Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
6. 3. 2010 ob 21:44 #1556AVATARČlan6. 3. 2010 ob 21:50 #1557zofijaČlan
Avatar, imam eno vprašanje za tebe: A, si se mogoče vprašal, zakaj dobivaš na svoji poti ravno kokodak ženske?
A, je to mogoče zato, ker se ti preveč peteliniš, da ti pol one morajo kokodakat, pa še to ne zadustuje in pol pa še začnejo žlobundrat?Se pa strinjam s tabo, da ženske v vsem tem niso nobena izjema, le kako naj bi to bile, saj smo vsi v prvi vrsti le ljudje oz. človeki, in za nas nobenega NI IZJEM!Pa še neki bi rada se izpovedala in to je moje mnenje, če imaš orgazem za sprostitev, potem takem je vzrok neka napetost, ker drugače ne bi blo sprostitve. Pri ljubezni, (pa tukaj je tudi naključni seks, samozadovoljevanje in vse kar obstaja…) pa ni napetosti in torej ni sprostitve je samo ljubezen, sprejemanje, delovanje… in potem, le kako se naj človek potem takem počuti? Prazno? Al poln ljubezni, se pravi ustvarjalnosti, občutka enosti, celote? Ne vem, Tadej povej, you are the men!!!6. 3. 2010 ob 21:58 #1558AVATARČlan6. 3. 2010 ob 22:53 #1559zofijaČlanSe opravičujem, če sem zgrešila poanto ampak ne vem na koga se naj v tem primeru osredotočim, kot na tebe Avater, ali kdo piše oz. uporablja tvoje besede na forumu namesto tebe?
Ljubezen je živlenje samo. Ko se izmojstrimo v Ljubezni, se uskladimo z Duhom Živlenja, ki veje skozi nas. Tedaj nismo več telo, um ali duša; tedaj smo samo še Ljubezen. Tedaj je vsako naše dejanje izraz ljubezni, in ljubezen v dejanju lahko obrodi samo Srečo. Zatorej Avatar ni ti potrebno kopičiti znanja, da bi postal moder; moder lahko postane vsakdo. Prav vsak. Ko postanemo modri, živlenje za nas postane lahko, saj postanemo to, kar v resnici smo. Težko je skušati biti to, kar nismo, težko je prepričevati sebe in vsakogar drugega, da smo, kar nismo. Takšem trud nam samo izčerpava energijo. Biti to, kar smo, pa od nas ne zahteva prav nobenmega truda.7. 3. 2010 ob 13:17 #1563AVATARČlanzofija wrote: Se opravičujem, če sem zgrešila poanto ampak ne vem na koga se naj v tem primeru osredotočim, kot na tebe Avater, ali kdo piše oz. uporablja tvoje besede na forumu namesto tebe?
Ljubezen je živlenje samo. Ko se izmojstrimo v Ljubezni, se uskladimo z Duhom Živlenja, ki veje skozi nas. Tedaj nismo več telo, um ali duša; tedaj smo samo še Ljubezen. Tedaj je vsako naše dejanje izraz ljubezni, in ljubezen v dejanju lahko obrodi samo Srečo. Zatorej Avatar ni ti potrebno kopičiti znanja, da bi postal moder; moder lahko postane vsakdo. Prav vsak. Ko postanemo modri, živlenje za nas postane lahko, saj postanemo to, kar v resnici smo. Težko je skušati biti to, kar nismo, težko je prepričevati sebe in vsakogar drugega, da smo, kar nismo. Takšem trud nam samo izčerpava energijo. Biti to, kar smo, pa od nas ne zahteva prav nobenmega truda.Hm…a to učijo na Tadejevi šoli ?…Si kot ga. Ogorevc, ki ves čas žloblundra, da vse izvira iz ljubezni…čoh…čoh…čoh… …pa meni nikakor to ni jasno …Mogoče bi morala prebrat tisto knjigo, ki jo priporoča naša luštkana Mojca…Zamenjam duhovnost za dildota-vibrator…Avtor je bejba…pa je mogoče kaj zanimivega napisala…Se pa sprašujem ali je Mojci vseč knjiga…ali vibrator …GO MOJCA
Veš Zofija…tako med nama povedano…sem se vedno spraševal…kakšen je seks…z duhovno žensko…mislim, da ne bi preživel… …
No pa vidiš…pa saj jaz sem takšen kot sem…izražam se posvoje…pišem po svoje…tavam naokoli po svoje…nisko vibracijska polja-nihala…se trudijo, da bi me zrihtala…meni pa je ravno za to…No tu je še gospa praznina…neke vrste fatalna bejba…ki bi ji moral ves čas dvoriti-osvajati…nekako v stilu…Razbijam čaše i to sve zvog tebe…eeee… o praznina… o praznina…ti si moja sudbina…ooojjjj… … …Damn I’m the man
Mater no…Avatarove nebuloze… …
7. 3. 2010 ob 14:27 #1564tadej pretnerModeratorAVATAR wrote:
Ljubezen je živlenje samo. Ko se izmojstrimo v Ljubezni, se uskladimo z Duhom Živlenja, ki veje skozi nas. Tedaj nismo več telo, um ali duša; tedaj smo samo še Ljubezen. Tedaj je vsako naše dejanje izraz ljubezni, in ljubezen v dejanju lahko obrodi samo Srečo. Zatorej Avatar ni ti potrebno kopičiti znanja, da bi postal moder; moder lahko postane vsakdo. Prav vsak. Ko postanemo modri, živlenje za nas postane lahko, saj postanemo to, kar v resnici smo. Težko je skušati biti to, kar nismo, težko je prepričevati sebe in vsakogar drugega, da smo, kar nismo. Takšem trud nam samo izčerpava energijo. Biti to, kar smo, pa od nas ne zahteva prav nobenmega truda.Hm…a to učijo na Tadejevi šoli ?…Si kot ga. Ogorevc, ki ves čas žloblundra, da vse izvira iz ljubezni…čoh…čoh…čoh… …pa meni nikakor to ni jasno …
No, Tadej zaenkrat še nima nobene šole, ampak zgolj predava na Ogorevčevi. Me pa zanima, kaj točno te pri Zofijinem pisanju moti. Morda ga jemlješ zgolj preveč dobesedno ali pa se tvoje pojmovanje ljubezni, ki je v njenem tekstu večkrat omenjena prefiltrira tako, da ti potem vse skupaj izgleda neprebavljivo. Pa se da razumevanje Zofijinega teksta prenesti tudi na segmente, o katerih smo govorili v drugih temah in na katere nisi imel pripomb.
primer:
1. Kopičenje znanja: Lohka recimo veš o segmentih ega boga in pol, pa ti to ne bo pomagalo k tem, da postaneš celovita osebnost.
2. Lahko o segmentih ega pojma nimaš, pa se ti skozi delovanje v praznini sami uskladijo in postaneš celovita osebnost.Dejstvo pa je, da bi tak pristop na splošno bolj ali manj laufal, če bi živeli v stiku z naravo, pa ne – živimo med betonskimi kockami. Da v takšnem okolju preživimo, je potreben tudi ego in znanje, ki ga pridobivamo na ravni ega.
Primer:
V svetu, kakršnega smo si ustvarili, je treba preživeti, za to pa rabiš denar. Recimo, da ga služiš tako, da slediš borznim rastem in padcem in preživiš iz razlik med ugodno kupljenim in dobro prodanim. Pri tem se lahko vprašamo, kdo bo bolj uspešen:
1. Ali tisti, ki je na nek način celovita osebnost in se bo skušal na osnovi intuicije odločati za pravi trenutek nakupa?
2. Ali morda tisti, ki pozna zakonitosti borznih tokov in razume okoliščine, zaradi katerih cena nekim dobrinam v določenem obdobju raste, v drugem pa pada.Primer je banalen. Itak smo precej govorili o tem, da je najboljši način služenja denarja skozi ustvarjalnost. Ampak kot ustvarjalno lahko marsikdo doživlja tudi “delo” na borzi.
Drugač je pa za mojstre, ne glede na to, ali gre za duhovnega mojstra, peka, mehanika ali kakšnega drugega značilno, da med delovanjem ne razmišljajo. Ampak da je to mogoče, potrebujejo znanje. In tudi kadar govorimo o razmeroma nepogojenem delovanju v pogojenem svetu, se to znanje v precejšnji meri nanaša na raven ega.
7. 3. 2010 ob 14:56 #1565AVATARČlan -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.