Magnetno lezisce(magnoflex)

Forum Duhovnost Forumi Radiestezija Magnetno lezisce(magnoflex)

Prikaz 1 prispevka (od skupno 27)
 • Avtor
  Prispevki
 • #15947
  moni
  Član
  Zivjo,
  mene zanima ce ima kdo kaksno mnenje oz izkusnje z magnetnim leziscem magnoflex ki ga prodaja slo podjetje effekt in naj bi tudi bil v prosti prodaji v nem. lekarnah.podjetje daje 15letno gar. na ucinkovitost in neskodljivost zdravju. mnenje?mogoce tudi g. Tadej Pretner?
  Lepo je če deliš
  #15948
  Robert Zupančič
  Participant

  Zakaj pa bi ti kupila to magnetno ležišče, s kakšnim namenom?

  Sicer pa dejstvo, da se “baje” prodaja v nemških lekarnah in da podjetje daje jamstvo na neškodljivost, še ne pomeni popolnoma nič. Seveda daje jamstvo na neškodljivost, saj morda tudi pomaga nič… :) Razumeš point? Seveda ti bom takoj, ko boš povedala za kaj konkretno kupuješ to blazino povedal še marsikaj drugega…

  Lepo je če deliš
  #15952
  moni
  Član

  za zascito pred elektricnim sevanjem oz smogom, talnim vodnim tokom (geo patogena motna polja). ne razumem pa tudi dobro teh gaussov njihovo skodljivost in neskodljivost kako vpliva izpostavljenost na cloveka. mogoce si lahko ogledate njihovo pomankljivo spletno stran predvsem manjkajo podatki o sami sestavi teh magnetov.

  hvala za trud lep pozdrav
  Lepo je če deliš
  #15966
  Robert Zupančič
  Participant

  moni wrote: za zascito pred elektricnim sevanjem oz smogom, talnim vodnim tokom (geo patogena motna polja). ne razumem pa tudi dobro teh gaussov njihovo skodljivost in neskodljivost kako vpliva izpostavljenost na cloveka. mogoce si lahko ogledate njihovo pomankljivo spletno stran predvsem manjkajo podatki o sami sestavi teh magnetov.

  hvala za trud lep pozdrav

  Magnetna blazina, ki jo omenjaš ti zagotovo ne bo prav nič zmanjšala ali te kakorkoli zaščitila pred elektromagnetnim smogom, saj bi v tem primeru morala imeti vsaj dodaten ovoj iz selenoida, ki pa ga nima, zato v tem pogledu ne bo učinkovita. Tudi glede zaščite pred naravnimi sevanji, ki jih povzročajo podvodni zemeljski tokovi in geološke prelomnice takšne “zaščite” ne morejo nadomestiti zdravorazumskega nasveta starost na področju radiestezijskih meritev sevanj, med katerimi je recimo tudi Keathe Bachler, to pa je, da se posteljo UMAKNE iz sporne cone, vsaj omili pa se lahko stanje na precej drugih načinov, ne le z magnetno prevleko, ki stane vsaj 500 EUR ali več…

  Bistvo tovrstnih magnetnih prevlek so magnetni trakovi, ki vzpostavljajo efekt magnetoterapije, ki je ena najstarejših naravnih zdravilnih metod, ki so lahko
  uporabljene pri akutnih, kroničnih in stereotipnih bolečinah in to brez
  stranskih učinkov ali drugih tveganj. Z magnetizmom ne moremo nikoli
  napraviti presežka ali okvare za organizem. Odličen je tudi kot
  preventiva, saj preprečuje nastanek kroničnih in poklicnih obolenj.
  Izboljša splošno počutje in omogoča, da so celice nenehno v pravilnem
  ravnovesju, kar ugodno vpliva na regeneracijo celic med spanjem.

  Obstajajo tudi “zaščite”, ki temeljijo na kristalih. Takšne “zaščite”
  recimo ponuja podjetje IGA RELAX (Biocrystal zaščita s kristali, o
  katerih je veliko pisal tudi
  Tadej, bistvo pa je, da se kristali v takšni “zaščiti” ne morejo
  čistiti in zato lahko sčasoma celo pripeljejo do obratnega učinka, torej
  škodijo) itd.

  Največkrat v “uradnem delu” ta podjetja (pravilno) povedo, da bodo njihove “zaščite” v glavnem pomagale pri boljši cirkulaciji krvi, s čimer povečajo raven kisika v telesu, pri boljšem spanju, antistresnemu učinku ipd., to pa je bolj kot ne tudi vse, kar ti lahko zagotavlja in ponudi takšna prevleka, nikakor pa ne bi mogli trditi, da deluje zaščitno proti VSEM sevanjem. To je reklamni trik prodajalcev, ki hodijo po domovih brezplačno meriti sevanja, da potem pač prodajo. Prvič je meritev teh komercialistov lahko v mnogočem sporna, saj zgolj imeti radiestezijske inštrumente še ne pomeni obvladati področja radiestezije, kot drugo pa je prav gotovo v igri veliko pretiravanja oz. potenciranja tako potencialnih nevarnosti, ki naj bi izhajale iz sevanja, kot zagotavljanja učinkovitosti zaščite. Torej ti bo tak komercialist natvezil, da takšna blazina zaščiti pred vsemi mogočimi sevanji, poleg tega pa bo še zagotavljala, da ne boš nikoli zbolela, saj boš na blazini do konca življenja zdrava kot dren… Se ti to ne sliši nekoliko pretirano? Res verjameš temu?

  In morda bodo celo mahali s testiranji inštitutov, ki so sicer pristna, vendar NE ZAGOTAVLJAJO tistega, kar trdijo oni. Testiranja govorijo le o moči magnetnega polja, ki ga ustvarja blazina, to pa je tudi vse. Vsekakor vpliv na telo ni tako velik kot se prikazuje. Nekaj že “pomaga”, recimo 20-30%, nikakor pa ne 100% kot trdijo komercialisti teh podjetij. Ni zastonj kosila, in če želi tak komercialist upravičiti svoj (brezplačni) obisk pri tebi, mora biti dober prodajalec, ne samo dober obiskovalec, ker bo sicer kmalu lahko prenehal s svojim delom, saj ne bo zaslužil niti za gorivo, da se bo vozil do strank. In mimogrede, to niso profesionalni radiestezisti, pač pa večinoma navadni komercialisti, ki si kruh služijo pač s prodajo tovrstnih “zaščit”, pred tem pa so morda prodajali “kastrole” ali pa “čmurili” na “sončni upravi”. Lahko narediš test in pokličeš dva ali celo tri komercialiste iz takšnih firm, ki ti bodo “brezplačno” (zavedaj pa se, da ni zastonj kosila) prišli izmerit sevanja, pa ti zagotavljam, da boš soočena s tremi RAZLIČNIMI rezultati! Komu potem zaupati? Res da sevanja niso statična in se lahko slika sčasoma spremeni, vendar pa ne v enem tednu! Če torej prodajaš, lahko svoje “meritve” tudi prilagodiš tako, da bodo ustrezale tvojim nadaljnjim načrtom, ko bo prišlo do predstavitve t.i. “rešitev” pred sevanji, zato bo morda kdo “izmeril” vodne tokove ali magnetne mreže četudi jih profesionalni radiestezist, ki ga boš sicer plačala, vendar pa bo izmeril objektivno, ne bo mogel izmeriti, ker jih preprosto tam ni! Think about it!

  Za večino tovrstnih podjetij velja, da imajo telefonske studie, v katerih ljudem ponujajo brezplačne meritve, zato, da zagotovijo svojim komercialistom termine, cilj pa je prodaja in nič drugega! Področje zdravja je zelo zanimivo za trženje, še posebej, če ga kombiniraš s področjem, ki je ljudem tuje in se nanj ne spoznajo dovolj dobro, da bi lahko kritično vrednotili stvari, ki se jim predstavljajo. Dovolj je, da nekomu “zagroziš” kako bo na takšnih “kao” sevanjih resno zbolel, nato pa mu ponudiš ” čudežno rešitev”, ki jo predstavlja magnetna blazina. Eno od tovrstnih podjetij zainteresirane celo vabi na izlet in brezplačno kosilo v zameno, da na predstavitvi poslušaš, kar ti imajo povedati. Ti to deluje kot resno podjetje, ki se profesionalno ukvarja z geobiološkimi vplivi in sanacijo, ali pa morda le podjetje, ki je nekoč morda prodajalo “Merinke”, sedaj pa t.i. “zaščite” pred sevanji, ker je to bolj donosno? In za povrhu niti ne pridejo izmerit sevanj k tebi domov, ampak ti kar “na suho” poskušajo prodati “zaščito proti sevanjem”. Za kaj že?

  Napisal sem ti bolj laično, ker te ne bi želel obremenjevati s tehničnimi podatki, saj to niti nima pravega smisla. Moj namen ni kakorkoli očrniti njihovega dela in tovrstnih artiklov, pač pa le opozoriti na realna dejstva, odločitev pa je seveda v rokah posameznika. Navsezadnje ne tvegaš veliko: kar lahko izgubiš, je nekaj “fičnikov” in preizkusiš delovanje. Zagotavljam ti, da boš sicer spala bolje in tudi več energije boš čutila na kateri od naštetih blazin (ne na vseh, ker so tudi med njimi boljše in slabše), to pa je bolj ali manj tudi vse, kar lahko pričakuješ od tega. Na učinkovito zaščito pred sevanji, sploh elektromagnetnimi, pa s temi blazinami kar bolj ali manj pozabi. Pozabi tudi na vse piramide, plošče in druge pripomočke, ki stanejo nekaj drobiža, saj v največji meri lahko služijo le kot dober okras, ne pa resnična zaščita. Najboljša zaščita je še vedno PREMIK ležišča iz sevalno obremenjene cone!

  Robert Zupančič2012-10-02 19:43:03

  Lepo je če deliš
  #15969
  strelka
  Participant

  Robert , kaj je to selenoid?

  In kaj meniš za te magnetno terapevtske blazine , ki jih
  priklopiš na elektriko? ( smo imeli tudi že o tem temo , pa ne najdem več)

  Lahko to uporabljajo npr. ljudje z rakom oz. kot preventiva
  po operaciji?

  Je možno , da se je zaradi take terapije …ponovilo oz
  tumorček začel zopet rasti?

  Sicer tam so navodila , da se lahko uporablja in sicer na zelo veliko
  frekvenco ..mislim , da 12.

  Zanima me zato , ker nekateri priporočajo , da se s tem tudi
  zdravi to bolezen?

  Oz kaj sploh meniš o taki vrsti terapije…?

  Smile

  Lepo je če deliš
  #15971
  Robert Zupančič
  Participant

  Karkoli priklapljaš na elektriko, iz vidika geobioloških vplivov NI ustrezno, saj s tem dovajaš oz. na mestu ležišča ustvarjaš novo EM valovanje. Iz tega vidika tudi vodne postelje niso primerne zaradi grelcev, ki so priklopljeni na elektriko, ker pa je voda odličen prevodnik elektrike si lahko predstavljaš kako “blagodejno” to vpliva na telo oz. celice in njihovo regeneracijo med spanjem, čeprav je res, da ljudje na vodnih posteljah zelo dobro spijo kar se tiče udobja (hrbtenične in vratne bolečine).

  Kot sem že napisal, magnetoterapija s takšnimi blazinami skoraj zagotovo ne more povzročiti vnovične rasti tumorja, pač pa se to največkrat zgodi zato, ker se ne zdravi vzroka, pač pa le simptome. Vzrok (ali pa vsaj sovzrok) pa je največkrat v psihosomatiki, na katero se povsem pozablja, zato se tumor prej ali slej vrne. To z magnetnimi blazinami prav gotovo nima nikakršne zveze, kot tudi ne bi bilo prav trditi, da lahko takšne blazine zdravijo raka. Že v prejšnjem postu sem zapisal, da komercialisti največkrat posplošijo zadeve in prikažejo, kot da takšna blazina pomaga 100%, v resnici pa morda 10-20% pri raku, vendar pa je tudi to morda odločilno pri zdravljenju. Če si človek torej lahko privošči takšno blazino, prav gotovo ni narobe, če jo ima, sicer pa tudi brez nje lahko ozdravi oz. podleže tudi, če ima kar dve: )

  Robert Zupančič2012-08-05 20:45:24

  Lepo je če deliš
  #16756
  tadej pretner
  Moderator

  Robert Zupančič wrote:

  IGA RELAX (Biocrystal zaščita s kristali, o katerih je veliko pisal tudi Tadej, bistvo pa je, da se kristali v takšni “zaščiti” ne morejo čistiti in zato lahko sčasoma celo pripeljejo do obratnega učinka, torej škodijo)
  itd.

  Oglasili so se mi iz podjetja IGA d.o.o., ki zgoraj omenjeno zaščito prodaja, z zahtevo, da tale tekst umaknem. Precej mi je do tega, da je informiranje na tem forumu kolikor toliko objektivno, pot do objektivnosti pa vodi prek izražanja mnenj. Ker menim, da obstaja velika verjetnost, da ima Robert Zupančič prav, izpostavljenega teksta nisem umaknil, nakar so mi uradno zagrozili s tožbo.
  Sedaj pa kratek komentar izpostavljenega posta in nekaterih delov maila, ki sem ga dobil iz podjetja IGA d.o.o.
  – Robert je pri svoji trditvi izhajal iz dveh dejstev:
  a). Večina kristalov, predvsem tistih, ki vsebujejo SiO2, se takrat kadar so dlje časa izpostavljeni škodljivim sevanjem, z njimi spontano programirajo. Če imamo recimo na TV sprejemniku kameno strelo, bo v začetku sevanje TV, ki sicer po intenziteti ni problematično, nekoliko ublažila, čez čas pa se bo s sevanjem spontano programirala in ga bo oddajala tudi takrat, ko bo TV sprejemnik izključen.
  b) Večina ljudi v avričnem polju nima optimalnih energijskih pretokov, zato se v nekaterih delih avre nabira t.i. avrična sluz (B. Brennan jo imenuje tudi mrtva orgonska energija). Kristali, ki so v stiku z avro človeka, to avrično sluz spontano “vlečejo nase” in so čez čas z njo tako onesnaženi, da postanejo energijsko povsem pasivni.
  Iz tega je nedvomno pri svojem pisanju izhajal Robert. Če torej v omenjeni kristalni zaščiti ta dva problema nista ustrezno rešena, ima Robert prav. Seveda pa niti jaz niti Robert ne veva, ali so ta problem rešili ali ne. Gre le za izpostavljanje možnega problema, ki pa je zelo verjeten.
  V mailu dne 21.9. so me iz podjetja IGA d.o.o obvestili, da njihova zaščita pred sevanji, niso sicer povedali katerimi, ščiti 70 do 95%. Sklepam torej, da je v primerih sevanj, ko deluje zaščita le 70%, dejansko velika verjetnost, da se kristali iz zaščite sčasoma dejansko sprogramirajo s slabimi energijami.
  V podjetju IGA d.o.o pravijo, da imajo certifikate o delovanju omenjene zaščite. Niso mi sicer želeli posredovati številk certifikatov, a prav gotovo se odpira vprašanje, na kakšne preizkuse predmetne zaščite se nanašajo. Če so jih preiskusili na nevtralni podlagi, je rezultat prav gotovo ugoden za avro. Če so jih preizkusili na škodljivih mestih, so bili rezultati po analogiji zgornjega primera (TV – kristal) tudi dobri. Vprašanje pa je, ali so bili narejeni testi, ki so spremljali “obnašanje” zaščite na daljši rok.
  Dokler nimamo odgovorov na zgornja vprašanja, imamo na eni strani podjetje IGA d.o.o., ki trdi, da je njihova zaščita neoporečna, na drugi strani pa morebitne težave, ki jih je načel Robert, dodatno pojasnil pa jaz. Zato bi bilo nefair ne le do Roberta, ampak tudi do bralcev foruma, željnih objektivnih informacij, če bi izpostavljeni Robertov post preprosto izbrisal.
  Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 27)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.