Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
29. 1. 2010 ob 12:02 #853zlati rezČlan
Napsha wrote: A niso nebuloze vse kar dojemamo kot nekaj fiksnega, vidimo vedno isto in pa odsotnost orientacije – izolacija?
Tako je, clovek, ce kaj ne ve, pac uprasa, sam…..a se vam ne zdi, da se je vcasih pri vprasanju, ki ga zastavljamo, pac potrebno malo ustavit halt, stop, pa te stvari, da clovek poiskusa iz svojega znanja ugotovit, kaj njemu beseda nebuloza naprimer pomeni in, ce tega pac ne ve, kva bi zdej to naj blo, pac vzame slovar tujk al pa oddipka na inernet in si ogleda razlago, s tem je usmeru POZORNOST na iskanje kaj beseda NEBULOZA pomeni njemu iz svojega znanja ven, tako ima clovek zdaj ze vec informacij s katerimi razpolaga v tistem momentu in,seveda se lahko ODLOČI kaj zdej naj bi ta beseda njemu pomenila ce mu je jasno , jasno mu je lahko, ko se odloci, potem lahko dela svoje izpeljanke z besedo NEBULOZA kakrsne ce, kajti ko clovek pac da POZORNOST na nekaj, to pomeni, da mu nekaj ni jasno, potem je tanartaboljs, vsaj za mene, da se clovek zamisli in pogleda okol sebe……… al pa u sebe………, ce je mogoce kej kar bi on lahko uporabu al pa naredu, da si razsiri pac znanje o besedi NEBULOZA al pa o cemerkoli, evo….naprimer…..hahaha in tako odkrije, knjigo slovar tujk, al pa racunalnikove zmoznosti, pa te stvari….
Drgac pa evo, jest mam en star slovar iz leta 1976, prima usnje, taprav, lepa burdo redeca barva, mi prov lepo pase v roko, skupi z mojo salco za caj, k je fulll lepo oblikovana, za prmej gre vse tole skupi res da best hahahaha, clovk ne more druzga, kt uzivat…hahaha….
Evo iz mojga cudovitga slovarja, k je res ze mal star, ampak, ce, pa, ko, pa te stvari pa vse eno mislim, hahaha
da, si z naslednjo razlago okol besede NEBULOZA vsak tud sam lohk razlozi, pa ce tud je slovar iz leta 1976…….hahahaNEBULOZEN – oblacen, meglen, nejasen, nerazumljiv
NEBULOZNOST – oblacnost, meglenost, nejasnost
NEBULA – latinsko megla, v astr.meglenica, v med. a)pega v ocesni rozenici, b) motnost v urinu
NEBULARNA HIPOTEZA – v astr. terija, ki pravi, da se je soncni sestav razvil iz meglenice;najprej sta jo zastopala Laplace in HerschelTk, da evo, vsak ma svoje nebuloze, zgleda, to kar berete so moje, iz slovarja, si pa lohk razlagamo kva, de zdej naj bi si predstavljal pod besedo NEBULOZA, tako, da izpeljank je mozn vsaj sest milijard,hahaha, te stevilke mi nikol niso dober sle, hahaha
slismo
29. 1. 2010 ob 13:50 #855zlati rezČlanPa sm spet neki premisljevala, haha, pa kritizirala, samo sebe, hahaha, ni da ni….je cas za premisljevanje in je cas za kritiziranje in evo, je pa tud cas, da povem se odlocim kva sem zdej premisljevala, pa seveda tud kritizirala svoje premisljevanje in prisla do sledece odlocitve…. evo….
Tkle gre, da pac vse eno je pa res tale slovar iz 1976, pa da je zdele tokle desetletij res ze mal star in evo, mam svoj predlog, sem se odlocila, da vam dam predlog, da pac, ker, ko, pa te stvari res ni v slovarju napiasno v formuli NEBULOZA = ni, mi si v bistvu samo lohk predstavljamo z nekimi izpeljankami, kva bi zdej to naj pomenila beseda cist evo NEBULOZA, kva zdej?????
Evo, jest mam predlog, sm pac premisljevala, kritizirala in odlocila, da prjavm svoj predlog in sicer evo
NEBULOZA = EGOJEBA
Evo, po svojih moceh sm dopolnila slovar iz leta 1976, peta izdaja Slovar tujk od Franceta Verbinca, ni kej, zdej, ce pa ko pa zakva ze gre in bo moj predlog sprejet, je pac nastala nova beseda za stanje nebuloze, ki ga lohk pojmujemo kot akcija al pa kot reakcija, se prav kot trenutno stanje al pa delujoce, koker cmo….evo, jest sm se potrudla, predlog je, zarad uradno priznanga se ne sekiram, patent nej majo, pa te stvari, glaven, da mi vemo zakva se gre al kva ???? sej, ce se kam gre, se tud pride, al kva ????
Evo, se prav, da,ce…pa te stvari, da je vse povezan smo rekel, gor-dol, noter-ven, evo vse…, se prav, da lohk nardim naslednjo izpeljanko….hahaha, kera huda…
MICKA-JANEZ=EGOJEBA=JANEZ-MICKA
Ani huda????, po vseh pravilih, gor-dol, noter-ven, men stima…hahaha kva pa vam, sej ne, da bi me to kej posebi zdej zanimal, ampak, to je vasa EGOJEBA in provzaprov bi mogla vas zanimat, ne mene….
Pa pustmo zdej to, teh egojeb je miljarde, ampak uceri neki przgem televizijo, se neki rezim, k gledam nase fante pa dekleta pr porocilih, hahaha clovk ni, da se neb nasmeju, kere hude, hahaha
No, pa glih nisem vedla, zakva nej mene zdej zanimajo glih porocila, pa gledam, pa se smejem, pa slism, da bo Presernov dan, evo ta informacija se je pa men cist dobra zdela, tole je pa fajn, frej dan, pa te stvari,juhuhuhu
pa mi je prsla na misel tale nasa himna zdravljica, pa se neki matram, da bi cist celo ponoivila, pa mi seveda ne rata ampak, mi je non – stop uletaval en del Zdravljice in sicer evo ga :blablabla
ker zdaj VAS
kakor NAS
jo SRCNO branit klice CASslismo
30. 1. 2010 ob 12:37 #872zlati rezČlanMe zadnje dni neki skoz poezija prvlac, se sama ne vem zakaj, ampak, kar se ne vem, bom pac se zvedla, sej ni da bi se clovk sekiral, je rekla moja stara mama…haha, me pa zanima, hahaha
V teh zadnjih letih, mi je pot krizala ena lepa pesem, mogoce ji raje racem misel…..evo, ze pisem….
NUDIM TI/SI MIR
NUDIM TI/SI PRIJATELJSTVO
NUDIM TI/SI LJUBEZEN
VIDIM TVOJO/SVOJO LEPOTO
SLISIM TVOJE/SVOJE POTREBE
čUTIM TVOJA/SVOJA CUSTVA
VSA MODROST SE IZLIVA IZ NAJVISJEGA IZVORA
ČASTIM TA IZVOR V VSAKEMU
USTVARJAJMO SKUPAJ
TI SI MOJ RESNICNI JAZslismo
30. 1. 2010 ob 12:47 #873tadej pretnerModeratorNapsha wrote: A niso nebuloze vse kar dojemamo kot nekaj fiksnega, vidimo vedno isto in pa odsotnost orientacije – izolacija?
Tole, o čemer govoriš, je fiksacija, ne nebuloza. Evo, kaj sem v zvezi s fiksacijami napisal v nov učbenik za bioterapevte Celostna bioterapija:
Fiksacija je toga, nefleksibilna usmerjenost na eno samo realnost, medtem ko druge odklanjamo ali ignoriramo. Je končni proces v nastajanju navade, v smislu modela mišljenja, ki je tako utrjen, da ga ne moremo opustiti. Zato smo neučinkoviti, saj nam fiksacija preprečuje, da bi do nekega cilja prišli hitreje in lažje. Fiksacij je več vrst in fiksacija je npr. tudi predhodno omenjeni kolektivni občutek žrtve. O fiksaciji metode recimo govorimo takrat, ko nek model reševanja problemov, ki se je nekoč izkazal kot uspešen, uporabljamo vedno, ne glede na to, za kakšen problem gre – marsikaterega bi seveda lahko rešili precej enostavneje. O fiksaciji funkcije pa govorimo takrat, ko nek predmet vedno uporabljamo le za določen namen, čeprav ga je moč uporabiti še za marsikaj drugega.
Običajno fiksacija temelji na izključujočih se skrajnostih: hočem – nočem, se strinjam – ne strinjam se, dobro – slabo … Ko smo torej s fiksacijo usmerjeni na eno od teh skrajnosti, s tem zaustavljamo naravni tok izkušenj – želimo status quo. Zato različne fiksacije v medsebojnih odnosih pogosto pripeljejo do energijskega vampirizma. Primer: Fiksacije so pogoste v partnerskih zvezah, ko si skušamo partnerja, potem, ko začutimo, da je začela njegova ljubezen do nas ugašati, lastiti in mu kratiti osebno svobodo. Ugašanje ljubezni nas dela šibke zato, ker smo bili nanjo orientirani tako intenzivno, da smo zanemarili druge vire in tako začnemo brezupno iskati načine, kako bi ohranili dotok partnerjeve energije. Tak potek razvoja situacije je povsem običajen. Fiksacija, v tem primeru usmerjenost na partnerjevo ljubezen, je skrajni polarni pol nizkovivracijskega polja, ki ne more obstajati, če se ne aktivira tudi drugi pol. Če torej od nekoga ljubezen zahtevaš, je razumljivo, da bo učinek nasproten.
Fiksacije so tudi vsi modeli obrambnega vedenja (zelo veliko energije nam npr. jemlje prilagajanje nekomu le zato, da nas ne bo kritiziral).30. 1. 2010 ob 13:55 #875zlati rezČlanBravo Tadej, juhuhuhu, moram priznat, da se nimam tanovga ucbenika, ampak, zdej ze poznate mojo logiko, kar se ni, pa se bo, jupiiii..
Jest bom tale stavek kar prepisala, k se ne znam sam en stavk dol potegent s citiranjem, ampak, kar pa se ne znam, pa se bom, glih u temu momentu bom pa raje stavk kar prepisala ::::::::::
FIKSACIJE so tudi vsi modeli OBRAMBNEGA VEDENJA (zelo VELIKO ENERGIJE nam npr. JEMLJE PRILAGAJANJE nekomu le zato, da nas ne bi KRITIZIRALI
Evo dejmo se zamislt, zagledat, al pa kva vem kaj, k men je tole atomska bomba…..
evo iz moje egojebe vem, da sm se cel zivljenje obrabno vedla in to z napadom (mozaca, hahaha), sam, da me neb kritiziral, ker strah ava-boli, zato sm pac padala skoz u neke dogodke, k so se mi pac nekak ponavljali in so bli skoz vecji in vecji in vecji, dokler ni vse skup eksplodiral, evo tk je slo pr men…,vsi smo povezan,vse je povezan…
Lohk pa neb imela eksplozijo skoz dogodke, ampak skoz bolezni, evo tud lohk, moja domisljija ne pozna meja, lohk mam pa tud pol-pol, evo mal bi bla lohk bovna, mal napeti dogodki….vsem je pa skupni imenovalc nezadovoljstvo, sej kako nej bom zadovoljna, ce se mi pa skoz eni cudni dogodki dogajajo, al pa kako nej bom zdej zadovoljna, ce me pa skrbi kva je z mojim jetram, al keksnim drugim organom, hahaha, al pa kva pa vem kva, u glavnem tale nezadovoljstvo se mi zdi, da se nas mal prevec lasti, vsaj tk se je men zdel, zdej, kva je z vami, pojma nimam…Ampak, evo, kva pa zakva pa te stvari mam tuki pred sabo odprto knjigo Eckharta Tollea, k sm jo uzela s police, mi je padla po tleh in se odprla na strani 83, evo mal dolga je, da bi tole prepisala, nimam skenerja pa te stvari, mogoce ma kdo med vami in knjigo in skener, pa bi lohk tole dopolnu, al pa tud ne…kakorkoli…
evo en stavk : CE V SEBI CUTITE NEZADOVOLJSTVO, SI TO NAJPREJ PRIZNAJTE……slismo
30. 1. 2010 ob 14:02 #876zlati rezČlan30. 1. 2010 ob 15:38 #877tadej pretnerModeratorzlati rez wrote: Bravo Tadej, juhuhuhu, moram priznat, da se nimam tanovga ucbenika, ampak, zdej ze poznate mojo logiko, kar se ni, pa se bo, jupiiii..
Ne le ti – nihče je nima; je še v tisku
zlati rez wrote:
Lohk pa neb imela eksplozijo skoz dogodke, ampak skoz bolezni, evo tud lohk, moja domisljija ne pozna meja, lohk mam pa tud pol-pol, evo mal bi bla lohk bovna, mal napeti dogodki..Saj to je vedno povezano – odziv na nek dogodek ali tip dogodkov je v bistvu prožilec, ki privede do bolezni. Sem pa prepričan, da pri iskanju vzrokov oziroma zdravljenju vzrokov veliko premalo upoštevamo harmoniji sestavnih delov jaza, o čemer sem že nekje nekaj napisal. Tako se dogaja, da del tebe nekaj hoče, in to tudi stori, drugi del pa misli, da to ni o.k. in mu je žal ali pa “povzroči” bolezen. Primer: Če neka pubertetnica misli, da pred poroko ni o.k. seksat, pa vseeno seksa, nima le slabe vesti, ampak pogosto pride tudi do kakšnih vnetij tam spodaj. In vzrok je ta notranji konflikt.
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.