Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 8 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
23. 4. 2011 ob 7:28 #9706zlati rezČlan
Halooohahaha….
aleluja, aleluja…..jajca so tu…..hahahaha……tk, da vsem želim prijetne velikonočne praznike s potico, jajci, šunko in hrenom…..zdej guni, ki ne jedo mesa al pa jajc, majo še vedno na razpolago potico in hren…njami…..hahahaha….bravo Jezus Kristus….za mene si še vedno superstar s svojimi jajci….hahahahahaha…..
tole srfanje po forumu me zmeri nareži, k pr norcih….hahahahaha…..sem prebrala, da je Lazarev zvučil po telefonu nevrotično….hahahaha….hahahaha…..tut za Krishnamurtija je uradna medicina izjavila, da je nevrotičen….hahahaahaha….ljudje zgleda rabijo etikete, da lahko opravičijo sami sebe….hahahaha….pa obadva sta napisala en kup knjig, ki sta jih pisala iz svojega življenja oziroma sta pisala iz svoje predstave o življenju, ki jima je dogajalo in nista pisala svojih knjig kuker povzetke drugih prebranih knjig…..ampak sta pisala iz opazovanja svojega lajfa, iz opazovanja svojega uma, ki razlaga naša čustvena stanja in to vsak po svoje in za moje sive celice, sta bila obadva v svojih knjigah zelo izvirna….in nobeden od njiju ne predstavlja nekih svojih tehnik…..hahahahaha…jst mislem, da ni nč lažjega, kot prebrat knjige drugih avtorjev in potem pisat priročnike in sestavljat tehnike, ki itak temeljijo za moje pojme na avtosugestiji…….uf…uf……..še dober, da sem se kar sama okronala za norca, tk, da sem lohka čist komot odbita, zabita, nevrotična, pa te zadeve…hahahahaha….matr, svoboda je pa res cel humor….hahahaha…hahahaha…
Jiddu Krishnamurti prau “”””” odkriti, kaj pomeni živeti brez konflikta doživimo samo takrat, ko se naš celotni um sooči s tem kaj se dogaja ta hip….to opazovanje ni intelektualna ali čustvena zadeva, temveč ostra, jasna, predirna zaznava v kateri ni dvojnosti….takrat, ko mi opazujemo nekaj, kar se dogaja ta hip, um ne more priti z asociacijami in reakcijami…..asoociacije in reakcije na tisto kar se dogaja, so pogojevanje uma….””””””””….bravo Jiddu….hahahahaha…..
zaključla bi pa z najbolj pogostimi besedami, ki so napisane v knjigah Lazareva….BOG je LJUBEZEN in BOG ni odvisen od ničesar…torej tudi ljubezen ne more biti odvisna od ničesar, ljubezen samo je ali je pa ni….ne moremo kupčkati, da imamo naprimer 70 % ljubezni….hahaha…..ljubezen je ali je pa ni….tam, kjer ljubezni ni, je strah…..bravo S.N. Lazarev….hahahaha…
velika noč nej bi pomenila nov začetek….kuker pomlad je tu in je tut nov začetek življenja narave…..tk, da se mi zdi, da ljudje že tisočletja praznujemo ta spomladanski žur….hahahaha….. bilo kuda jajca, šunka, hren in potica nek nam prija svuda……juhuhuhuhuhuhu….pa na zdravje
slišmo
24. 4. 2011 ob 8:59 #9712zlati rezČlanIZBRANEC SI SREČE…
GOVORI TI ŽIVLJENJE…
ODKLENI JO V SEBI…
RESNICO IZ JEČE…tole sem prepisala iz knjige (psi) avtor : Eros…..stran 776…hvala eros….
spet se nam obeta čudovit sončni dan, vsaj tako kaže tukaj pri meni…simbolično pomeni velika noč kuker novi začetek…vsem nam želim radosti polni dan…in hvala vsem za nesebično nebulistično sodelovanje…bodimo v cvetju in iskrena mantra hahahahahaha….ima, kar se mene tiče, tanartaboljš frekvenco….…love you…..hahahahaha
slišmo
26. 4. 2011 ob 15:56 #9721zlati rezČlanHaloohahahaha…
hahaha…..kolk pa fletkan lajf…..tut tuki je mal dež pomoču, lih tolk, da sem lahko par presaditev na vrtu prou u izi naredila, pa še sode z vodo mi je do polovice napolnilo….tk, da hvala, hvala…..pa mal je ofrišalo, da lahko normalno sadim in sejem tele moje zelenjavce in rožice…..juhuhuhuhuhuhuhu….
mam spet eno vprašanje…..tuki gledam semena paksoi, mi jih je frendica iz tujine poslala, kuker eno kitajsko zelje za rezat al pa neki tacga, tk, da če ima kdo med vami kakšne izkušnje s paksoiem nej kej odnebulizira….nas bo verjetno več veselih…..hahahahaha…izkušnje so zlata vredne in vsak ima svoje….hahahahaha….lohka še kakšen recept za pripravo kdo napiše…..bom čist srečna….hahahaha…
drgač sem mela pa obiske čez vikend in smo cel liter regratovega sirupa popili…..matr, ljudje so se z veseljem nalivali s temile koktajli….kuker regratov med, mal limone, cimeta, ingverja in voda…..nazdravje….hahahahaha….tk, da sem dones še mal za regratovimi cvetovi gledala in, če bo jutri kaj sonca bom še eno mešungo regratovega sirupa nardila…..hahahaha….so se obiski tut za en liter za domov zagrebli, pa hčerka se tut mal za en liter grebe…..hahahaha…..jst rada delim z drugimi…..men je v veselje in drugim tut, tk, da uživam, ko nabiram, uživam, ko delam sirup in ga pijem in uživam, ko delim z drugimi….hahahaha……matr, je fajn….hahahaha…..bilo kuda nebulisti veselo uživamo svuda……hahahaha….
sem pa ugotovila, da bodo smrekovi vršički čist takoj….kuker, če bo sonce, jo udarim nabirat….pa lipo sem tut gledala in že dela cvetove…tk, da me čaka en kup uživaškega dela….hahahaha….hvala mati zemlja…..in oče sonce….pa seveda hvala lunca…hahahaha……
slišmo
26. 4. 2011 ob 21:23 #9726strelkaParticipanthm …mogoče bo pa nebulazirala Miša Pušenjak..npr .o tem, Pac choi..
26. 4. 2011 ob 21:57 #9727zlati rezČlanhahaha…strelka, kdo pa je tale gospa Miša Pušenjak……..sem pa na privat mail dobila fajn opis kuharije s temle paksoiem…jst sem mislila, da je ene sorte zelja, pa pravi frendica, da je bolj blitvi podobno…..tk, da v teh dneh pride dan za list in ga posejem, pa bo kar bo…za recepte okol kuharije bom pa še mal po netu posrfala…. zgleda, da bom letos mela tut mal kitajske kuhinje…juhuhuhu….ma, ja, jst rada vse jem…pa tut probam rada kej novega….sploh pa v kuhariji….njami…..hahahaha….
26. 4. 2011 ob 22:01 #9728strelkaParticipantNo fajn ….jaz tole ne poznam po slikci sodeč po njej me je pa na blitvo spominjal.
Miša Pušenjak …jo poznam po tv …npr oddaja moj vrt , kjer je dajala takšne in drugčne nasvete ..je dipolomirani agronom in se ukvarja predvsem – vrtičkanjem -eko oz bio…strelka2011-04-26 22:02:29
26. 4. 2011 ob 23:11 #9731strelkaParticipantno fajn če mi bo slučajno kdaj pod roke prišel ta pekinško zelje…da bom vedla zakaj se gre …
pa tole no pač ne vem zakaj je tole tule a ni ena tema moj vrt? …no pa ok …pač to je Rezinin vrt….*************************************************************************************************Pak
choi ali tudi bok choi ali pekinško zelje je le ena izmed zelju sorodnih
zeljnic, že od nekdaj znana v kitajski kuhinji, priljubljenost pa si utira po
vsem svetu. Verjetno tudi zato, ker je pripravljena zelo hitro. Ima mil okus.Lahko bi rekli, da je zeljnica pak choi po
rasti podobna kitajskemu kapusu, ima le nekoliko lepše liste žličaste oblike.
Pecljati del lista, ki je pritrjen na stržen, je bele barve z belimi izrazitimi
žilami, zgornji del lista pa se žličasto oblikuje, lahko bi rekli, da list po
obliki oponaša drevo listavca. Listi so bleščeči, temno zeleni. Pak choi je
zrel pri višini 15 do 20 cm.
Nekatere sorte pak choia imajo namesto belih zelene listne žile.V krajih, kjer je doma, poznajo veliko sort, a tudi v naši semenarni lahko
najdemo eno izmed njih.Je milega okusa. Malce odebeljen stebelni del lista je sočen, neizrazitega
okusa, zeleni del pa ima okus po kitajskem zelju, a je mehak in maslen. Po
okusu je podoben stebelni zeleni, gorčici. Zato se mlad pak choi odlično obnese
v solatah, morda celo namazih, tako samostojno kot skupaj z jajci, pa tudi z
ohlajenim krompirjem ali fižolom. List ali dva bosta popestrila vaš sendvič. V
krajih, od koder je doma, ga pripravljajo predvsem pri hitrem praženju jedi v
voku. Mi pa ga lahko pripravljamo podobno kot blitvo ali špinačo. Soparjen pak
choi ima namreč tudi podoben okus.Pa poglejmo, kaj pak choi skriva v sebi. Kot vsa zelenjava ima malo kalorij,
ponaša pa se z veliko vitamina A in C, od mineralov vsebuje kalcij in železo,
veliko pa ima zelenega listnega barvila klorofila in vlaknin.
Po okusu se zelo dobro dopolnjuje z ingverjem in česnom, zaveznikoma imunskega
sistema, kar posebej izkoriščamo v jesensko-zimskem času. Sezona za pak choi je
namreč od oktobra do marca. Tudi v naših krajih ga prezimimo v rastlinjakih.Verjetno vas večina zeljnice pak choi še ne pozna. Če nam je všeč, ga lahko
kupimo več in ga v hladilniku hranimo pet dni. Ob nakupu bodimo pozorni, da so
glavice čvrste in da listi niso uveli. Glavice naj ne bodo prevelike. Najboljši
pak choi je velik kot dlan skupaj s prsti.
Ko pak choi pripravljamo v kuhinji, stebelni del lista prečno na žile narežemo
na ozke trakove, zeleni del lista pa na širše. Če so listi veliki, bodo bolje
teknili dušeni, posebej steblasti del lista. Morda je najbolje, če steblasti
del dušimo par minut in šele nato dodamo zelene listnate dele, ki jih dušimo
pol minute.In kakšna bi bila slovenska jed s pak choiom? Prerezane glavice podušimo,
solimo in zabelimo z na maslu opraženimi drobtinami. Preprosto, hitro in
okusno.Pak choia se je prijelo tudi ime »jesenski beluši«. Beluši zgodaj pomladi, pak
choi pozno jeseni, res domiselno pomensko poimenovanje, pa še laže gre z
jezika!vir. Net …mal oskublen …no napisala je pa Mateja Reš
********************************************************************
No ravno danes mi je pač pod roke prispel članek v enem časopisu vse o alergijah …pa tko naprej , pa da včasih tudi ni vse alergija ampak ..lahko tud kakšna težava v presnovi .. …tudi o zdravljenju je bilo govora …
no in istočasno pa mi je v oko padel še en članek …kako lahko tuje uvožene rastline , ki jih prinesemo iz tujine …pa sadimo npr kakšne take lepe rožice …eksotične ..in se te potem nekontrolirano razmnožujejo in celo pride do tega , da avtohtone rastline totalno zamorijo …se pravi uničijo naše rastline …, ki rastejo tukaj in so lahko celo endemiti…
npr zlato rozgo je skoraj čisto odrinila ta kanadska rozga ….no pa še nekaj rastlin je omenjenih pa so mi ušle iz spomina…
strelka2011-04-26 23:16:59
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.