postane čarovniška bitka…Castenada za mene ni pristen !…Že marsikje sem prebral ta očitek…in njegove knjige temeljijo na dobri psihološki zgodbi.
7. 5. 2010 ob 14:28 #2905robiParticipantPa še neki v zvezi s spermiji mi je zdejle kliknilo:
spermiji izhajajo iz moškega, so moški, moška narava, borbenost… sam tut vse ženske, ki so na tem svetu,so ble enkrat spermiji. Oziroma so čisti podaljšek tega še dones.A ni zanimivo?So bile del moškega, so del moškega.Se pravi nekoč smo bili na dveh koncih hkrati (v spermiju v očetu in v jajčecu v materi).Ful dobr.In smo sami sebe združili v eno bitje. Krasno.7. 5. 2010 ob 14:32 #2907ANAČlanAVATAR wrote:
Ne ukvarjaj se preveč z Castenado…da tvoje življenje ne postane čarovniška bitka…Castenada za mene ni pristen !…Že marsikje sem prebral ta očitek…in njegove knjige temeljijo na dobri psihološki zgodbi.
Ma sej se ne. Ampak nekaj mi je všeč v njegovih knjigah…da predstavi določene zadeve na meni malce bolj razumljiv način…še posebej, ker piše po svojih izkušnjah. Drgač pa itaq nimam preveč časa, da bi se prov zelo poglabljala v katerekoli knjige…glih toliko…za gunšt
Lahko pa zase rečem, da znam potegnit črto med realnim in nerealnim….Začutim kdaj je že vse skupaj pravljica, kdaj pa so stvari uporabne za moj “osebni razvoj”
7. 5. 2010 ob 17:33 #2909zlati rezČlanŽivjo,
Ana, zmenen, hja, pošten povedan, tud men ni blo moje ime dolg časa všeč, pa še klicali so me čist zmeden, enkrat Ankica, enkrat Anka, pa Anica, pa Ančka, pa ana4gana,……hahahahaha…..prouzaprou mi ni blo dolg časa čist nč včeš na men, razen moje praktičnosti in jezičnosti…….hahahaha……..kar je res, je res…….hahahahahaha……..hja, dons mi je vse všeč……hahahahaha……. ampak mi je pa še vedno praktičnost, pa jezičnost nekak tanajbolj pr srcu……naprimer iz praktičnosti ne maram nerešenih zadev, zato ti drug teden pošljem fotokopije in te o tem jezično obveščam…….hahahahaha…….
Robi, hvala za pozdrave, z delavnico sem popoldne naslednjo nedeljo konec, tk, da me lohk prčakuješ proti večeru, sicer ti pa pošljem sms, da mi pošlješ navodila, kako sploh priti do tebe…….jest grem na Maribor pa na Hoče……tolk se zdele spmnem…..
Hahahaha…..mi je prou všeč, da je tud naš Avatar mal fan Castanjedota…….hahahaha…..bravo stari…..hahahaha…se mi zdi, da se mal preveč z očitki ubadaš…..ampak, sej veš….jest sm en norc….hahahahaha……pa vsak ima svojo pot……tud moja je šla skoz očitke, tk, da nisi nč posebnega…..hja, pa tud jest ne…….hahahaha……..
Bom pa še neki napisala, k se mi je glih knjiga odprla ……….hahahaha…….pa k Avatar tk rad Castanjedota bere……hahahaahahahaha…….love you Avatar……maš pozdravčke od Carlitosa…….hahahaha….
Carlos pravi, kako so stari čarovniki uporabljali rastline moči, da bi ustavili notranji dvogovor. A današnji bojevniki imajo raje manj tvegane in bolj nadzirane pogoje::::”””Enake rezultate lahko dosežemo, ko smo pritisnjeni ob zid. Ko se soočamo z ekstremnimi pogoji, kot so nevarnost, strah, zasičenost občutkov in agresija, nekaj v nas reagira in prevzame nadzor : um postane pozoren in avtomatično ustavi svoje blebetanje. Namensko ustvarjanje takega stanja se imenuje zalezovanje.””””
“””Vendar pa je najboljša metoda bojevnikov rekapitulacija. Rekapitulacija ustavi um na naraven način.””””
“”””””Glavni sprožilci naših misli, so nerešene zadeve, pričakovanja in obramba ega. Zelo težko je najti osebo, katere notranji dvogovor je iskren, navadno skrijemo svoje frustracije in gremo v nasprotno skrajnost : vsebina našega uma se spremeni v pesem hvalnico “JAZU”….”””””
“”””Rekapitulacija naredi konec temu. Po določenem času nepopustljivega napora, se nekaj znotraj nas razjasni. Dvogovor iz navade postane brezvezen, neudoben ; edino zdravilo je, da ga ustavimo.””””
slišmo
8. 5. 2010 ob 9:12 #2914zlati rezČlanBr juter,
hahahahaha…sem se zdele nakrohotala……hahahahaha…..sem napisala že celo dolgo nebulozo pač iz moje zgoščenke……hahahaha….in sendam……in nč……….hahahaha……..pač je vse zginlo…….hahahahaha………pa drugič….papapapa……..hahahaha…….se je zdele Carlitos javu…..hahahaha….pa prau, da nej ga še mal citiram……….hahahaha……kva pa čem…….jest sm en norc….hahahaha….pa še zgleda, da sem navlečena na moške……hahahaha………sem se vprašala zdele, a hudika ni ene ženske, da bi jo citirala…..se ne dam…….hahahaha…..ampak evo…..jest jo preprosto ne poznam…….mi še ni križala pot………hahahahahaha……..sem pač ženska……hahahaha……pa mi moški preprosto bolj ležijo……hahahahahaha…….sej vem…..včasih leživa oba……hahahahaha…..
Zdej pa resno…….hahahaha…….če, je to sploh mogoče……..hahahaha……
Na delavnici povprašajo Carlitosa o rekapitulaciji………če bi jim bolj po domače povedal……..hahahaha…
“””Bojevnik začne s pregledom dneva. Obnovi pogovore, razreši pomene, si zapomni obraze in mena, išče sence podtikanj, razčleni lastne čustvene odzive, pa tudi tuje. Ničesar ne prepušča naklučju, pograbi spomine dneva, enega za drugim, in jih očisti skozi dihanje.”””
“””Poleg tega preiskuje celotna poglavja in kategorije svojega življenja. Na primer partnerje, ki jih je imel, hiše, v katerih je živel, šole, delovna mesta, prijatelje in sovražnike, boje in srečne trenutke in tako dalje. Tega se je idealno ločiti v časovnem vrstnem redu, od zadnjega spomina, do najbolj oddaljenega, ko ga lahko prebudi. A na začetku je lažje delati po področjih.”””
“””Zelo koristna in vsem dosegljiva oblika vadbe je naključna rekapitulacija. Če malo pomislite, v resnici neprestano rekapituliramo. Vse spomine, ki se pojavljajo v našem notranjem dvogovoru, bi lahko iamenovali tako. Vendar jih obujamo nenamenoma. Namesto, da bi jih zalezovali v tišini, jih sodimo in jemljemo obrobno. Škoda, da je tako. Bojenik izkoristi priložnost, saj so spomini opozorila naše tihe strani, čeprav izgleda, da se pojavijo naključno.””””
Poudaril je, da za rekapitulacijo niso potrebni nikakršni posebni pogoji. Z vajo lahko poskušamo kjerkoli in kadarkoli, vedno, ko začutimo spodbudo za to. “””
“Bojevniki rekapitulirajo ko hodijo po cesti, v kopalnici, ko delajo ali jedo, kadarkoli je mogoče !!!! Pomembno je samo, da to delajo..””””
Dodal je, da ni potrbna drža dokončnosti. Edina zahteva je udobnost, tako fizično telo ne zahteva pozornosti in se ne vmešava v spomine.””
“””Vendar čarovniki jemljejo vajo zelo resno. Nekateri so uporabljali lesene zaboje, dvignjene površine za spanje, omare ali jame. Drugi so si naredili sedež na najvišji veji velikega drevesa ali izkopljejo luknjo in jo pokrijejo z vejami. Dobra vaja je rekapitulacija v temi s sedenjem na postelji, preden gremo spat. Vsa sredstva, ki nas izolirajo od okolja, so dobra za pravilno rekapitulacijo.”””
“”Ko enkrat določimo dogodek in obnovimo vse njegove dele, moramo vzdihniti, da si povrnemo energijo, ki smo jo pustili za seboj in izdihniti vlakna, ki so jih drugi pustili v nas. Dihanje je magično, saj je dejavnost, ki daje življenje. “””
Carlos je razložil, da mora biti te vrste dihanje pospremljeno s premikom glave vstran, čemur čarovniki pravijo “prepihanje dogodka.”Nekdo ga je vprašal, ali je nujno dihati z desne na levo, ali obratno…..
Pa pravi Carlitos :::::” Kaj pa je to pomembno ????????????? To je energetsko delo, ni določenega vzorca. Kar šteje, je namera. Vdihnite, ko želite nekaj vrniti in izpihnite, kar ne pripada vam. Če to naredite s celotno svojo osebno zgodovino, boste prenehali živeti zapleteni v verigo spominov in boste namesto tega osredotočeni na sedanjost. Vidci opisujejo ta učinek kot soočanje z dejstvi, kakršnimi so, ali kot objektivno videnje časa.”””
Vprašali so ga, kaj naj počnejo s svojimi spomini, ko jih enkrat določimo, ali to pomeni preiskovanje s kakšno psihoanalitično metodo ali kaj podobnega…
Odgovoril je :::::::::::::::::””””””””””” Ni nujno, da bi naredili kaj določenega. Spomini najdejo svojo pot in svetlobnost se skozi dihanje prerazporeja sama od sebe. Samo poskusite, bodite na voljo, duh vam bo pokazal, kako to početi.”””“”Rekapitulacija se začne od znotraj in je del same sebe. Tiče se utišanja uma in ko to enkrat storimo, naše energetsko telo prevzame nadzor in dela, kar je zanj užitek delati. Počutite se dobro, udobno, daleč od tega, da bi vas izčrpavala, celo nadomešča počitek. Vaše telo jo zazna kot nerazložljivo energesko kopel.””””
“””A morate imeti pravi odnos. Ne zamenjujte vaje s psihološkimi vpprašanji. Če potrebujete razlage, pojdite k terapevtu. Povedal vam bo, kaj storiti, da boste še naprej idioti, kakršni ste. Niti ne bi smeli iskati “lekcij”. Zgodbice z naukom so le v otroški literaturi.”””
“””Rekapitulacija je posebna oblika zalezovanja, morali bi se je lotiiti z velikim smislom za strategijo. Gre za razumevanje in urejanje našega obstoja, videti ga, kakršen je, brez obžalovanj, očitkov ali čestitk, s popolno odmaknenostjo in v duhu gibanja, celo humorja, saj nič v naši zgodovini ni bolj pomembno od česa drugega, vsi naši odnosi so koneckoncev kratkotrajni.””””
“”Pomembno je začeti, saj nam bo energija, ki jo bomo osvobodili v prvih poskusih, dala zagon za nadaljevanje rekapituliranja čedalje bolj in bolj zapletenih vidikov našega življenja. Nujno je začeti z našim najmočnejšimi naložbami, to so naši najbolj mučni trenutki. Potem iščemo tiste spomine, ki so tako globoko, da smo mislili, da smo jih pozabili, a so tam.””
“””Na začetku je lahko rekapitulacija težko delo, saj naš um ni navajen na takšno disciplino. A, ko zapremo najbolj boleče rane, energija prepozna samo sebe in vaji se popolnoma posvetimo. Na ta način nam vsak delček svetlobe, ki ga osvobodimo, pomaga dobiti več.!!!”””””
“””Če ne obnovimo svoje energije v celoti, ne bomo nikoli mogli doseči moči svojih odločitev; vedno bo v ozadju hrup, tuj ukaz. In brez moči svojih odločitev ni človek nič.””””
“”””Odkrivanje dogodkov je idealno, saj čisti rane iz preteklosti in razjasni vsakršno zamašitev energetskih kanalov. Na tak način zlomite strmenje drugih ljudi, utrjeno v vas, razkrijete vzorce človeškega vedenja in nič več vas ne more ujeti.””””
slišmo
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.