Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
Dober dan,
res lep dan…..sonček….sem se martinčkala…..in predla…..kot mačka……sonček …..juhuhu…..
Pa sedim…pa mal gledam po vrtu in mi pozornost pritegne mogočni grm vrtnice………..prou razganja ga od življenja…… veselo sem opazovala grm…..in se kar mal zameditirala…..pa mi je na misel uletelo, kako bo lepo povonjati vrtnico……kakšen lep vonj ima……men so dišeče vrtnice po vonju nekaj najlepšega……že po obliki mi je vrtnica ….preprosto lepa……pa to, da ima trnje, mi je všeč……in, če je še dišeča…….mmmmm…..pol je men popolna……in se zagledam danes vsa vesela, se mi zdi, da kar za dolgo v grm vrtnice poln popkov….poln življenja……..in po kar nekaj minutah mi priplava vojn vrtnice v nos……moram priznat, da nisem bila niti presenečena……ampak preprosto srečna…..kako nežen vonj……hvala….hvala….
Saj, lansko leto, ko sem se preselila….je vrtnica že cvetela…..in jaz sem zjutraj, ko sem vstala in šla mal po vrtu……če se le da bosa po rosi……sem se vedno ustavila ob grmu zaprla eno nosnico in preprosto povlekla vonj vrtnice v nos….potem sem naredila isto z drugo nosnico…….men je včasih ta vonj ostal po cel dan prijetno v nosu…..hja…..no saj, jest sem en norc…..pa rada mam vrtnice…..pa tud druge rožce……sploh marjetice……pa mimoze…….no, ja vse rožce……
Evo… me je ta vonj vrtnice danes pač navdahnu…..hahahaha…… pa sem eno pesemco napisala zuni na sončku…pa k me ni nč sram več…pa te stvari…..hahahahahaha…..pa evo…..pesem o ljubezni……hahahaha…
Rdeča vrtnica dišeča ……
simbol ljubezni je dehteča……
kakor kri je barva plameneča….
kakor ogenj kdaj, žareča…….
Ko gledam cvet zdaj ta popolni…..
ko vonj mi draži zdaj nosnice……
moj um nazaj se spolni….
ljubezni naše in nje resnice……
Skozi ljubezen vodi pot razvoja…..
zavesti našega človeka časa…..
je tema zdaj povsod okoli….
in človek za svetlobo moli….
V željah naših so spoznanja….
ki jih ego naš odklanja…..
kdo zdaj prosto pot ljubezni naši daje…..
to življensko je vprašanje…
In, če pozabimo zdaj na egosranje….
v srcu čutimo tapravo stanje…..
potem kaj kmalu ugotovimo…..
da prosto pot ljubezni daje…..
vedno in samo SPOZNANJE….
slišmo