Meritve

 • Avtor
  Prispevki
 • #24035
  klemen11
  Član

  Pozdravljeni,

  Zanima me kaj točno merijo gospodje v velikih trgovinskih centrih, kjer primeš v roko 2 elektrodi in potem dobiš nek rezultat med 1 in 10. Če se prav spomnim gre za ‘energetski potencial’ ?
  Koliko je ta zadeva zanesljiva in kako interpretirati rezultate? Vem, da gospodje prodajajo zraven še zaščito proti sevanju (elektromagnetnem smogu).
  Hvala
  Lp
  Klemen
  Lepo je če deliš
  #24038
  Robert Zupančič
  Participant

  Gre za napravo, ki meri električno prevodnost kože in je v glavnem odvisna od ph kože in vlažnosti le-te. Bolj, kot je tvoja koža vlažna, bolj ti bo kazalec “zabijalo” proti desetki. Zadeva NI pretirano objektivna, in jo komercialisti uporabljajo zato, da potem dogovorijo termin obiska na domu, ker poskušajo dokazati, da je morebiten nizek “bio-potencial” (ki pa v resnici to NI oz. se ga ne da izmeriti s takšno napravico) povezan s sevanji, ki si jim izpostavljen doma. Potem ponavadi sledi seveda PRODAJA zaščit itd., kar pa si povedal že sam. Zadeva je zeeeelo poenostavljena in deluje pri laikih, za kar je tudi nastavljena, da se pač potem prodaja zaščite pred sevanji…

  ROBERT ZUPANČIČ

  Lepo je če deliš
  #24076
  klemen11
  Član

  Hvala za odgovor.

  Lp
  Klemen
  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.