Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 11 months nazaj by
zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
20. 2. 2011 ob 12:57 #9025
zlati rez
Članhalooohahahaha…
sem učeri zvečer mal v luno gledala in se družla z njo…..matr je čudovita…sej je blo oblačno, ampak lih takrat, k sem pa vun uletela, se je pa prkazala v vsej okrogli veličini….prjazna kt strela, matr se mi je režala direkt u čelo….hahahahaha…..kuker guna …a boš sladoled in stegnem jezik, da bi ga polizala, pa ga seveda zgrešim in si ga prpopam direkt sredi čela, direkt v tretje oko….hahahaha….hahahaha….
No pa seveda sem učeri hčerki dala tole knjigo (psi)…sej hčerka je opazila, da se mogoče mal težko ločim od knjige…hahaha….pa je seveda lepo vzgojen otrok in je rekla, da nej jo še kar mal obdržim, če hočem, da se nč ne mudi njej z branjem…hahahaha…..ampak, njet sem rekla…hahahaha…..dvakrat sem jo prebrala, živela sem noter v njej oziroma je ona živela v moji glavi…ko jo dobm nazaj se jo bom spet z največjim veseljem lotila, zdej pa rabm mal premisliti, sem ji rekla in Zofka je knjigo veselo odnesla…hahahahaha…..
matr, tale teorija treh prijateljev v moji glavi, kuker Racio, Emocio in Instinkt, je men res bomba…zdej so mi moji prepiri v moji življenski zgodovini v glavi velik bolj razumljivi…hahahaha….sej, da bi jst zdej fuulll iskala razmerja med njimi v moji glavi….njet…to mi je nekak zaenkrat še čist brez veze…jst sem se namreč najdla skor v vsaki zgodbi, tk, da sem si rekla, da se z razmerji pri sebi zaenkrat ne bom ukvarjala, niti me prou posebno v tem momentu ne briga…hahahaha…….vesela sem za tele moje prjateljčke v moji glavi in se mi zdi, da vsak dan bolj spoznavam svoj svet in najbolj mi je ušeč, da mi prihajajo v misli dogodki iz mojga lajfa, kjer sem doživela al neko kao blaženo stanje, kuker ležanje v travi, kot otrok in pol sem dobila fulll volje in sem jo spet začela po domače rečeno srati dalje…hahahahah…..hahahaha…..ampak, ko sem jst doživela eno takole stanje, je bil v moji glavi čudežen mir in neverjeten filing harmonije v meni….hahahaha…..sej prou velikokrat se mi ni dogajalo, u bistvu skoz manj, čim starejša sem bila……hahhahahaha……jst sem že čist pozabila na te moje dogodke in zgleda, da mi jih je knjiga odprla….hahahaha…..zgleda, da res usak knjigo doživlja po svoje…
usem nam skupi želim eno prijetno nedeljo…pa sej veste, kakšno si zapojte, pa je tanarboljš za use naše prjatle al u glavi, al pa okol nas…in mantra…hahahahaha…..čist zraven paše…hahahahah….
slišmo
20. 2. 2011 ob 17:46 #9049strelka
ParticipantZlata Rezina wrote: Drgač so pa men marjetice ene rožce, ki so mi posebno pri srcu
Normal
0
21false
false
falseMicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Navadna tabela”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}Jaz imam rada vse rože …celo kopriva mi je tud všeč…
Pa strupeni nagnoj … je drevo …ampak ima zelo strupene
cvetove …Tud muha jih ne povoha ..
Včasih me je malo zanimala simbolika cvetja ….
In marjetka me je vedno spominjala na sonček …oz. sončnica
je res tista prava …še za soncem so obrača Marjetka je pa bolj drobna …ampak trpežna …No in ko si omenjala tisti orakelj ….to je bojda nastalo v
petnajstem stoletju in se je do danes ohranilo.Drugače pa je bila marjetka v antiki simbol pomladi –prebujanje
narave in sreče…Potem z njo se je okraševala rimska boginja pomladi in
pomladanskega rastja Flora. Pa tudi Afrodita in Venera sta si jo posluževali.Marjetka je drugače zlo občutljiva cvetlica, cvet
predstavlja sonce…in so jo zato
imenovali za nevesto sonca. Marjetka se odpre ko posije sonce ..ko sonce zaide
se tudi njen cvet zapre.In še nekaj …postala je simbol predanosti in ljubezenske
zvestobe.Tudi krščanstvo pozna ta cvet ..in sicer njena sredica zlato
rumena simbolizira Marijino svetost in odličnost
…beli cvetki pa čistost.Ker je to skromna rožica…raste čist povsod zopet simbol skromnosti , so jo v srednjem
veku povezovali s Kristusom in njegovim učenjem.Torej marjetka
predstavlja znamenje čiste duše. Popolno predanost duhovnemu in božjo
ljubezen.Tako da uživaj v svoji gredici marjetk..
To čist tko ….
21. 2. 2011 ob 7:29 #9055zlati rez
ČlanHalohahahahaha………….
juhuhuhuhu…draga Strelka
, prisrčno hvala za tole simboliko marjetice
…matr, nikol mi ni prišlo na misel, da bi kej raziskovala okol te simbolike cvetlic…sem pa zdaj prijetno presenečena, da ima marjetica tako čudovito simboliko…sej pravm, kar pa še ne vem, bom pa še zvedla in res se veliko naučim pri branju foruma…hvala
…hahahahhahaha…..
Zgoraj si omenila drevo strupeni nagnoj…ali potem to drevo v bistvu odganja muhe in kakšne barve cvetke ima…ker bi ga seveda posadila na parcelo…sicer tale parcela, kjer živim ni moja, ampak mi je frend dal čist proste roke pri sajenju rožc, dreves in zelenjave, delanju potk, pa te zadeve… in vsakič ko me pride obiskati pravi, da je prijetno presenečen nad izgledom parcele in prou z veseljem vzame listek na katerem pač napišem katere rožce al pa grmovje naj mi proba najdet v semenarni, naprimer rada bi imela brusnice, pa maline…..hahahahaha….večino zelišč si pa prinesem iz narave in jih sadim v zato pripravljena gnezda, ki sem si jih pač v prvo v glavi zamislila in sedaj jih pridno delam, če je odjuga, tako, da lahko kopljem…matr, da mam dobre ideje…hahahaha….hahahaha…sem zadnjič tut koprive prnesla iz druzga konca Dolenjske, tk, da pr men bo tole pomlad in poletje na parceli totalni kaos v zasaditvi…hahahaha….ampak je frend reku, da končno postaja parcela nekako smiselno urejena, …hahahaha……sej pravm, kar je za enga kaos, je lahko za druzga smisel…hahahaha….hahahaha………matr, jst uživam, sam, da lahko rijem po zemlji in potem sedim med gredicami in gnezdi in sem preprosto blažena…hahahaha….hahahahaha….in sedim lahko ure in ure, sam, da je sonce, al pa oblačen, men je useen…hahahaha….no, ja pa tut dež me nč kej preveč ne moti, sam, da takrat sedim pod streho…hahahahaha…hahahaha…marbit bi Avatar temu reku lucidno sanjanje…hahahaha…hahahaha…matr, je fletkan lajf…lajf is beautiful, live is perfect, just the way it is
…hahahahaha…hahahaha…
slišmo
21. 2. 2011 ob 9:34 #9058strelka
ParticipantNagnoj …je strupen in ko ga opazuješ ..ugotoviš da ga čist nobena muha…no žuželka ne mara …
so pametne pa vejo …da bodo poginle …
Je celotno drevo strupeno ….najbolj pa cvet oz njegova semena…
Men so vedno na to opozarjali …ko sem bila otrok ..da naj pustim na miru …Je pa lep na pogled …no saj meni ….ima zelo podbne cvetove kot akacija ..samo da so to živo rumeni …
jaz ga pač videvam ….mi je všeč …
ti pa fotko pripopam …si ga gotovo že vidla…21. 2. 2011 ob 11:34 #9060zlati rez
Članja, Strelka, videvam nagnnoj in sem čist po domače mislila, da je akacija…no, zdej vem…in res so cvetovi prelepi, si ga bom pa spomladi oziroma poleti malo bolj ogledala…hvala za tole tvoje znanje…ali mi lahko priporočaš kakšno literaturo o simboliki cvetlic, ker zdej sem pa tut mal firbčna
…bom čist hvaležna
….hahahahahaha….
21. 2. 2011 ob 12:14 #9065strelka
Participantsem vseepovsod kaj najdla …časopis, pa net …
knjigica taka …ki je pa v slovenščini je pa Simbolika cvetja -Germ Tine …
sem dobila jo enkrat za rojstni dan.23. 2. 2011 ob 8:33 #9128zlati rez
ČlanHalooohahahaha………
evo, jst sem mal srfala po internetu in si prebirala simboliko cvetja
…sem se narežala k sneta skira…hahahaha…..res čudovita simbolika…zanimala me je tut simbolika drevesa vrbe…namreč vrba je eno drevo, ki me tut non-stop spremlja…hahahaha….sem ga zadnja leta nosila iz enga svojga bivališča v drugega…hahahaha…tut tukaj sem si prinela eno vrbo v loncu, pa sem jo hčerki dala…no, pa sem čez par dni spet dobila od frenda novo…tk, da tale vrba je eno tako moje drevo, ki ga kuker zgleda mal obožujem…hahahaha…hahahahaha…in seveda sem prišla spet do Epa o Gilgamešu…hahahaha….hahahah….hahahaha….
Sej tole knjigo (psi) sem posodila hčerki, ampak v moji glavi se še vedno dogaja…knjiga me še vedno bere…hahahaha…večkrat res ne vem kva je zdej res al pa ne, mater, se mi je cele tri dni dogajal film v stilu Jamesa Bonda v moji glavi…hahahaha…res sem se narežala…vsa tale moja števila, ki me sledijo v lajfu so se mi pobrkala v glavi in padla na svoja mesta al pa ne…hahahaha….pa še vsa sombolika cvetja in dreves, pa spet živali, ki sem jih v dolečenem času srečala…hahahaha….jst nisem več vedla, kva je zdej resnica al pa ne…hahahaha…sem se pa neizmerno zabavala ob jasnini svojega uma…hahahaha…pa sem si rekla, ejga stara, tole pa niso več nebuloze, ampak je že cela DEBILANA…hahahahaha…..a kva je zdej debilana…hja, to je višje stanje nebuloz…hahahahaha….in debilane pač niso za objavo….hahahaha…ker, če bi te debilane objavila, bi mi mogoče še kdo od vas bralcev marbit zrihtu napotnico za psihiatrijo…hahahaha…hahahaha…kar bi bla čista zguba cajta, ker bi po vsej verjetnosti psihiatri sami začeli malcati tabletke, čim bi poslušali tole mojo debilano…hahahaha…..škoda psihiatrov, ker imajo pač ogromno znanja, ki bi pa verjetno pri meni kapituliralo…hahahaha….no, ja, marbit bi jih pa dobro narežala in bi se sprostili…hahahaha…ma, ja, pol pa spet tvegam, da bi me tam obdržali zaradi mojega smeha, ker bi se ga mogoče navlekli in bi se potem mogla ukvarjat z njihovo zasvojenostjo s smehom….hahahaha…..hahahhaha….bilo kuda debilana je nadgradnja nebuloz svuda…hahahahaha…kva čem rečt…sem norc in znansvenik nebulizma, nisem pa vedla, da ima nebulizem kuker višji nivo, čeprou bi mi to nekako moglo biti jasno…če je povsod višji nivo, je pa tut v nebulozah, kuker moda, pa te stvari,…hahahaha…hahahaha…ma, ja jst zgleda čist preveč preprosto s svojo kmečko pametjo mislim…hahahaha…sej, če jst nebi tko mislila, sploh nebi prišla do odkritja nebuloz in potemtakem tudi nebi prišla do višjega nivoja, ki se imenuje debilana…tk, da je use za neki dobro
…hahahaha…hahahaha…
Drgač sem si pa v zadnjih dneh z veseljem prebrala tudi knjigo Bajke in povesti o Gorjancih od Janeza Trdine
in sem uživala prou vsak moment, sem že čist pozabila na tegala našega Trdino, bravo Janez, ti si car…dober si tele bajke in povesti napisal, pa tut besede, ki jih uporabljaš in, ki nekako več ne sodijo v besedni zaklad kao ozaveščenih Slovencev, so mi da best, kuker domače
…hahahaha…tk, da evo jst mam dokazano debilano, ker sem si zdej še Jurčiča vun potegnila in to njegov historičen roman, kuker Rokovnjači…hahahaha…hahahaha…in se mi je knjiga odprla na osmem poglavju, ki se začne s kitico Byrona in, ko sem prebrala tole kitico, se mi je spet v mislih odvil dogodek iz osnovke, k sem prvič u lajfu prebrala tole kitico Byrona…hahahaha…jst sem bla čist očarana nad lepoto zloženih besed
…hahahahaha….pa jo bom kar prepisala………hahahahaha….
Ko sliši to, ne zgrudi se na tla,
strahota pred seboj je ni obšla.
Ko upala je še, bil čut mehak.
Ne upa več, zdaj duh je v njej krapak.
“Koga ljubiti nimam več, ne smem,
zakaj bi bala se zato, ne vem.”Byron
in tole so še vedno nebuloze, ki jih skupaj soustvarjamo…hahahaha…je pa možno, da kdo doživlja tudi višji nivo nebuloz…hahahaha…..nč bat…to so namreč debilane…hahahahaha…kar je pa spet čist uredu, sej se povsod zgovarjajo o višjih nivojih…hahahaha…..torej se lahko tut pri nebulozah
…hahahaha….hahahaha
slišmo
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.