Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
7. 3. 2010 ob 15:33 #1567zlati rezČlan
Hahaha, jset se moram res smejat, k tkole slism, da je duhovnost sam eno sranje…..cisto nakladanje…za ljudi, ki nimajo samozavesti…..al pa za babe….hahaha, da lohk tezijo…….al pa lahkoverneze…..hhahaha….kolk so pa te prijave da best…..no, ja vsaj men….hahahaha….men se zdijo tkle top humoreske……hahahaha…..kaksne kontradiktornosti….hahahaha
A kva je za mene duhovnost…?????………hahahha….za mene je duhovnost zivljenje…..cist po domac….zdej je pa men cist vseeno, ce se clovek svojga zivljenja-duhovnosti zaveda…..al pa ne….se vedno je za mene zivljenje duhovnost…..tisti, ki se ga zaveda… se zaveda dolocenih zakonov duhovnosti ….kuker naprimer…odkrito govori svojo notranjo resnicnost….al, pa, da je vse vzrok-posledica, al pa da se zaveda , da povsod obstaja moski in zenski princip….in, da je to eden vecjih zajebov v sedanjem cloveskem zivljenju…kajti….najbolj tezko se je men zdel…..iskat nek zenski intuitivni princip…..ce pa v bistvu to res ni nc konkrektnega…..nc…kar bi se dal prov posebi zmert…..in tudi nisem nasla velik primerjav v svoji okolici…., razen v knjigah…., tk, da ze dolga stoletja zivimo z nasimi zeljami samo po moskem aktivnem principu…..aktivno se vojskujemo…..aktivno se primerjamo….aktivno se zaljubimo…aktivno se odljubimo….vse je aktivno….se strast smo dali v bistvu samo v domeno seksa, razen, kar priznavamo doloceno strast do umetnosti…do svojih konjickov…..hmmmm….jest se s tem ne strinjam…..mantra offfffff…vas vse lepo pusti pozdravt in to v dobesednem smislu, pa mi je cist vseeno, ce se kdo zdej na glavo postavi ali pa zacne izvajat kakrsnekoli besedne napade….kle se pa ne dam……strast je kompletno v domeni zivljenja……v vseh pogledih clovekovega ustvarjanja……zivljenje…..je strast..….in pika.Hahahaha, sem se zdele spolnila S.N. Lazareva, k je reku ZENSKA USTVARJA, MOSKI UPRAVLJA.…..hahaha, bravo Lazerev, sej k sem tole taprvic prebrala….hahahaha….se v kompletu nisem strinjala…..hahaha….a zakva…???? Hja, zato, ker to men ni slo v glavo, se pravi, ce se jest zdej odlocim, da zivim pac sama cel zivljenje …..hahaha…..in sama vzgajam svojga otroka….pol….jest use sama ustvarjam in upravljam…ane ????…tk, da bravo Lazarev, jest sem se s tabo pr temu stavku cist skregala…..sem te imenovala od fasista do totalnega diskriminatorja zensk…..hahahaha….pa mislim, da sem bila cel mesec besna ….in sem seveda njegove knjige umaknila iz svojega zornega kota…..kuker za mene tak sovinist ne obstaja vec…..hahahah….kere hude….. love you Lazarev…pa svinjam sem se tud ze opravicla….hhahaha
Ampak….men ni dalo miru……zenska ustvarja…..moski upravlja…..jest tega nisem in nisem mogla pregnat iz svojega uma…..sem bla fullll agresivna takrat…naprimer……k sem prisla v trgovino….pa, ce sm vidla kaksnega moskega, k je prov neroden kej iskal….sem si zanicljivo mislila….a tale….da bi upravljal….sej se kruha ne zna kupit…brez zene…..hahaha…..kera huda agresija……jest sem zacela pluvat tud po kao “duhovnosti”….zdela se mi je cist brez veze….in Lazarev…mi je sel cist na zivce…..nisem se mogla znebit njegovega stavka ….zenska ustvarja….moski upravlja.…. offfff Lazerev….mater si me zajebu….pa tk…sem te rada brala……pa tolk si mi bil pr srcu….ampak evo…soviniste pa ne jebem……hahaha….kere hude so se mi pletle po umu……hahahaha…kere principe sem odkrivala pr seb….hahahaha…..hudo dober….principi so pac zato, da jih clovk preseze….ane……drgac principi pac upravljajo s clovekom…..hahahaha…sem bila sama cirka sesdeset kil principov….hahahaha…pa se cel astral zraven…..hahahahaha….kera huda teza za psiho…..hahahaha
Ko, pa sem prebrala….knjigo…..zenske…..ki tecejo z volkovi, pa se cmeram pa te stvari…..pa meni po nekaj dnevih pride v um misel…….stara……Lazarev je car.….zenski princip ustvarja ….moski princip upravlja…..yes, yes, yes…to mi delaj Lazarev, evo….sva ratala z Lazarevom se boljsa frenda….kot kdjakoli prej……in njegove besede…..so v meni imele se vecjo moc…….kajti….zenska ustvarja-moski upravlja to mi je bilo od takrat naprej sveto….enostavno sem hotla spoznat svoj zenski princip in res nisem imela blage ideje….kako…..kako naj spoznam nekaj, kar se nikoli nisem poznala……sej sem z moskim principom ustvarjala in upravljala, kakor vecina ljudi danes…….ampak nisem bila zadovoljna….srecna…..izpopolnjena…pa tolk sem bla kao dobra…hahaha…pa pomagala ljudem….hahaha kere manipulacije uma…kera huda samopomembnost….Kako spoznat nekaj, kar ne poznas,….pa se primerjave glih nimam…..in tanajbolj mi je slo na qurac, k je Lazarev skoz govoru o bozanski ljubezni…..v tistem casu, je slo tud men ze mal boljs….vsaj z zdravjem, depra se je poslovila, pa tud okolica se mi je ze zdela prijaznejsa…….pa sem si rekla….stara…zdej pa dost…tale bozanska ljubezen ti gre fejst na qurac….torej…to je tvoj cilj…, ker, pa skoz mora biti mal po moje….sem si pa rekla….ajde ….cilj je bozanska ljubezen, ampak hocem tud vedet zakva je zdej ta ljubezen tolk pomembna …in bom tud sprejemala….k zmesana….vse kar mi pride napot…pa, ce se jest strinjam…al pa ne…..sej ce si mislim, da je kej slabo…si to sam mislim, trenutno….lohk…je tud dober….sam, ce sem jest mislila, da je slabo za mene….sem se enostavno umaknila in zacela s svojo psihoanalizo….zakaj sem pa jest zdej ta dogodek privlekla….kje je v meni ta blokada, zaostala energija…..in seveda sem iskala vzorce…povezave…z svojim moskim principom-razumom…..in si seveda z razumom res nisem mogla vse razlozit, ker je bilo vse kontradiktorno…..torej sem sla uuuoooornnnnnkkkk provocirat v umu dogodke, ki so mi nabil custva…..in v zacetku sem bla cist presenecena nad silovitostjo custev, sam, da sem pomislila na kaksen dogodek, sem ze bla v eksploziji custev…hahaha……ko, pa sem delala na dogodku veckrat, pa sem ugotovila, da je scasoma popustil custveni naboj…..najbolj sem pa vidla, da je custveni naboj popustil, ko sem samo z dogodkom sprovocirala svoja custva….prizadetost…..zalost…..jezo….agresijo, strahove ….ljubosumje…zavist in zmeri sem udarla ob eksistencni strah……….in scasoma sem brez vsakrsnega obsojanja samega sebe…al pa drugega….lepo pustila, da so moja custva prisla na plano ….in sem jih samo dozivljala…..brez uma……to pa je bil takojsen napredek…….in sprejemanje svoje negative….svojega mracnega zenskega principa….ki je komaj se dihal….hahaha se je pr men zacelo…..cist spontano….nc uma…sam custva….nc obsojanja….sam dozivljanje….pa se to sem scasoma samo gledala in nc vec akktivno dozivljala….nekak sem se scasoma znajdla samo v vlogi opazovalca…in tudi, ko sem se ze cist dober pocutila…..pa tud okoliscine so ble boljs….se vedno nisem bila zadovoljna s sabo….kajti….jst nisem cutla se vedno nobene bozanske ljubezni, sej toleranca je bla…pocutje tud….zadovoljstvo tud…hahahaha, sam bozanska ljubezen…te pa od nikoder….hahahaha….in to sem si pac zastavila za cilj……hahaha…in jest sem predvsem trmasta….ja…trma je lohk tud dobra, sam, ce jo clovk obrne v svojo korist….., ki pa nikakor ne more bit odvisna od zunanjosti…..zunanjost jo samo spremlja….
Tk, da S.N.Lazarev govori v svojih knjigah o odvisnosti od zivljenja in zelja, o odvisnosti od kontrole, ponosa…oholosti…….od nasih ciljev, ki si jih postavljamo v zivljenju……in, ce si mi zastavimo cilj, da imamo denar……pa svoje stanovanje, pa svoj biznis…..pa zeno…..pa moza, pa otroke, pa avto…pa sluzbo…..hja, bomo to tudi po vsej verjetnosti dobili…in, ko dosezemo cilj, se pac zacne degradacija cloveka….kar je cist logicno….sej cilj je vendar dosezen……drugih ciljev ni…..torej….vse je povezano, vesolje v
alovi v ciklicnem redu….zivljenski cilj, ki ste si ga zadali, je dosezen…..hja…..umrli bomo vsi….in ljudje, ki so si zadali samo cloveske cilje v imenu imeti in posedovati….ko to dosezejo…..bojo pa pac prej umrli, al pa dozivijo nesrece…pa bolezni……sej kle ni prou velik tople vode za odkrivat….pa tud logicno je…..
Torej, je cilj pomemben…..jest bi rekla, da je cilj tanajbolj pomemben, …..in, ce je cilj npr. bozanska ljubezen…..al pa lohk recem tud samospoznanje, al pa premik v zavesti, al pa razsvetlenje…..in, da seveda ste za ta cilj pripravljeni narest vse kar je v vasi moci,…….. predvsem pa si nehat nakladat okol svojega zenskega pasivnega intuitivnega principa z logiko, ki je v domeni moskega principa…..logiko je treba pac resnicno spoznat, da jo clovek lahko preseze…..in vsak jo lahko….samo zeleti si mora in seveda se prepustiti zivljenju v imenu ljubezni….in zaceti sprejemati svoj notranji manipulativni drek….in se zavedati polarnosti….torej, ce je logika in smo fejst odvisni od nje….si pac priznat, sprejet…in zacet res delat na svojem zenskem principu, ki pa na zalost ne jebe logike…….tako pac je…lahko tud recem, da je okultizem pravzaprav moski princip….hahahaha misticizem….hahaha pa zenski……bilo kuda polarnost svuda…..hahahhaha
Tk, da, ce je vas cilj pac nekako prezivet ….boste tud verjetno nekako preziveli….., ce je vas cilj npr. se ukvarjat z duhovnostjo, zato, da boste naredil solo za bioterapevte in zaceli zdravit….vam bo to verjetno tud uspelo, ce je vas cilj, da dobite sluzbo….vam bo to tud zlo verjetno uspelo…..samo, ne pol jamrat, ko je cilj dosezen, da zdej pa niste vec srecni…pa, da se vam je zacel spet neki cudenga v telesu dogajat…..blablabla, kajti ko je cilj dosezen…se zacne degradacija…..tako preprosto je to….si pac zastavite cilj, ki ni odvisen od materialnosti……….cilj, ki je neoprijemljiv…..npr. bozanska ljubezen in seveda ne postat odvisen ood cilja……hahahaha….. Lazarev pravi, da je vse vesolje nastalo iz ljubezni……tudi clovek in se tja tudi vraca…….pravi tudi, da danasnje moralne norme prvenstveno scitijo telo in njegove interese, a ne ljubezen v dusi…
Pa se neki se spolnem k je Lazarev reku enmu svojmu frendu glede njegove zene, da zakaj bi pa zdej njegova zena negovala ljubezen do moza, ce ga je pa lazje kontrolirati in upravljati z njim ???? Ja, zakaj res iskati nek zenski princip v sebi, ce je pa lazje upravljati in kontroliratti aaaaa ?????? …….hahahaha…mas denar v zepu in lepo upravljas in kontroliras….sam srecen glih nisi…pa zadovoljen….hahaha….nezadovljni clovk, rata takoj mal bl zadovoljen, cim ima kaksno primerjavo….kao…glej unim je se slabs…hahaha…kera huda manipulacija iz nevednosti…., sam pol, k zboli…..mu pa tud dnar ne pomaga……..pa kontrola tud ne…pa kdo bo zdej upravljal…?????
Tako, da zenski princip res nima nc skupaj z logiko….no, ja seveda ima u tolk, da je logicno, da pac obstaja…..in za vecino ljudi…..je to cela njihova logika…..
Kva naj recem ……cestitam…..al pa ta je se boljsa……TKO VOLI, NEK IZVOLI……hahaha….Tadej….kuker lohk opazis, se hiter ucim….lohk….pa temu tud reces posnemanje….kao….da si se ti pac prvi spomnu, sam men se zdi, da ti to se ne daje pravico do ekskluzive……ali pa tudi……..kar se mene tice, meni je vseeno….pr men je gumb za sprejemanje avtomaticno vklopljen……hahahahaha…..zenska ustvarja-moski upravlja……to je pr men pac zakon….tk, da sprejemanje je za mene v domeni pasivnega zenskega principa, ki pa ustvarja…hahaha….aktivnost…s katero se pa vsak pr seb gre zdej to sprejemanje….hja, ta je pa v domeni aktivnega moskega principa, ki pa seveda upravlja…hahaha……to, pa je se vedno moje mnenje……in….kdo pa sem zdej jest….aaaa??????….ze…zlo na zacetku sem se proglasila za norca….in to mislim tud ostat….kajti ta sproscenost in to strast in to ljubezen, ki jo kot norc obcutim do zivljenja…..ne zamenjam…….za noben drug polozaj na druzbeni lestvici, sej se sele zdej k sem norc, zavedam svoje zenskosti……hahahaha….Dragi Tadej, resnicno se ti zahvaljujem za tvoje potrpljenje glede mojih nebuloz na tvojem forumu….po drugi strani…pa ….jest se zmeri verjamem moji stari mami, k je rekla, da je vse za neki dober….., sam tale je pa tanrboljsa od moje stare mame, to mi je vedno rekla, kadar sem jo kej sprasevala, kva naj zdej naredim, pa mi je rekla…. “DELAJ TAKO, KOT, DA BOS JUTRI UMRLA – ZIVI PA TAKO, KOT, DA BOS VECNO ZIVELA…””
slismo
7. 3. 2010 ob 15:33 #1568tadej pretnerModeratorAVATAR wrote: Prijatelj stari…danes je Gospodov dan…pa ni treba bit tako resen … Stisni malo žgane vode…pa kak dim potegni…no pa ena seksipilna-nežna bejba v naročju…tako za sprostitev…no saj veš
Pri ljudeh, ki na kakšnem forumu redno sodelujejo, je moč pogosto opaziti proces, kako rastejo, ali pa so tam, ljer so. Ti si v obdobju, odkar se beremo svojo percepcijo in odzive kar precej spremenil – na bolje.
7. 3. 2010 ob 16:06 #1569zlati rezČlanhahaha. k sem se enkrat prebrala, sem ugotovila, da je prislo do veliiikeeeeee napakeeeee in sicer cist v zadnjem stavku…….
moja stara mama je vedno rekla….
DELAJ TAKO….KOT….DA BOS VECNO ZIVELA IN ZIVI TAKO…KOT…DA BOS JUTRI UMRLA….
hahaha, to se pa ze veliiikkkk boljs slissss ane ?????…..hahaha mogoce je blo pa fajn, da je prislo do napake, je zdej tale rek moje stare mame bol viden……evo vse je za neki dober……hahahaha
Ej, Avatar, jest sm si tud glih kar nalila en dober viski…s slukom studencnice….….
kar pa se tice bejb, jih pa z mirnim srcem prepuscam tebi……love you everybody na livadi na ta prelep soncni dan…..
7. 3. 2010 ob 16:16 #1570tadej pretnerModeratorzlati rez wrote:
.jest se zmeri verjamem moji stari mami, k je rekla, da je vse za neki dober….., sam tale je pa tanrboljsa od moje stare mame, to mi je vedno rekla, kadar sem jo kej sprasevala, kva naj zdej naredim, pa mi je rekla…. “DELAJ TAKO, KOT, DA BOS JUTRI UMRLA – ZIVI PA TAKO, KOT, DA BOS VECNO ZIVELA…””
slismo
Moja stara mama pa je enkrat, ko me je vidla v elementu, to komentirala: “Ampak lažje pa verjetno živite vi, ki ste malo v hrib obrnjeni.”
7. 3. 2010 ob 17:04 #1571zlati rezČlanSem se zdele res krohotala….namrec….jest se zmeri nimam nobenga koledarja v hisi……sej vem…..mam internet…pa lohk zvem…pa te stvari…..ampak….jest sm navajena pac na en koledar, k ima lune narisane…..pa da me v prostoru ne moti….evo….ga nimam….me pa caka nekje…..sam moram pridet do tja….hja….pol se mi pa spet ne zdi zdej tolk pomemben glih en koledar….hahaha, pa pol k me kej daje…..hja a kva…???? ja…vcasih tud jest ne vem…..je pa zanimivo……da je zmeri pac povezan z luno…..pa naj bo polna al pa prazna….prvi al pa zadnji krajc….men je cist vseeno…..jest to luno preprosto obozujem…..men je tapravi smerokaz…..pa se mi zdi, da jje dons luna cist misticna….pa mi je na misel spet prisel moj …jest mu recem preprosto ljubimec….sej sem ze pisala od njega, njegovo ime je Hazrat Inajat Khan….ja, bil je sufi iz devetnajstega stoletja……jest ga preprosto obozujem…..
Evo neki njegovih……okol MISTICIZMA……Mistikovo delo je studij zivljenja.
Mistikov cilj je svoboda duse.
Mistik se rodi; gre za temperament, doloceno dojemanje sveta in naravnanost do njega, ki iz cloveka naredijo mistika. Njegova glavna znacilnost je, da pozna smisel vsakega svojega dejanja.
ljudje so polni napacnih predstav o tem, kaj je mistik. Napovedovalcu prihodnosti pravijo mistik, mediju ali vidcu pa vizionar. Ne trdim sicer, da mistik nima taksnih sposobnosti, a zaradi njih se ni mistik.
in tale mi je pa se vedno najboljsa
ŽIVLJENJE JE ODGOVOR NA MISTIKOVO VPRASANJE…..
Kva pa vem, dons je tak dan….poln aktivne mistike…..no, ja vsaj za mene…..sem vmes k pisem….te moje nebuloze…… tud gong mal igrala…..jest obozujem gong….pa kolk sem se rezala, k sem ugotovila, da sem si cist “po nesrec” kupla zemljo in to kundalini gong, ki se prodaja sam v eni velikosti, to pa je bila pred dvema letoma edina velikost, k sem si jo lohk prvoscla glede na takratne stanovanjske razmere, ja…kere hude nebuloze….tud, ce bi si jih hotla zamisliti…..moja domisljija…je bila pred leti cist prekratka…….hahahaha…..ni slucajnosti……je samo zivljenje…..
slismo
7. 3. 2010 ob 19:27 #1573zlati rezČlanTadej – Drugač je pa za mojstre, ne glede na to, ali gre za duhovnega mojstra, peka, mehanika ali kakšnega drugega značilno, da med delovanjem ne razmišljajo. Ampak da je to mogoče, potrebujejo znanje. In tudi kadar govorimo o razmeroma nepogojenem delovanju v pogojenem svetu, se to znanje v precejšnji meri nanaša na raven ega.
Tadej….hmmmm….v kolikor ego tukaj enacis z individualizmom skozi katerega se vsak od nas izraza, se seveda strinjam z besedo ego na koncu tvojega odstavka.
Znanje je seveda pomembno, vendar znanje lahko resnicno sluzi cloveku sele, ko ga ta preseze….v nasprotnem primeru je clovek v sluzbi znanja….moje mnenje je, da duhovni ucitelji, ki so doziveli trajen premik v zavesti…..podajajo “duhovno znanje” ali bolje receno vedenje samo skozi svoje izkusnje seveda iz svojega znanja in na svoj individualni nacin,ki pa je za cuda vedno zelo ziv in jasen, po navadi dost preprost z veliko volje in nima nic skupnega z egom s katerim se se vedno vecina ljudi enaci….je pa zanimivo, da imajo taki ljudje skoraj vedno polne delavnice…….tudi knjge, ki so napisane s strani ljudi, ki so doziveli trajen premik v zavesti……….so bolj brane (komerciala pa lahko samo pomaga, da clovek loci zrno od plevela , kako ga pa loci je pa odvisno od njegove pomembnosti, principov ….), za mene imajo enostavno vec energije al pa visjo stopnjo energije, tako je moje mnenje…in veliko ljudi se vcasih sprasuje…..ja, sej sploh ni nic kaj tolk pametnega notri…ampak naklade gredo pa visoko v stevilke……jest pravim takim knjigam enostavno zive knjige,…..res pa je, da imam obcutek za kaksno knjigo, da je pac mogoce prekmalu zagledala luc sveta…kakor recimo za Zmajeve crte, ki se mi zdi ena izmed zelo zivih knjig……pa spet je to samo moje mnenje…….jest sem pa itak en norc, tk, da besede…..besede…..besede…..blablablapapapapa pa lepo pozdravljeni
Daigu2010-03-07 20:43:42
7. 3. 2010 ob 19:46 #1574tadej pretnerModeratorzlati rez wrote: Tadej – Drugač je pa za mojstre, ne glede na to, ali gre za duhovnega mojstra, peka, mehanika ali kakšnega drugega značilno, da med delovanjem ne razmišljajo. Ampak da je to mogoče, potrebujejo znanje. In tudi kadar govorimo o razmeroma nepogojenem delovanju v pogojenem svetu, se to znanje v precejšnji meri nanaša na raven ega.
Tadej….hmmmm….v kolikor ego tukaj enacis z individualizmom skozi katerega se vsak od nas izraza, se seveda strinjam z besedo ego na koncu tvojega odstavka.
Znanje je seveda pomembno, vendar znanje lahko resnicno sluzi cloveku sele, ko ga ta preseze….v nasprotnem primeru je clovek v sluzbi znanja….moje mnenje je, da duhovni ucitelji, ki so doziveli trajen premik v zavesti…..podajajo “duhovno znanje” ali bolje receno vedenje samo skozi svoje izkusnje seveda iz svojega znanja in na svoj individualni nacin,ki pa je za cuda vedno zelo ziv in jasen, po navadi dost preprost z veliko volje in nima nic skupnega z egom s katerim se se vedno vecina ljudi enaci….V tekmovalnem svetu, kakršnega smo ustvarili, nimamo brez ega kaj iskati. Če deluješ “brez ega”, je v vsakem trenutku vse o.k., to pa je seveda v pogojenem svetu, v katerem si moraš marsikaj izboriti, nerealno.
Ali pa – moralni nauki so spremenljivi glede na družbo in obdobje. Moralno vedenje je vgrajeno v ego, ne v tvojo individualnost. Če “pravil morale” neke družbe ne poznaš, lahko v njej deluješ, kot da si padel iz Marsa.
Daigu2010-03-07 20:43:02 -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.