Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#1574
tadej pretner
Moderator

zlati rez wrote: Tadej – Drugač je pa za mojstre, ne glede na to, ali gre za duhovnega mojstra, peka, mehanika ali kakšnega drugega značilno, da med delovanjem ne razmišljajo. Ampak da je to mogoče, potrebujejo znanje. In tudi kadar govorimo o razmeroma nepogojenem delovanju v pogojenem svetu, se to znanje v precejšnji meri nanaša na raven ega.

Tadej….hmmmm….v kolikor ego tukaj enacis z individualizmom skozi katerega se vsak od nas izraza, se seveda strinjam z besedo ego na koncu tvojega odstavka.
Znanje je seveda pomembno, vendar znanje lahko resnicno sluzi cloveku sele, ko ga ta preseze….v nasprotnem primeru je clovek v sluzbi znanja….moje mnenje je, da duhovni ucitelji, ki so doziveli trajen premik v zavesti…..podajajo “duhovno znanje” ali bolje receno vedenje samo skozi svoje izkusnje seveda iz svojega znanja in na svoj individualni nacin,ki pa je za cuda vedno zelo ziv in jasen, po navadi dost preprost z veliko volje in nima nic skupnega z egom s katerim se se vedno vecina ljudi enaci….

V tekmovalnem svetu, kakršnega smo ustvarili, nimamo brez ega kaj iskati. Če deluješ “brez ega”, je v vsakem trenutku vse o.k., to pa je seveda v pogojenem svetu, v katerem si moraš marsikaj izboriti, nerealno.
Ali pa – moralni nauki so spremenljivi glede na družbo in obdobje. Moralno vedenje je vgrajeno v ego, ne v tvojo individualnost. Če “pravil morale” neke družbe ne poznaš, lahko v njej deluješ, kot da si padel iz Marsa.
Daigu2010-03-07 20:43:02

Lepo je če deliš