Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 757 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
  • #9490
    zlati rez
    Član

    juhuhuhu…strelka….miljonkrat hvalaThumbs Up…bom tele regratove korenince z veseljem nabrala in v šnopsa dala….pa tut ognjič sem že posejala…vse, kar moram še organizirati je domače olivno olje…sem zadnjič gledala oddajo po tevejki, da je zelo malo olivnih olj v trgovinah, ki bi imele več kot 15 % olivca, vse drugo je baje šara, kuker sojino olje, navadno olje, pa te stvari…ali imaš ti mogoče kej raziskano tržišče okol tega kupljenega olivca…matr, jst sem bla čist frapirana, ker sem mislila, da je olivno olje v trgovinah pač olivno olje….in, da je edina razlika med njimi, če ja hladno stiskano, pa zgleda, da temu ni tako…hahahaha…jst tut namesto kreme za obraz uporabljam domač olivc, ker mi večina teh krem, pa tut, če so blazno kuker drage, al pa čist poceni povzročajo rdeče madeže in srbečico…tk, da pri meni je zlo ortodoksno s tole kemijo….hahaha….kuker v smislu…..bilo kuda, jst uporabljam domačega olivca svuda….hahahaha….tut za lase…hahahaha….odkar si konice las mažem z olivcem, so moji lasje skoz manj razcepljeni in kljub temu, da imam goste in dolge, lahko grem z roko skozi lase, kar se ni zgodilo v vseh prejšnjih petdesetih letih…hahahaha…sem si pa kar velik kamilice posejala, ker si bom nardila svojo kamilično kremo za obraz, pa mal dam noter tut armana, pa mal gabeza-korenine…če pa kupm kamilično kremo, me pa isto srbi po obrazu…hahahaha…tk, da jst sem obsojena na tele domače izdelke, kar se tiče krem, pa te stvari…tale kozmetična industrija od mene lih nima zaslužka…hahahaha….pa tut farmacija ne…hahahaha….sem bolj sorta tete Pehte…hahahaha….hahahaha….pa zlo rada kej novega nardim in probam, imam prouzaprou velik veselja z nabiranjem zelišč in pol naprej z ustvarjanjem…hahahaha…..

    draga strelkaHeart, hvala in fajn bot…no, pa seveda tut vsem drugimHeart želim fajne dneve…Hug

    Lepo je če deliš
    #9492
    strelka
    Participant

    Smile
    jp slovenski pridelovalci olivnega olja so mnenja da dobre ga domačega olivnega olja ni …ispod 10 evrov…
    Na tržišču je pa vse živo ….
    Samo bom povedla takole …v bistvu sama tud kar kupim olivno olje v trgovini , gledam da je hladno stiskano …
    Pač ….na Primorsko h kmetom pa ne hodim kupovat …
    Da ne dolgovezim …nimam ravno raziskanega tržišča …Embarrassed, da bi rekla ta firma je pa res najbolša …pa to je to ..ker se mi zdi vse zlo podoben šmoren. Za ta jedilna olivna olja.
    Mogoče je kdo kaj boljši ekspert…pač za res pravo olivno olje…da ima to bolj pogruntano.
    sem pa enkrat kupila eno olivno olje …v majhni steklenički …pač v eni drogeriji ..
    pa morem reči da se je tisto veliko bolje vpijal v kožo …
    tko da čist verjamem …da je v teh poceni oljih res vse kar drugo notri …kot pa čisto olivno olje …

    Lepo je če deliš
    #9531
    zofija
    Član

    Ejga Rezinica moja zlata……VAN HAARTENLAJK GEFELICITEERD!!!!!!HeartHeartHeartThumbs UpThumbs UpThumbs Up!!!!!

    ProostBeer

    Lepo je če deliš
    #9534
    strelka
    Participant

    Oj Rezina Zlata …praznuješ ….Flower
    Vse najboljše …še na mnoga leta…Wink

    Handshake

    Lepo je če deliš
    #9536
    Vesna
    Član

    No, potem pa vse najlepše, Rezina,

    in iskrene čestitke! Hug
    Lepo je če deliš
    #9539
    zlati rez
    Član

    Halooohahahahaha….

    juhuhuhuhuhuhuhu….hvala, hvala…hahahaha….si nikol prej v lajfu nisem mislila, da bom jst tkole fletkano radostno, sproščeeno, veselo in z vsem mirom v sebi lahko živela v lajfu….pa je čist useen v kakšni situaciji živim, pa te zadeve…hahahaha….matr, da je zgleda res, kar mi je ena ciganka enkrat pred tridesetimi leti našlogala…..hahahaha…..in sicer mi je rekla, da bom prvo polovico lajfa jebala ježa…..hahahaha….drugo polovico lajfa jo bom pa prou sproščeno uživala……hahahaha…..hvala ciganka….hahaha…..tk, da evo…..včeraj sem veselo dopolnila svojih 52 let…..hahahaha…..in z vso radostjo in mirom bom veselo živela še naslednjih 52..po vsej verjetnosti še ene 70, no, ja, ne bom čist nč limitirala…………hahahaha……bravo jst…..hahahaha…..na zdravje…Beer

    hvala vsem, ki tele nebuloze prebirate….vesela sem strelke in zmajeslovke, pa še kakšnih pogumnih padalcev vmes…..hahahha….rada bi se zahvalila šefu foruma, ki mi omogoča, da se tale veda nebulizem prouzaprou lahko javno razvija….hvala TadejHug…..hahahaha….maš dokazano potrpljenjeThumbs Up…..zdej pa, če ti kej trpiš, je to čist tvoja zadeva…..če se pa marbit zabavaš, je pa to spet tut čist tvoje dogajanje…..tk, da kukerkoli že…. hvalaHeart….hahahaha….

    pa tale moja zofka filozofka je tut en utrgan otrok….hahahaha….sej drgačen sploh ne more bit, če ma pa takole mamco, kuker rezina, pa te zadeve….hahahaha…..tk, da zofka hvala, jst sem srečna, da sva se midve tkole fajn najdle v lajfu…hahahaha…..matr, da sem vesela, ker si me kot duša izbrala za kompanjona in to celo za mater…..hahahaha…..mamicu mi….hahahaha….hahahaha…love youHeart

    vsem nam želim, da ga še naprej fletkano dogajamo…sonce nam sije…..luna tut…narava brsti in jo razganja….tk, da smo garantirano na planetu zemlja…hahahahaha……jst preprosto lavam zemljo….hahahahaha….and I love you tooooooHeart…….hahahahaha….hvala za druženjeBig smile…..hahahaha…hahahahaha….

    slišmoWacko

    Lepo je če deliš
    #9601

    draga rezinica,

    sretan ti rođen dan, sunce moje drago

    volim te volim, tisi moje zlato

    neka ti cveće u životu cveta

    i da srećno živiš, mnogo, mnogo leta!

    Sretan ti rođendan!!!!!!

    Tresk, bum, na zdravje, ena taka mednarodna, malo pozna čestitka:)

    Beer

    Sem koj vidla, tisto nizozemsko čestitko, sicer sem bila jaz na Švedskem bolj doma, pa lih ni podobno, pa vendar, sever je prečudovit, s tem da moraš bit nadarjen za meglo in vlago, ter mrakutavost in brezsončje. Ali pa pol leta brez teme, mi je bilo hitro jasno, zakaj po vseh marketih in kioskih rolete prodajajo, take univerzalno montiranje na vsa okna in okenca. No, jaz sem gor delala in mi je bilo vseeno za vreme, je pa bilo poletje in je sonce zanalašč pičilo cel mesec skupaj, tak da kot zakleto, mi niso mogli pokazat pravega severnega vremena. Proti zimi sem se pa pobrala domov, hihi, so preresni tam gori, niti ene gostilne. Kar sicer ne pomeni, da ga nismo po domovih pili, kot živali, če sem natančna, folk se ga iz torbic naruka vodke in šnopsov, nazuni pa vse samo sok pije. Rakci se pa itak z vodko splahnejo, sem bila vesela, ker moraš kr surove pojest, da sem preslišala ribarakov ”štih”. Ker drgač ne jem živali, razen muh in mušic, ko kolesarim, ampak ko potujem, pa te fore, pa vse probam, kar mi dajo, švedi pa imajo odbite surove ribe in škampe u stotisoč pacah, dobro, ni kaj, jaz mam rad kislo sladek štih, in koper,njami,no predvsem v tujih deželah poiskušam tekočine, posebej tiste z OH skupino.

    Moram prijavit današnjo prigodo, že dolgo me ni kak mesojedec na tak način razorožil, zeznil in do krohota spravil obenem; pravi prijatelca, če bi mela kaj mesa od kozlička, jst sploh nisem vedla, od kod…, pa pravim: kaj, meso maš, nč jasno,ona pa: ja, no stoji še u štali sam bo lihkar goden….

    Jst jasno rečem BOGI, ona pa: ja, D, drgač bi ga pa VOLK, a ne

    Volk bi ga, logično, za crknit , po dolgem času dobra, res dobra. Tale z volkom pa razturi. Iskreno.

    Je pa zanimivo vsekakor, koliko enih prigod, če recimo česa ješ, česa pa ne, ker sploh nima veze da gre recimo za meso, eni se pa solate ne dotaknejo,

    Ultra smešno in resno je če vletiš v Srbijo, v restavracijo, mejdun, smo enkrat tri grešnice skupi vletele, kar v hotelu, kjer smo spale in smo hotele brez da se izdamo naročit hrano. Ker podvig,omg.lol. Ko smo razvozljale meni in našle edino varianto, smo vehementno naročile tri porcije špagetov s paradajz omako in liter rakije. Kelner je odskakljal, rakija je stigla a špagete nemamo. Fak ka pa zaj, spet menuje, pa listanje, glejga šmenta, najdem jaz ”Pariško garnituro”, ka tej to je, pa pravi to so ti pečurke na žaru,koker gobe, mater smo se razveselile, ker več kaj pa ni bilo nemesenega, tri Pariške garniture prosim. In smo že nazdravljale.

    Te pa po pol ure prinesejo eno Pariško garnituro in dvojne špagete s paradajz omako, kelnar je žarel od sreče, češ pronašli smo špagete, zgleda sam za dve porciji, ma to je bila cela gora na talerju, pa ker smo se jim zasmilile je malo salam na špagete nahlobal, nesebično veliki koluti, tak da jaz sem spipala pariško, kolektivno pa smo se morale idetificirat kot rastlinojedci, priznati svoj veliki greh, požreti ogorčenje, naročiti prosim še dve pariški garnituri, če imajo material, seveda, in tri litre rakije.

    Take se meni dogajajo,jst se tok narežim u mojem lajfu. Da ne omenjam, da je kelnar zvito flirtal z vsako posebej, začenši z vprašanejm, ali imate dečka, jaz sem star lisjak, jasno, da ja, pol te pr miru pustijo, ker je logično, da bi ga moj (četudi namišljeni) tip sesu ko gajbo, sam da mu povem, da sem bila nadlegovana, no, je vseeno na koncu večerje vztrajal, da nam odnese vse tiste litre rakije v sobo, češ se ga bomo skup napili, pol je pa vse možno,….

    Ma, me prasice smo imele dve sobi, tak da smo ga pustle da nam stovori drink, pol pa spizdile na žurko v drugo številko. Pa zakaj je moral bit majhen, zavaljen in že v letih, meni ni potegnil,že od mize do kuhinje je zasopihal ko lokomotiva, no, pač, lahko bi mi Bog kakega mladca namontiral, če že, ne pa tole, karton rakije nebi zadoščal:) pa še kap bi ga lahko vmes…

    Hihi, namesto mesa žvečite raje solato:)

    Iz narave na taler, pa smo spet pri talerju. Kar se regratovega meda tiče, jst nikol ne dam želirnega cukra nikamor, ker tile kupljeni kot da imajo neke kisline noter, neki mi ne žmaha, no kr navaden cuker dam. (pa saj sploh ni tak redko, če se držimo količine vode)

    Sem pa prišla na idejo, da bi polovico odstavila, spakirala,kak lonček pa trdega, po sistemu babica kuha marmelado/med, dokler ni gosto. Pač itak da temperatura pobije marsikaj, mah kaj naj zaj.

    A ni dobra fora, da pol pravzaprav ne rabiš cukra za marmelado, moja oma ga nikol ni dajala, smo pa kuhale po par ur sadje, na šporhetu, pa skos si mogu mešat, mi je naštimala stolec, pa kuhlo v roko, meni je pa sonce iz riti sijalo od sreče in pomembnosti, pa potem oblizovanje kuhel in posod, raj na zemlji, kakopak. No, ampak marmelad jst vseeno ne kuham do onemoglosti.

    Jst moram še lansko pojest, figovo, njami, fige pa samo sveže skup tresnem, pa absolutno brez sladkorjev, ker se lima že po malo pokuhavanja, pa včasih iz tele srbije privlečem take marolce, domaće, da absolutno tudi ne cukra. Pa da ne govorim od kutin, jst jih obožujem, sladke,v kompotu,bilokake, posebej pa žganje od dunje, jasno, OH.

    Have fun, mi smo že lopatali, pomlaaaaaaad jeah

    Hug

    Star: zmajkla

    Lepo je če deliš
Prikaz 757 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.