Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 8 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
6. 3. 2011 ob 11:56 #9258zlati rezČlan
Halohahahahaha…
bom dons bolj kratka…hahahahaha…in sicer na naslednjo zgodbico ali pa misel sem naletela včeraj, ko sem neki srfala po netu, tk, da jo bom kar prepisala… misel je napisana v knjigi Antony De Mello – Minuta nesmisla…….hahahahaha…
Radovedni učenec je vprašal učitelja : ” Povej nam, kako naj spoznamo, kdaj je kdo razsvetljen ? “
Učitelj mu odgovori : “””” Začne se spraševati ali sem jaz nor ali so vsi drugi ????””””
no, zdej grem pa mal na obisk…na južno… pa na krofe, pa na vinčka…pa na čvek…pa še pustni čas je… …hahahaha….hahahaha…
slišmo
8. 3. 2011 ob 13:22 #9291zlati rezČlanHaloohahaha…
hahahaha….tole spomladansko sonce je pa bomba…no, ja, vsaj za mene…sem se lih kar vun na teraso presedla, kjer je zavetrje in toplota sonca me je enostavno čist prevzela…matr, se pučutim tk, kt mačka, ki lepo zadovoljno prede…
sej za dons sem imela plan, da tuki zuni mal pospravim, pa te zadeve, pa me je Avatar zjutraj presenetil v klepetalnici s čudovitim šopkom vrtnic za 8. marec…in sem si rekla, rezina prou nč ga ne boš dons srala z nekimi kao potrebnimi opravki…njet…če je praznik, ga bom pa jst tut praznovala…hahahaha……hahahaha…men ni treba nč hodit v praznino, da potegnem iz praznika delovanje, kuker praznovanje…pa še pust je, tk, da radost ob praznovanju, obilje v soncu in vibracijah in veselje, je potem nekako čist logično za mene kot norca…hahahahaha…hahahahaha….njet nizkovibracijska polja…njet…te prepustim ljudem, ki pač ne morjo brez njih…hahahahaha…moj razum norca pač telih nizko vibracijskih polj nekak avtomatično ne jebe…hahahahaha…to je pač moj proces čustvenega zorenja skozi delovanje…hahahahaha…hahahahaha…vaš proces, je pa vaš proces…haahahahaha……hahahahaha…tk, da dons bom pač praznovala iz use praznine in seveda se bom skonektala na kakšeno višjo inteligenco, kuker pir al pa vinčk, pa te stvari…sej vrtnice, ki jih pa tut obožujem sem pa že od Avatarja dobila…matr je lušten bit ženščina al pa baba, pa te zadeve…hahahahaha…sej zdej lohka spet Tadej reče, da je ženščina slabšalnica in da so to spet nizko vibracijska polja in se ne spodobi, tko on misle…hahahahaha…važen je namen…važna je namera, ne pa samo besede…seveda pa je človek lohka čist picajzlast in išče nek perfekcionizem, sam, da ponavadi potem zgtreši bistvo, ki pa je zunanjim očem večinoma nevidno…in za mene je bistvo v nameri in ne v prfekcionizmu besed in kva se spodob in kva ne…sprejemanje sebe meni ne pomeni da človek sodi, ampak preprosto sprejemati, brez sodbe in razumevati…hahahahahaha…hahahaha…
ejga babe, ženščine, ženske, bejbe, dekleta, žene…in use ostale pustne šeme…hahahahaha…usem želim veselo praznovanje in na zdravje..hahahahahaha….hahahaha…
slišmo
11. 3. 2011 ob 8:45 #9328zlati rezČlanHalooohahahahaha…
juhuhuhuhu…pomlad je tu…hahahaha…kakšni čudoviti sončni dnevi…jst jo šopam po vrtu, mal štiham, mal premišljujem kam bom posejala kakšno zelenjavo in katero lahko skupaj sejem…v lončke sem že posejala por, cvetačo, zeleno, pa te zadeve…jst sem enostavno zadnja leta čist uflikana na vrt…od lanskega leta sem si prišparala razna semena rožc in študiram kam jih bom letos posejala, pa take zadeve in seveda uživam v toploti sončnih žarkov…matr, je lušten…
Tut bukovo oglje oziroma prah za čiščenje zob sem si nardila…res enostavno in sem si začela čistit zobe s prahom bukovega oglja…moram priznat, da sem mislila, da bo večja svinjarija pri čiščenju…hahahahaha…no, ja, jst grem enostavno zjutraj preh hišo na travnik, vzamem vodo in prah oglja s seboj in si s prstom namočenim v prah oglja spucam zobe…in veselo pljuvam po travniku…hahahaha…sem namreč kadilka, pa me zanima, če mi bo tole oglje pomagalo do večje beline zob, tk, da bom čez kakšen mesec al pa dva poročala, če bo prišlo do sprememb, pa tut dva frenda, ki sta tut kadilca sta se javila za eksperiment, tk, da bomo trije eksperimentirali in seveda bom use natanko poročala…hahahahaha…
pa seveda srfam po forumu in se režim…hahahaha…življenje in tehnika…hahahaha…pa tut ljudje zgleda, da vedo, kaj ima Bog rad in česa ne mara…hahahaha…hahahaha…sej učasih se mi zdi, da berem pač moderno izvedbo interpretacije rimskokatoliške cerkve…hahahaha…kuker spovej se grehov in Bog ti bo odpustil, pol pa spet lahko delaš grehe naprej…hahahaha…pa se spet spoveš in tako v neskončnost…hahahahaha…se pravi, da se prestaviš iz ene realnosti, kjer imaš pač težave v drugo realnost, kjer jih nimaš in težave izginejo, ker jih polje kar samo zradira…hahahaha…matr, men se zdi, da je potem tanajboljš, da ljudje kar ostanejo in živijo v tej drugi realnosti in pač ne bodo nikol več imeli težav…ne vem, zakva sploh prihajajo nazaj v realnost, kjer imajo spet težave…no, ja, mogoče jim je pa dolgčas, pa jim je to ene vrste šport…hahahaha…hahahaha…sej po tej logiki živim jst verjetno v polju norcev in sem tuki zaštekala, kuker se mi je verjetno nardila kakšna mehanska okvara, pa ne morem več nazaj v kao normalna polja…haahahaha…no, ja jst sem z mojim poljem zlo zadovoljna, prouzaprou čist srečna…ma, ja, iz svoje kože pač ne grem, ker mi je čist prou in imam enostavno občutek, da sem taprav norc na tapravem mestu ob tapravem času…hahahahaha…zdej, mogoče si bo kdo mislil ob branju telih nebuloz, da se marbit ne spodobi takele stvari pisat in, da se ne spodobi tkole režat…in, da Bog takihle norcev, kot sem jst pač nima rad…hahahaha…men je useen…hahahaha…use, kar pr men velja, je moje usakdanje delovanje in, če ne privlačim nobenih težav, ne zdravstvenih in ne drugih in sem zadovoljna in srečna…pol je tut Bog zadovoljen in srečen…hahahahaha…probleme pa rešujem, ko se pač pojavijo in to prou veselo…hahahahaha…pr men velja pač tista iz Tomaževega evangelija, da je božje kraljestvo v nas samih…pol je pa men čist useen, če je to pač kar se mene tiče kraljestvo norcev…hahahahaha…hahahaha…
meni je glavno, da imam mir v umu in en kup dobre volje v vsakdanjem delovanju…hahahaha…hahahaha…slišmo
18. 3. 2011 ob 17:32 #9424zlati rezČlanHalooohahahaha…
evo, sem mela mal dopusta…hahahaha…sej usake tolk sem posrfala po forumu in se spet kej novga naučila in se obilno narežala…sploh so produktivni tam v forumu čudežev…hahahahaha…človek resnično najraje verjame v čudeže…ki naj bi se v vsej verjetnosti dogajali, ko se poveže al pa zrekonekta na neko višjo inteligenco oziroma neko polje, seveda prej mora kao obvladati praznino, če je pa ne obvlada, nej pa mantra…hahahahaha…to men zgleda tko, kt da človek noče verjeti v sebe in nima zaupanje v sebe in s tem tut ne prevzema odgovornosti za svoj lajf…aja, račune že plačuje, pa te stvari, ampak ko ima pa težave al pa občuti strahove, al pa kar kej, se pa zateka v neko drugo realnost, kjer teh težav ni in čiča pa čaka na čudeže…hahahaha…hahahaha…matr, sej to je ista fora kt guno na top šopu, pač skor nč ne delaš, sediš in se neki masiraš z aparati in težave kar same izginejo…al pa kup zapestnico in težave bodo kar same izginile…hahahaha…mogoče bi blo fajn zdej tele zapestnice, pa use te tehnike izvozit na Japonsko, da bodo ljudje padali pač v drugo realnost in ne bodo imeli težav, ki jih imajo…hahahahaha…hahahaha…to bi bla res huda reklama…kuker razdelijo med folk zapesnice al pa jih učijo kako se pada v drugo realnost, a tam potresi in sevanje…hahahahaha….
jst mislem, da je svet pač kakršen je…. so tut naravne katasrofe in seveda ekološke in point je samo v našem odzivanju na okolico in družbo v kateri živimo…in, če nam naše odzivanje- delovanje prinaša strah, napetost, negotovost, razočaranje, nezadovoljstvo…potem čist po domače ljudje ne sprejemajoo svojega sveta, kakor ga doživljajo in potem je logično, da bi folk rad drugačno realnost in seveda smo potrošniška družba in ponudba na trgu je več kot dobra…hahahahahha…sej pravm, še mal pa bodo avtomate postavil po ulicah, ki bodo skonektani z vsemi temi polji in valovi in člouk bo samo prtisnu na gumb pa bo v drugi realnosti…hahahaha…sej to bi blo nekako logično, ker smo visoko tehnološko visoko razviti ane…hahahahaha…hahahaha…pa vendarle usi vemo, da se glavni vzrok za vse naše težave al pa nezadovoljstva skriva v našem delovanju, ki so mu učasih rekel karma….vsakdanje delovanje kreira našo realnost in, če z njo ljudje niso zadovoljni, potem niso zadovoljni osebno s svojim delovanjem, svojim miselnim svetom in tu pride na vrsto sprejemanje, sprejemanje sebe in se zavedati, da so use, kar si mi mislimo samo naše notranje predstave in, da drugi mogoče tako ne mislijo…in samo vsak sam lahko spozna svoj svet…strahove….svoje mehanično delovanje….kako mu um večina po enem in istem kopitu prevaja čustveni svet glede na dogajanje…hahahahaha….in kako potem presoja svoja mišljenja in se večina ne zaveda, da so to samo naše notranje predstave….hahahaaha…..
tale knjiga (psi) je men res mega…seveda nima vzročne zveze z čira-čara tehnikami…vendar pa gre za čuidovit in preprosti prikaz miselnih svetov in asociacij, ki jih dobimo ob dogajanu z realnim svetom……sej, jst knjige nimam več, sem jo posodila hčerki in jo bom čez kakšen mesec z veseljem spet prebrala…vendar pa v meni zavestno živi teorija treh razumov, teorija REI in vem, da potrebujem čas, da jo še bolj poglobljeno začnem raziskovati, pač pri meni mora teorija mal zoreti, rabm več časa…in kakor je že Eros reku so že stari Sumerci izredno dobro obvladali teorijo REI in trinajst značajev in teli sumerci so me zmeri zanimal…zdaj tut razumem, zakaj je bilo potrebno, da sem res u veliko pizdo padla, da sem se začela sploh zavedati samega sebe in svojega miselnega sveta…jst sem preprosto rabila močne dogodke u lajfu, da sem lahko sploh prišla do sprejemanja samega sebe…hahahahaha….hahahahaha…..sem kuker bolj hard stuf….hahahaha….hahahaha….ampak, kuker je že nevem kdo reku, da se v sili človek prelevi v genija…hahahaha…pardon v mojem primeru v norca…hahahaha…hahahaha…
slišmo
20. 3. 2011 ob 9:51 #9430zlati rezČlanHalooohahahahaha…
matr je čudovita svela lunca ane….sem se včeraj zvečer mal z lunco družla in sem se pol še na posteljo tko ulegla, da me je luna večino noči grela čist direktenga…hahahaha…jst luno obožujem…ma, ja, tut sonce obožujem…hahahaha….pr men tko zgleda, kt, da se ga najraje zadevam s soncem al pa z luno…hahahahahahaha…tut ogenj mi daje podobno zadetost…hahahahaha…tk, da sm zgleda res en čuden člouk v sedanjosti…kuker v smislu potrošniške usmerjenosti…hahahaha…use mogoče lahko človek dandanes kupi in se ga zadeva že pri nakupovanju s kupovanjem….hahahaha…jst sm pa zadeta od sonca, lunce, ognja…pa seveda mojega vrta, ki neusmiljeno napreduje, tk, da bom po vsej verjetnosti imela polovico parcele v enem mesecu prekopane in pognojene in hopla bo rastla zelenjavca, pa zelišča…pa se ga bom spet zadevala s frišno zelenjavco…jst jo obožujem…hahahhaha…sej pravm, lajf is beautifullll, lajf is perfect…just the way it is…hahahahaha….hahahaha…pa seveda se ga že tri tedne zadevam z regratom….njami…sem pač bolj kravje sorte…hahahahaha…mamca mi je zadnjič po telefonu rekla, k sem se ji režala v slušalko, ko mi je en problem opisovala, da se ji režim, kt en teličk…hahahaha…hja, sem rekla, jst sem zgleda še lahko teličk, ker mam še straše….ti mamca, ki jih pa več nimaš, pa ne moreš bit več teličk, ampak si dokazano krava…hahahaha…in mamca se je smejala in med smehom rekla, da tale moja logika drži in pol se ji tut njen problem ni zdel več problem, ampak sva veselo ugotovili, da je spet padla v neko avtomatiko svojih misli, ker jo je pač zunanji dogodek asociral…hahahahaha….love you mamca…pa lave you fotrič…hahahaha…
Drgač pa pri meni na terasi zgleda tko, kt, da bi imela vrtnarijo…povsod sami lonci z zemljo, nalepke na vsakemu…pač delam sadike vse sorte zelenjave, rožc, zelič….zdej dobim še paketek iz tujine od ene frendice in frenda, k sta tam pač našla zelenjavo, ki tudi v našem podnebju dela, samo, da je mi ne poznamo…tk, da komaj čakam…sem tak človek, da zmeri rada kej novga probam in se seveda potrudim tudi s kuhanjem, pač vse je na internetu….seveda rada tut jem, tk, da u glavnem jst lih samo od zraka nikoli nisem in po vsej verjetnosti tudi ne bom živela…hahahaahaha…pojmanimam.com….hahahaha…
evo, sem mal počvekala….hvala za tale čvek, ste krasna druščina…..predusem trpežna….hahahaha….se mi na splošno zdi, da smo Slovenci dost trpežna sorta…hahahahaha…..in hvala šefu za tale nebulozni prostorček na forumu….tk, da kva čem rečt…usem skupaj želim vesele sončne pomladne dni polne radostnih občutkov in s tem posledično miru v umu….
slišmo
20. 3. 2011 ob 13:19 #9431zmajeslovkaČlanPozzzz
A ni tale luna ql, za vse je je dost, pa tudi overdose si človek komot privošči, hočem rečt več kot da te luna trka ali nosi, tak ni, pol si pač eno z(a) luno, če dvigne morje za cele metre, mislim da tudi človek ni izvzet iz plime in oseke. No, jaz pač imam vse na luno, jasno da tudi moj ciklus točen z luno, tak da nea rabim kak koledarček, da si zapišem, sploh pa so mi tile koledarčki mičkeno smešni, no, ne razumem kaj ima človek od tega da si to zapiše, kaj pol s tem datumom, možno je itak samo dvoje, al je, al pa je ni.
Sonce je pa isto fino, se ne morem odločit samo za luno,ker sem tipični martinček, ki je sicer zelo trpežen tudi v alpskem podnebju, pač moraš delat s tem, kar imaš, pol se pač v višje planinske lege prestavljam, bliže sonca, modrega neba…
Tak da vrtovi pri nas še čakajo, slana pa te fore, se pa že slinim ob telem opisovanju, nevem če nebom malo posilila vrt, drgač itak tekmujemo s sosedi, kere face, eni še zmrznjeno lopatajo, vse za naziv: mi smo prvi imeli preštihano.
Ja, sem pa lani ingver prvič posadila, jej, kak to pučasi raste, celo leto, ampak u jeseni je pa dal en cel nov slasten domapridelan gomolj. Malo je pa bil večji od posajenega, hihi.
Regrad pa raztura, jst bom dajle planila na špehovko, da si zaloge železa malo obnovim, pozimi se mi je ni dalo kopat izpod snega, pa tudi tista je za srnice in živad, sedaj je je pa dosti povsod. Celo pred bajto nam rastejo celi šopi, ampak jst mam svoje žlake. Pa vijolice bodo sedaj, jst naberem cvetove, pa pol suhe za čaj mešam zraven. Ja, je strupeno, tak da se pozanimajte za doziranje, jst mam že razdelane recepte, pač pol, po preživetih sem vidla, daj se pa držim ko pijan plota.
Lani spomladi sem naredila največjo napako, ko sem presadila sobno rastlinje, pa sem šla tepka zemljo kupit, sploh ni vredi, bom lihkar presajala nazaj v domačo grudo, ne vem kaj delajo s tisto zemljo, ampak ko enkrat zaliješ se pol strdi k sto mater, pač rajn zanič. Hvala Bogu, imamo kompostnik in krteke, to je taboljša zemla ko jo narijejo, pa obstojna je, živa več let, ker jaz ne kupujem nekih dodatkov koker dušik u tabletkah, se niti ne spoznam, u glavnem v domači zemlji mi vse raste, prav zmatrala sem si rastlinje s tisto kupljeno varijanto. Le kaj mi je bilo tega treba:)
O, vse bo sedaj buhtelo pa poganjalo, sem šla preverit sadike kivija, mater nekak mi ne rata, al pa v tretje bo šlo, sam ne vem, če se mi bo še dalo, no u glavnem prvič niso prezimli, letos pa so prezimili, ampak jim je en šment korenine požru, tak spet jovo na novo al kaj, ker bi rada da mi nekaj že končno in hitro zaraste čez leseno ogrodje, pa čimbolj listov da ima, da lahko polej namontiram vrtno garnituro odspodi, pa te fore, ker dajle mi u taler vidijo, z vseh strani. Trta hitro raste, mogoče celo njo narihtam, al pa kaki slezovec, pa naj cveti, saj meni ni tolko za sam sadež; list, list naj ima, polno pa hitro. Drgač pa obrezujem trte, če kdo rabi, mene je ata uču, me vedno pele na vogal parcele, pa kaže sosedovo – lej, tak ni prav, pa res imajo polhen enih ”gnezd”, vse zavozlano, pač šolski primer, ker doma mi nebi pustli tak trenirat. No, domače trte se pravzaprav ne smem dotikat, me stari u fundamenti fenta, če ima grozde preštete, hihi, saj ga razumem, on je pravičen, ker eno sorto ima svinsko dobro, pa je mlada in ima preštete grozde, ker pol bi en vse požru, češ, noben ne ve nič,…tak pa on deli, pa vsak dobi, pa še rima se.Mi.
Kotiček za poezijo, torej, še, pol pa en lep pozdravček vsem
Par postov nazaj si razsipala z Byronom rezinka, to mi deli, sem tudi oboževalec tak da moram vrniti z mojo najtaljubšo pesmico od njega:)
When we two are parted
Lord ByronWhen we two parted
In silence and tears,
Half broken-hearted,
To sever for years,
Pale grew thy cheek and cold,
Colder thy kiss;
Truly that hour foretold
Sorrow to this.The dew of the morning
Sank chill on my brow
It felt like the warning
Of what I feel now.
Thy vows are all broken,
And light is thy fame:
I hear thy name spoken,
And share in its shame.They name thee before me,
A knell to mine ear;
A shudder comes o’er me
Why wert thou so dear?
They know not I knew thee,
Who knew thee too well:
Long, long shall I rue thee
Too deeply to tell.In secret we met
In silence I grieve
That thy heart could forget,
Thy spirit deceive.
If I should meet thee
After long years,
How should I greet thee?
With silence and tears.21. 3. 2011 ob 11:00 #9435zlati rezČlanHalooohahahaha…
hahaha….zmajeslovka….hahahaha….bravo lista nebulista…hahahaha…pa hvala za Byrona…prou paše
res ti marbit že mal skomin po vrtu delam…sem se takoj spomnila, da sem sama pred leti živela višje na 8oom in je čas za vrtove prišel mal z zamikom…hja, tale naša Slovenija je čudovita country…hahahaha…sem pa mela problem z vinsko trto, namreč jst jo ne znam obrezat…frend, ki pa je lastnik mojega domovanja in zna obrezovat trto ima pa preveč dela s svojo službo, pa seveda sam s seboj…hahahaha…in me je rešil sosed, ki me je povprašal, če ne bom nč tre obrezala…hahahaha…in, ko sem mu povedala, da pač ne znam, pa te zadeve…se je ponudu, da mi jo obreže in mi povedal, da sta dva načina za obrezovanje in sicer je pomembno, da veš za kaj trto uporabljat in, ker jo tukaj pri meni uporabljamo predusem za senco in šele v drugem planu za sadeže, mi jo je tko obrezal, da bom sigurno letos imela senco čez celo teraso, vsaj tko je on izjavil…hvala sosed…sej pravm, jst mam po nevem kerem naključju resnično srečo z vsemi sosedi…prouzaprou imam sosede samo čez vikend…..med tednom sem bolj sama na tem hribčku…hahahaha…no, ja, pa moj pesjanar in seveda okoliški mački, ki jih pač futram…hahahaha…pa tut srečo mam s parcelo, je tako postavljena, da samo pozimi zaradi golih dreves vidim sosedovo hišo, drgač mam pa občutek, kot, da sem čist sama..haahahahaha…vse ostale terase so pa postavljene tako, da me nobeden ne vidi…sem pa že dala v lončke kalit semena okrasnega slaka, ki sem ga lansko leto posejala zelo pozno in mi je v dobrem mesecu naredil totalno zeleno ograjo okol ene terase, pa še cvetovi so bili čudoviti…na soncu so imeli bolj vijoličasto barvo, ko pa je sonce zašlo so bili cvetovi neverjetno lepe globoko modre barve, v bistvu so bili prisotni skor vsi odtenki modre…tk, da letos bo pri meni slak imel kar nekaj placev na katerih se bo lahko razbohotil s svojimi velikimi čudovito zelenimi listi in omamnimi cvetovi…semena sem pa itak lansko leto z njega pobrala in jih posušila…
ejga zmajeslovka, kaj je to špehovka ???….jst poznam samo pecivo, kuker potico špehovko, kuker s špehom al pa z ocvirki…..ampak ti pa verjetno misliš rastlino, zelišče za jest, pa te zadeve…tk, da plisssss, dej mi jo mal opiši, ker jo čist mogoče poznam, samo, da ji drugače rečem, al jo pa sploh ne poznam…me pa zelo zanima…
hahahaha…sem se pa narežala v klepetalnici, k je strelka dala link gor, kuker gunga, k je žlice ukrivljal, pa te stvari, sej videa lih nisem mogla čist v potankost pogledat, ker mam pač instant internet…..hahahaha….hja, eni ukrivljajo žlice…na našmu forumu je pa moda, da nosijo mobitele na čelu…no,ja, tut žlico, pa še kej bi se najdel, čist komot nosiš sredi čela, ni blema…hahahahaha…sej pravm, tale moja domišljija se mi včasih čist razbohoti…..pa mi je uletela slika v misli, kako ljudje hodijo po ulici z mobitelom usred čela, mogoče bi še clo Nokia, ki konekta ljudi, sponzorirala take eksperimente…hahahahaha …..hahahaha…sej mogoče bo pa zdej tut posel za tatuje sredi čela, da človk ne bo mislu, da mu kej sredi čela manjka…hahahaha…hahahaha…hahahahaha…
in to so še vedno nebuloze, ki jih berete na lastno odgovornost…in, če vam grem kakorkoli na qrac al pa na jetrca al pa na živce….najprej parkrat čist zavestno vdihnite in izdihnite….potem si pa neki prlimajte na čelo in se vsekakor pogledajte v ogledalo….jst vam garantiram, da, ko boste sebe zagledali v ogledalu in videli, da vam sredi čela nč manjka…popustila blokada in boste skor gotou padli v smejlno meditacijo….smeh je pa kakor vemo pol zdravja…hahahaahaha….hahahahaha…tk, da, kar se mene tiče, je tale tehnika z mobiteli usred čela blesavog, ena izmed boljših, ki ima tut takojšnje učinke…hahahaha…hahaha…
slišmo
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.