Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#1564
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote:

Ljubezen je živlenje samo. Ko se izmojstrimo v Ljubezni, se uskladimo z Duhom Živlenja, ki veje skozi nas. Tedaj nismo več telo, um ali duša; tedaj smo samo še Ljubezen. Tedaj je vsako naše dejanje izraz ljubezni, in ljubezen v dejanju lahko obrodi samo Srečo. Zatorej Avatar ni ti potrebno kopičiti znanja, da bi postal moder; moder lahko postane vsakdo. Prav vsak. Ko postanemo modri, živlenje za nas postane lahko, saj postanemo to, kar v resnici smo. Težko je skušati biti to, kar nismo, težko je prepričevati sebe in vsakogar drugega, da smo, kar nismo. Takšem trud nam samo izčerpava energijo. Biti to, kar smo, pa od nas ne zahteva prav nobenmega truda.

Hm…a to učijo na Tadejevi šoli ?…Si kot ga. Ogorevc, ki ves čas žloblundra, da vse izvira iz ljubezni…čoh…čoh…čoh… …pa meni nikakor to ni jasno

No, Tadej zaenkrat še nima nobene šole, ampak zgolj predava na Ogorevčevi. Me pa zanima, kaj točno te pri Zofijinem pisanju moti. Morda ga jemlješ zgolj preveč dobesedno ali pa se tvoje pojmovanje ljubezni, ki je v njenem tekstu večkrat omenjena prefiltrira tako, da ti potem vse skupaj izgleda neprebavljivo. Pa se da razumevanje Zofijinega teksta prenesti tudi na segmente, o katerih smo govorili v drugih temah in na katere nisi imel pripomb.

primer:
1. Kopičenje znanja: Lohka recimo veš o segmentih ega boga in pol, pa ti to ne bo pomagalo k tem, da postaneš celovita osebnost.
2. Lahko o segmentih ega pojma nimaš, pa se ti skozi delovanje v praznini sami uskladijo in postaneš celovita osebnost.

Dejstvo pa je, da bi tak pristop na splošno bolj ali manj laufal, če bi živeli v stiku z naravo, pa ne – živimo med betonskimi kockami. Da v takšnem okolju preživimo, je potreben tudi ego in znanje, ki ga pridobivamo na ravni ega.
Primer:
V svetu, kakršnega smo si ustvarili, je treba preživeti, za to pa rabiš denar. Recimo, da ga služiš tako, da slediš borznim rastem in padcem in preživiš iz razlik med ugodno kupljenim in dobro prodanim. Pri tem se lahko vprašamo, kdo bo bolj uspešen:
1. Ali tisti, ki je na nek način celovita osebnost in se bo skušal na osnovi intuicije odločati za pravi trenutek nakupa?
2. Ali morda tisti, ki pozna zakonitosti borznih tokov in razume okoliščine, zaradi katerih cena nekim dobrinam v določenem obdobju raste, v drugem pa pada.

Primer je banalen. Itak smo precej govorili o tem, da je najboljši način služenja denarja skozi ustvarjalnost. Ampak kot ustvarjalno lahko marsikdo doživlja tudi “delo” na borzi.

Drugač je pa za mojstre, ne glede na to, ali gre za duhovnega mojstra, peka, mehanika ali kakšnega drugega značilno, da med delovanjem ne razmišljajo. Ampak da je to mogoče, potrebujejo znanje. In tudi kadar govorimo o razmeroma nepogojenem delovanju v pogojenem svetu, se to znanje v precejšnji meri nanaša na raven ega.

Lepo je če deliš