Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 190 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    robi
    Participant

Hvala, Zlati rez

Heart

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

robi wrote: Draga zlati rez, hvala za vse tvoje prispevke, ki so res fajn.

Bi te pa neki vprašu, ker imam občutek da ti je karmična diagnostika dokaj jasna,
    in sicer:
    Zakaj misliš, da ma človek problem z drugo čakro (spolnost, denar, družba…), kje naj brskam po
    svoji zgodovini, nekako ne najdem vzroka. Vem, da oče nima najboljšga odnosa (tak imam občutek), dnarja ma kr dost, mama se je denarno na njega bolj ali manj nalepla…
    Sam mora biti še kaj zadaj.

Hvala zlati rez, bodi fajn

Dragi Robi, sem te že malo pogrešala, pa se mi je zdel, da se kar aktivno ukvarjaš sam s seboj, super……čim se ukvarjaš, boš tudi odkril svoje vzorce, ali pa vzroke in posledice……

Robi, osvoji idejo Karmične diagnostike, ker, če res močno osvojiš idejo karme, potem se tudi smrti človek ne boji,…in se pojdi detektivko svojega življenja…seveda bi bilo super, da Marjanovo knjigo prebereš……in se poglobiš……jest bom pa v nebulozah itak pisala o svojih konstruktih ego-manipulacij…..hahahaha…..pa boš mogoče tudi dobil še kakšno idejo…….hahahaha….smo si vsi fulll podobni……sem ugotovila…..hahahaha……

Ker pa vem, da imaš doma Celostno bioterapijo od Tadeja in so ti čakre v razumu jasne, bi te pa opozorila na “Psihološka in duhovna vsebina druge čakre” in sicer že prvi stavek : Vodilo druge čakre je spoznanje, da sta svobodna volja in osebna moč kogarkoli nedotakljivi in spoštovanja vredni…….hmmmmm se pravi popolnoma absolutno in brezpogojno………..in ni nobenih obtoževanj, nobene jeze, nobenega straha…..zato je tudi tesno povezana z odnosom do denarja, z odnosom do drugih, torej tudi odnos moje – tvoje..pa tudi odnos do smrti …se pravi, če se prepiramo ali imamo grenko izmenjavo izkušenj, je to zelo močan zapis in se pospravi v naši podzavesti….

In, če ti na umu vse to veš, to še ni spoznanje…….spoznanje je tesno povezano z iskušnjo….spoznanja ne moremo prebrati…..spoznanje lahko doživimo……vendar pa nam je prebrano lahko vodilo do spoznanja… in seveda razne tehnike, ki jih delamo v imenu samospoznanja…..

Dragi Robi, naprej v nova spoznanja………kajti to so tvoja spoznanja….in takrat imajo težo, seveda samo za tebe……..kar je pa čist dost…….

slišmoFlower

Lepo je če deliš
    robi
    Participant

Hvala draga Zlati rez
    Hvala za pozornost in odgovor, ki si mi ga namenila.

Od Marjana me je najbolj globoko ganila knjiga Med šamani…, kjer je iskreno
    izrazil vse kar je doživel in ni sebe metal v ospredje. Pa lepo opisal prehod do transcendetnega
    stanja zavesti, res super. Seveda je še veliko globin, ki jih še ne dojamem.
    Pa pokazal je, da je tudi duhovni človek na poti nihanj, dobrih in slabih izkušenj…

Prebral Karmično diagnostiko in na veliko začel pucati vse pretekle finte…
    Morm rečt da sta se notranja moč in sproščenost kvantno povečala, pa lahkotnost
    delovanja v medsebojnih odnosih.

Pa prebral tut Samozdravljenje s karmično…
    In seveda nonstop listam po teh zadnjih dveh knjigah, da bi še globje razumel.

Sam, prva pa druga čakra me matrata. Spolnost, denar, to je ful problem. Družina.
    Sem spet par dni pri starših, pa sem velik vprašal o svoji preteklosti.
    Sem se rodil s popkovino okoli vratu (kar Marjan pravi da seldi – strah pred zadušitvijo).
    Se spomnim, da v času ene velike krize v življenju me je blo stalno strah, da se bom zadušu (celo
    ko sem jedel kornflakes, me je blo strah, da se mi lahk kje zatakne, si ne morš mislit…)
    Pa baje sem bil čist moder v glavo. Pa hotli so mamo najprej stuširat, pred porodom, pa je rekla: Ne js bom zdej rodila in tudi je (gotovo moja trma – Jaz hočem ven).
    In mama je rekla, da se je popkovina ovila, ker je tri mesece pred porodom veliko prala in obešala perilo – plenice zame, pa je bil to razlog. Pa hecno, da imam zdaj fobijo, da vedno ko kupim perilo, ga hočem najprej oprat.
    Sam rad bi šel še globje, razumel zakaj je do tega sploh prišlo in gotovo ima to veze s prvo,drugo čakro.
    Pa očetova agresija do ženskega spola (moja tudi zgleda), pa mamina do moškega nazaj.

Upam, da ne zameriš, da ti tule kradem prostor, sam spoštujem tvojo izkušnjo karmične diagnostike, ki
    je meni osebno tale trenutek zelo zelo blizu, pa te zato sprašujem.

Pa spoštujem tvoj odnos do jinjanga, ker čutim, da si že precej dobro to združila, ali celo v popolnosti.
    Tudi to je stvar, ki me zelo navdušuje. Sicer sem se lotil tega preko taoističnih vaj in ne tantre. In res hitro izkusiš energijo semenske tekočine, pa bi tudi tu rad še šel globlje, k čustvenemu doživljanju spolnosti, ne samo kot energijskega toka (čerpav so tudi čustva to), ne znam razložit.

Hvala Zlati rez, upam da te še lahk kej vprašam

Lep dan ti želim

Lepo je če deliš
    Anonimnež
    Nedejavno

V mooladhari so shranjene vse strasti. Vse krivde, kompleksi in agonije imajo svoje korenine v 1. čakri…

Za swadhisthano čakro (2.) pa pravijo da lahko z njo simboliziramo vse neozaveščene karme, prejšnja življenja, prejšnje izkušnje….

V enem samem življenju se druge čakre ne da prečistit, prvo ja drugo ne…zato jo pa večina tistih ki prakticira kundalini zaobide…Bo treba kar par življenj intenzivnega dela da prepucaš dugo čakro…Wink
    Lepo je če deliš
    Član

robi wrote: Zakaj misliš, da ma človek problem z drugo čakro (spolnost, denar, družba…), kje naj brskam posvoji zgodovini, nekako ne najdem vzroka. Vem, da oče nima najboljšga odnosa (tak imam občutek), dnarja ma kr dost, mama se je denarno na njega bolj ali manj nalepla…

Robi…mislim, da odgovore iščeš na napačnem mestu…v “duhovnosti” jih vsekakor ne boš našel…kakor tudi v čakrah ne…

Vzamiva kot primer DENAR…Koliko ljudi na tem planetu ima probleme z denarjem ???…mirne duše, lahko napišem…milijarde…glavni vzrok za to, je družbeni sistem, ki temelji na iskoriščanju delavne sile…in hkrati skrbi, da se ljudje ne bi finančno osamosvojili…ker bi to pomenilo, občutno zmanjšanje nadzora nad njimi…Kot vidiš, še zdaleč nisi edini.

Ženske…V enem postu si napisal, tvoje razmerje, ki se je končalo slabo…Dejstvo je, da se veliko razmerij med moškim in žensko konča slabo…ali živijo v slabem razmerju…Vzrokov je veliko…vglavnem je razmerje med moškim in žensko IGRA INTERESOV…Pri ženskah je znano, da imajo zelo rade vplivne-bogate-osebnostno močne moške…saj jim ti nudijo določeno stopnjo VARNOSTI…varnost pa je ženski POMEMBNA…če tu zraven prištejeva še udobje in status…dobiva zelo privlačno kombinacijo…na katere se ženske lepijo kot čebele na med…tako, da moraš razumet tvojo mamo, ki pa je tudi ženska…Veliko poslušam ljudi naokoli…če poslušam moške…pljuvajo po ženskah…če poslušam ženske…pljuvajo po moških…Ženske od moških veliko pričakujejo ( interesi ) …če njihova pričakovanja niso uslišana…sledi KONFLIKT…Tudi oboji ženske in moški skačejo čez plot…oboji so krvavi pod kožo…itd…Ženska narava je pač takšna kot je…in kot MOŠKI…se tega moraš zavedat…Iluziorno…je pričakovati razmerje, ki bi temeljilo na brezpogojni ljubezni…to je LAŽ…zmeraj gre za igro…bistvo je samo v tem…kako dobro jo odigraš…Kot vidiš, spet nisi edini.

Meni čakre ne pomenijo nič…To kar je Tadej opisoval kot lastnosti čaker…vzami kot dober psihološki nasvet…za razumevanje svoje osebnosti…Preveč si MEHKI…deluješ ženstveno…začni razvijat svojo moško stran…razmišljaj bolj objektivno…in se znebi odvečnega balasta…ki te samo duši in zavira.

P.S.

Preveč se zahvaljuješ…zveniš osladno.

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Dragi Robi,
    se pridružujem tvojemu navdušenju nad Marjanovim knjigami, tudi mene so privlekle, ker je Marjan pisal skozi svoje izkušnje, čeprav, roko na srce, pred tremi leti sploh nisem razumela njegovih izkušenj tako, kot jih razumem danes…….samo občutek, da Marjan piše iz izkušenj me ni zapustu……..in to me je najbolj privleklo………
    Vidim, da sam že veliko povezuješ……..bravo……..seveda si prišel do zelo dobre informacije od tvoje mame, kar se tiče tvojega poroda………torej popkovnica okoli vratu, kar mogoče lahko povežeš v umu mogoče bolj enostavno, da pač, si v prejšnjem življenju imel opravka z daviteljstvom, oziroma, si lahko na ta način izgubil življenje…..in seveda obsojal… torej lahko narediš postopek po karmični…….sama sem večkrat napisala, da me prejšnja življenja niso nč zanimala in sem se tega striktno držala……tudi jaz sem imela strah pred vodo, saj plavat znam, ampak prou daleč na morju pa tudi nisem hotela plavati…..u bistvu morja pravzaprav tud marala nisem za počitnice, sem jo rajši kam drugam ucvrla…..hahaha…..tudi, ko sem plavala, sem držala glavo fuulllll pokonci, ker me je bilo strah, da me zalije………danes vem, da je bil tudi ta strah povezan s prejšnjim življenjem……..ker, pa se sama v prejšnja življenja nisem hotela spuščat, meni je takrat bilo pač važno, da ugotovim vzrok-posledico tega življenja, me pa ta močni strah pred vodo niti ni tako več oviral in danes vem, da sem ga v eni meditaciji, ki sem jo imela na delavnici Barkleya na Pašmanu, ta strah sem pač takrat spoznala……in stransformirala….čeprav se tega takrat sploh nisem zavedala……

Kar pa se tiče tantre, sem pa ugotovila, da ljudje, ki se ji posvetijo letajo preveč po luftu, čeprav je Tantra edina, kjer sem resnično zasledila svojo “prizemljitev” in to v drugi čakri, kajti, enostavno nisem mogla iti mimo svoje energije, ki se je sproščala in sem pongruntala, da pravzaprav Tantra govori, da morajo učenci taprvo spoznati in razviti vzvišeno vrsto “variagya”, to pa pomeni popolno nevezanost…….to pa je spet bilo enako, kot sem prebirala v Karmični diagnostiki in ko sem se počasi reševala svojih odvisnosti……mi je filozofija Kundalini Tantre postajala še bolj jasna…….kar se pa tiče asan, sem delala veliko Kriya joge in to čist po svoje….in seveda zavestno dihanje…..

Robi, ti kar povprašaj, če bom vedla, bom odgovorila…….aja, pa še neki sem mislila, jaz bom resnično, seveda, če le ne pride kaj vmes, šla na eno trodnevno delavnico na Pohorje v sredini meseca maja……..pa, če hočeš, se lahko srečava, kajti lahkko podaljšam svoje bivanje še za en dan, imela bom spalno vrečo s seboj, avto, gong in se lahko pripeljem tudi do tebe, pa lahko mal podebatirava……mogoče bova kej pametnega odkrila……nikol se ne ve……

tud jest želim tebi in ostalim en prijeten danHeart

Lepo je če deliš
    robi
    Participant

super, zlati rez, ful fajn.
    pridi na pohorje, razen od 25 maja do konca maja me ne bo.
    mam tut js en gong tam gor. pa placa za spat je kolkr hočeš,
    če si to mislila. pa mogoče bo že na vrtu kej za pod zob.
    dobrodošla.
    pa hvala za odgovor, pa tudi za to
    da si pripravljena odgovorit na moja radovedna
    vprašanja.

bodi fajn draga Zlati rez

Lepo je če deliš
Prikaz 190 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.