Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
26. 3. 2010 ob 19:49 #2017čikitikaČlan28. 3. 2010 ob 20:06 #2039zlati rezČlan
Dober dan,
res lep dan…..sonček….sem se martinčkala…..in predla…..kot mačka……sonček …..juhuhu…..
Pa sedim…pa mal gledam po vrtu in mi pozornost pritegne mogočni grm vrtnice………..prou razganja ga od življenja…… veselo sem opazovala grm…..in se kar mal zameditirala…..pa mi je na misel uletelo, kako bo lepo povonjati vrtnico……kakšen lep vonj ima……men so dišeče vrtnice po vonju nekaj najlepšega……že po obliki mi je vrtnica ….preprosto lepa……pa to, da ima trnje, mi je všeč……in, če je še dišeča…….mmmmm…..pol je men popolna……in se zagledam danes vsa vesela, se mi zdi, da kar za dolgo v grm vrtnice poln popkov….poln življenja……..in po kar nekaj minutah mi priplava vojn vrtnice v nos……moram priznat, da nisem bila niti presenečena……ampak preprosto srečna…..kako nežen vonj……hvala….hvala….Saj, lansko leto, ko sem se preselila….je vrtnica že cvetela…..in jaz sem zjutraj, ko sem vstala in šla mal po vrtu……če se le da bosa po rosi……sem se vedno ustavila ob grmu zaprla eno nosnico in preprosto povlekla vonj vrtnice v nos….potem sem naredila isto z drugo nosnico…….men je včasih ta vonj ostal po cel dan prijetno v nosu…..hja…..no saj, jest sem en norc…..pa rada mam vrtnice…..pa tud druge rožce……sploh marjetice……pa mimoze…….no, ja vse rožce……
Evo… me je ta vonj vrtnice danes pač navdahnu…..hahahaha…… pa sem eno pesemco napisala zuni na sončku…pa k me ni nč sram več…pa te stvari…..hahahahahaha…..pa evo…..pesem o ljubezni……hahahaha…
Rdeča vrtnica dišeča ……
simbol ljubezni je dehteča……
kakor kri je barva plameneča….
kakor ogenj kdaj, žareča…….Ko gledam cvet zdaj ta popolni…..
ko vonj mi draži zdaj nosnice……
moj um nazaj se spolni….
ljubezni naše in nje resnice……Skozi ljubezen vodi pot razvoja…..
zavesti našega človeka časa…..
je tema zdaj povsod okoli….
in človek za svetlobo moli….V željah naših so spoznanja….
ki jih ego naš odklanja…..
kdo zdaj prosto pot ljubezni naši daje…..
to življensko je vprašanje…In, če pozabimo zdaj na egosranje….
v srcu čutimo tapravo stanje…..
potem kaj kmalu ugotovimo…..
da prosto pot ljubezni daje…..
vedno in samo SPOZNANJE….
slišmo28. 3. 2010 ob 20:50 #2042robiParticipant29. 3. 2010 ob 16:08 #2062zlati rezČlanHejga,
je lepa luna….ane…..sem se včeraj zvečer kar neki časa lunčila….hahaha…..kuker sončila……..pol sem pa pogruntala, da, če jest posteljo mal obrnem………juhuhu….pol pa lohk čist komod spim večina noči v luni……na luni…….sploh sem sama luna…..hahahaha…..tk, da, jest sm dons uuooornk nalunčena…..pa tale sonček mi paše…..pa še pihlja glih prou…….juhuhu…..pa tale moja studenčnica, ki si jo prinesem vsake dva dni mi tud glih prou dene………na zdravje…..
Pa tkole premišljujem zdele o tem krščanskem prazniku velika noč…..saj, če tkole pogledamo…….ko, je človek živel še v raju, je bil torej v povezavi z bogom, z naravo, sam s sabo……..torej ni bilo kaj za pisat…..nobene zgodovina……vse kul……..raj zgleda pomeni bit povezan sam sabo, s sočlovekom, z naravo , z bogom……živel je po božji volji…….super……mega…..se pravi, da se je zgodovina začela pisati s padcem človeka……..izgonom iz raja, z nastankom dualizma…………tud prou…čestitam…..hahahaha…..to je pač evolucija naše reprodukcijske vrste…..hahahahaha……in, če tkole premišljujem pravzaprav do Kristusa ni imelo krščanstvo nobenega zapisa od o kakšnem odrešenju človeka…….samo spizdi iz raja…..kle nimaš več kej delat…..evo……tkole jst kot norc tole štekam…..hahahaha…..torej lohk rečemo, da je odrešenje postalo dostopno kristjanom šele z rojstvom Jezusa………ni druge……, za verujuče je Jezus iz Nazareta Kristus, se pravi odrešenik…..oziroma človek-bog……se pravi Jezus se rodi Jožetu in Mariji……raste, se vzgaja in pri določenih letih se njemu “zmeša”……gre iz svoje vasi…..in začne potovat po svetu in učit ljudi odnosa do sočloveka, odnosa do Boga…..odnosa do zemlje – materialnosti…….pokaže jim s svojimi dejanji, da je treba svoj križevpot nositi brez obtoževanja in zaupati……..in, da je treba opustit vse zemeljske odvisnosti, da si vreden božjega kraljestva…….pokazal jim je, da je treba pospraviti v bistvu z neko samovoljo….in, če se zdele tkole spolnem svojih prebranih knjig…..patestvari…..teologija tretira Adamov greh v stari zavezi kot samovoljo, v mističnih in duhovnih teorijah pa velja, da je v bistvu vzrok vsakega greha pač samovolja………in, če razpredam dalje svojo misel…..pač pomeni samovolja da je življenje iz sebe in za sebe…..torej je teoretično vsak človek, ki živi iz samovolje je v stanju greha, pol je pa čist vseeno a je navzven zdej nadmoralen ….pa te zadeve……se pravi, da gre v bstvu v Jezusovem nauku zato, da se človek ukloni božji volji in sprejme torej božjo voljo in opusti – spregleda samovoljo lahko rečemo svojega zmaterializiranega egota………….
Super, pol lahko rečemo, da je Jezus živel v stanju dematerializiranega egota……v praznini……z nepogojenim umom v pogojenem svetu…….in, zdele se spolnim, da je rekel tkle nekak…zdele se mi ne da citata iskat……” Zapolnite se…, vse stvari, ki jih delam jaz, lahko delate tudi vi in boste delali …in še veliko več…..”””” se pravi, da gre pri vsej stvari za stanje zavesti…..za Kristosovo zavest…….za Krišnovo zavest…….za Budino zavest……..za Tollejevo zavest…
Hahahaha……kolk je pa men fajn, k sem en norc…….hahahaha………se pravi, da, ko človek zavestno stopi na pot duhovnosti…..se zaveda, da njegove misli in čustva ustvarjajo njegovo zunajo resničnost…….in se samospoznava, spoznava svoje odvisnosti, ki se mu kažejo največ skozi želje…in skozi jezo….kajti …..hahaha…..za jezo sem ugotovila, da ni druge…..hahahaha…..kot, da daje sama sebi stanje zadovoljstva……hahahahahah……se človek zjezi….hahaha…..pa je kuj bolj ….se pravi, da daje sama sebi zadovoljstvo…….hmmmmm…..pol jo je pa res čist brez veze vzdrževat…..hja….tale moja logika…..hahahaha….sem hotla povedat…..hahaha…..da, ko človek zavestno stopi na pot samospoznavanja…..je po moji logiki stopu zavestno na pot umiranja……hahahaha…..in to čist zavestno je stopu na pot umiranja svojega zmaterializiranega pogojenega egota……..hahahaha….čestitam……jest sem en norc ……hahaha…..pa vam za tole pot umiranja čestitam……zdej pa vemo…..umiranje je delovanje…….smrt je pa ………hahaha…..akcija in reakcija skupi……..v sočasju……hahahaha…..jest sem en norc……hahaha…….
Tk, da Velika noč simbolično pomeni čas vstajenja nove zavesti…..Kristosove zavesti……..
Ne pozabit, da je bog ustvaril moškega in žensko po svoji podobi, se pravi, da je presegel spolne opredelitve in ne pozabit, da je edenski vrt simbol harmoničnega ujemanja bi lahko rekli triade Bog/kozmus/človek……včasih se z navodili našega Kristusa, kako doseči nebeško kraljestvo res nisem strinjala……pravzaprav sem pljuvala po njih……danes se pa pa čisto in popolnoma strinjam z njimi…..njegova navodila so…..Ljubi boga z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem in ljubi svojega bližnjega, kot samega sebe………
Bravo Jezus, navodila ne bi mogla bit boljš…….sam…..da jih mi prou počas prevajamo v moderni jezik……pa ne rata glih kuj….ker so tolk enostavna…..sej…..vem, da nas razumeš……in bi nam dal marbit drugačna navodila, sam verjeten nisi imel mobitela, da bi poklical koga v ta čas……pa jebiga……mamo mi zdej vso tehnologijo…..bomo pa ja dešifriral že enkrat te tvoje preproste besede……pa itak je zdej taprav čas…..pa vsi nam pomagate……..hvala….hvala….hvala…….vem, da se bo izšlo……..hahahaha
slišmo
30. 3. 2010 ob 13:41 #2084zlati rezČlanŽivjo,
če tkole mal razpredam svoje misli, glede na dogodek, ki se mi je včeraj zgodil….in sem ga seveda povezala z drugimi dogodki, ki sem jih doživela z dotično osebo……..bi rekla, da imajo ljudje približno takole sliko o človeku, ki se ukvarja z duhovnostjo……da, ja, fajn tale duhovnost, to je pa res fajn, da bi živeli brez denarja, …..pa mislijo, da ni problema, da itak tkole človek nč drugega ne dela, kot, da hodi po naravi in razmišlja samo o ljubezni…in piše…….in …….pa, da je tak človek nenehno prijazen……pa, da ni problema….pa te stvari, pa da itak vseeno kako se obnašajo in mislijo, človek je vendar duhoven in vse sprejema…….hahahaha…..pa te gledajo kot enga čudaka, ki si v bistvu ravno tako služi everčke, da si lahko plačuje življenje……ampak….kao, da jih ne rabi, če je duhoven……..kere huda kontradiktornost…….za mojo ubogo glavo norca……. plačujem svoje položnice in hrano ………ampak…v bistvu ne rabim denarja, ker to, da se ukvarjam z duhovnostjo pač pomeni, da je človk proti materialnosti…..torej ne rabim nobene materialne stvari……hahaha….kere hude…….sej to se lahko spolnijo samo egomanijaki, hja, ki so pa dons v večini……hahahaha…….mi še namisel ne pride, da bi šla sedet na drevo, pa meditirat……hahahaha…..dohovnost je vendar naš odnos do življenja……in naše življenje se dogaja zdaj v tej civilizaciji in ne v civilizaciji v kateri je živel Jezus, al pa Buda, al pa Mohamed……..in zdej, če kdo ni zadovoljen s svojim življenjem….mora pač spremeniti odnos…….
Tk, da jaz sem se naučila……da, ko stopi človek na pot samospoznavanja, da šele takrat uuuooornnnk začenja prevzemati odgovornost za življenje……odgovornost se ne meri s tem ali kdo plačuje svoje položnice ali ne, ali kdo hodi v službo ali ne………ker to delamo v večini vsi…….eni tud s presledki……ampak se gre za odnos,na kakšen način in s kakšnim odnosom človek plačuje položnice in hodi v službo in komunicira s svetom……in, ko človek sebe bolj spoznava, ne samo na intelektu oziroma v umu, ker tam se dogaja večinoma primerjava……ampak tudi v čustvih…in spoznava svoje vzvode, ki določeno čustvo sproži……in jih sprejema, preseže……hja…..pol nastane šele taprav odnos v odgovornosti do sebe in s tem posledično tudi do drugih, potem človek res zna postaviti meje in jih zna tudi zagovarjati, brez manipulacij…..s preprosto resnico………..tako, da človek ne more več nakladiti ne sebi, ne drugim…..in se šlepat okoli kot obešalnik, al pa se skrivat…….ampak preprosto pove svojo resnico o sebi…….in ga ne zanima, kaj bo drugi s to resnico naredu…….niti ni njegov namen prizadevati ljudi, samo preprosta resnica, ki jo človek govori o sebi in ne o drugem……..
Evo, kako to zgleda….saj vsi imamo prijatele……pa vsi nek živimo……, ko pa sem bolj in bolj prevzemala odgovornost za svoje življenje….hahahaha……sem se pa v lanskem letu, po močnih dogodkih preselila na drug konc Slovenije, ker sem v bistvu ugotovila, da jaz motim ljudi okoli mene, ljudi, ki jih poznam,ki jih imam rada, pač po domače motim s svojo veselostjo……..in sproščenostjo…….pa sem se lepo preselila in šla do določenih frendic, jih pogledala v oči , jih objela in rekla na svidenje……in, da sem pač jaz preprosto jaz in, da je moja želja, da me ne kličejo več po telefonu, ker se ukvarjam sama s sabo in, da nisem kanta za smeti, da bi poslušala ene in iste zadeve, predvsem sem povedala, da me ne zanimajo njihove težave, ki se očitno ponavljajo, tako kot so se moje meni v moji preteklosti………..se preselila, zamenjala številko telefona…….in veselo živim dalje……..hahahaha……..no, pa sem obdržale stike z ljudmi, s katerimi lahko tud kakšno konstruktivno rečem po telefonu……mam tud enga starga frenda, do katerega mam kar en družinski filing,kuker, da mi je po eni strani sin in njega res rada slišim….pa mam enga frenda, ki mu pravim direktor, mava kdaj kakšne ognjevite debate na temo znanost…..hahaha…, pa enga s katerim predebatirava vrtne zadeve, pa še kakšen bi se najdu……hahahaha……….in men je da best…….., pa me pred kakšnim tednom kliče znanka, s katero se slišim na ene tri mesce………hahahaha……pa se ji jst režim v telefon……pa se ona reži……pa mi mal pove okol njenga življenja…….tud neki bere duhovno literaturo…….pa mi že tretjič pove eno in isto……pa ji v smehu rečem, da mi je že povedala, da še nisem senilna, pa se ona začne zagovarjat, da ni tko mislila…..pa se jest režim….hahaha…..pa ugotovim, da me kliče zaradi informacij o neki delavnici…….pa ji rečem, da ji bom jutri vse na naslov poslala……pa ona še kar naklada…..pa lepo povišam glas, ker me drgač itak ni slišala, da naj mi že neha eno isto govort, da če nima več nč druzga za prjavt……pač nasvidenje……in se slišmo drugič………..hahaha…….ko pa sem jest zvišala glas…….hahahaha…..je pa začela, da se me boji…….in, da ni nč hudga mislila……pa se ji režim…..ji pošlem lupčka, zaprem telefon……in takoj pozabim na dogodek in delam svoje stvari dalje……..hahahahaha….
Evo drug dan zjutraj se pa takoj spolnem dogodka, vzamem kuverto in ji pošljem podatke o delavnici in spodaj napišem, draga moja, kakor si ugotovila z mano po telefonu ni več čvekanja, pa bi ti rada še pismeno povedala, da sem čist vesela, če me kdaj pa kdaj pokličeš, posebno, če rabiš kakšno informacijo o delavnicah, pa te stvari…….sam, da naj bodo telefonski pogovori kratki, ker drugače pri meni ne gre več……..hahahaha…..jest pošlem pismo…..ona ga dobi drugi dan……in me takoj pokliče……in se ji začnem smejat v telefon……in pravi…..bom čist kratka, sem razumela…..hahahaha…..se slišmo…….hahahaha….in seveda se mi je zahvalila za podatke, ki jih je potrebovala……..hahahaha…….
Zdej, da ne boste mislili, da pa čist nč več ne čvekam po telefonu…….hahahaha…..to pa tud ni res……hahahaha…….imava z mojo hčerko včasih vročo linijo……….hahahaha……..mi prou paše……..pa še nareživa se fullllll……je familija pa velik skupnih dogodkov………hahahaha……tk,da jest sem čist vesela, da imam mobija, sam je pač v moji službi in ne jaz v njegovi…..hahahaaha…..
Torej, ko človek prevzame odgovornost za svoja dejanja popolnoma…..se nič več ne opravičuje……ne vem zakaj bi se………hahahaha……..pove ljudem s katerimi se druži svoj hišni red,ki ga tudi živi, seveda vedno pride do izjem…..hahahahahaha……to je itak da best…izjeme morjo bit……hahaha……pove hišni red, se tudi sam drži drugih hišnih redov…… in zna svoj hišni red zagovarjat, ne zaradi preteklosti in bodočnosti……ampak zaradi sedanjosti…..in to tudi odkrito pove……..res me kakšni gledajo kot, da sem padla iz drugega planeta……hahahaha…….ampak to ni več moj problem…….vsak ma svoje…….hahahaha…..minister Erjavec pravi, da so ga kante za smeti odnesle iz stolčka……..hahahaha…….jest sem kar sama odpovedala sodelovanje, odpadke ločujem…..hahaha…….zgleda, da je v teh kantah za smeti vseeno del bistva…….sej kuker zgleda so resno ogrožale naš politični vrh, pa kuker slišim majo s smetmi tud drugod po državah probleme……..hahahahahahaha………tk, da mora bit del resnice v smeteh in kantah……hja, saj vem…jest sm en norc…….tralala….hopsasa…….
hahaha….pa še to…..sem dons zjutraj pela svojo priljubljeno mantro……….hahahaha…….jaz pa pojdem in zasejem, dobro voljo pri ljudeh…..v eni roki nosim sonce……hahaha…..v drugi roki sladki smeh…..hahaha
slišmo
30. 3. 2010 ob 14:40 #2085robiParticipant30. 3. 2010 ob 15:26 #2086zlati rezČlan -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.