Ljubezen kot vibracija srca

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ljubezen kot vibracija srca

 • Avtor
  Prispevki
 • #21177
  snowcat :)
  Participant

  ozelot wrote:

  Od ljubezni se ne da živeti in ne umreti.

  Zadnč je neka gospa potožila da se ji zdi da v njenem življenju ni ljubezni… Odgovor je bil: Brez ljubezni niti enkrat ne moreš vdihniti, niti narediti enega koraka niti kri ti ne more teči po žilah. Ljubezen je gonilna sila ki goni vse da obratuje in brez nje nič ne more delovati.Torej nimaš prav. Edino od ljubezni lahko živiš in njenih orodij.

  Lahko…. lahko dihaš, lahko se premikaš, lahko se giblješ v snovnem svetu. Lahko si tudi zdrav /do neke starosti/. Isto kot je imela ta gospa, pa obstaja občutek, da nekaj ni prav. Ampak ne veš, kaj naj bi to bilo. Bom dala primerjavo – če se človek rodi slep in mu bomo razlagali, da je slep, ne bo razumel.

  Ne govorim o ljubeznji, o vibraciji mati narave, božanstva, vesolja, boga, …. ta res teče skozi nas ves čas in res brez nje, ne bi se niti premikali, niti dihali. Tu govorim o ljubeznji, o vibraciji iz srca. Torej zavedanja se tej vibracije (božanske, ….) v svojem srcu (posameznik) v odnosu do sebe in do sveta.

  snowcat

  Lepo je če deliš
  #21184
  ozelot
  Participant

  Ljubezen je samo ena…lahko jo pa poskusiš razložiti na več načinov vendar jo vsak poizkus samo oklesti od tistega kar dejansko je.

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #21186
  snowcat :)
  Participant

  ozelot wrote: Ljubezen je samo ena…lahko jo pa poskusiš razložiti na več načinov vendar jo vsak poizkus samo oklesti od tistega kar dejansko je. 

  Stvar je v zaznavanju, dojemanju, čutenju, ….ne v vsebini tega KAJ ke ljubezenj (tu se s tabo strinjam).

  Prispodoba o slepem, še zmeraj drži – že se človek rodi slep (beri – brez ljubeznji iz srca) , ne ve, da je slep (beri – brez ljubeznji iz srca) in če mu boš razlagal na emotivnem in mentalnem nivoju – ne bo razumel. Človek brez ljubezni iz srca, je lahko jezen, prijazen, žalosten, spoštljiv, pozitiven…. ampak noter v srcu ima praznino in niti ne ve za to. Ni to ta praznina o kateri Tadej uči. Je to občutek zamaknjenosti, notranjega hladu, lakota duše…. Na mentalnem nivoju, pa si lahko zelo fajn, tudi zelo priljubljen, zaradi prijaznosti in naravnega pozitivnega razmišljanja….

  Govorim o otroku v trebuhu mame – ki mu ne pošilja signal svoje ljubeznji iz svojega srca….duša otroka ,,ve,, ampak um ,,ne ve,,.

  snowcat

  Lepo je če deliš
  #21188
  ozelot
  Participant

  Nihče ni rojen brez ljubezni ker brez ljubezni nebi mogel na svet. Niti spočet se nebi mogel. Zakaj bi se osredotočali na ljubezen “srca” oziroma njeno pomanjkanje ako je to sploh mogoče, če je pa ljubezni okrog in okrog vse polno?

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #21189
  ozelot
  Participant

  Človek ljubezen zaznava z občutkom notranjega miru. Vse ostalo je pa kemija v glavi ki jo nekateri imenujejo ljubezen a to ni.

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #21190
  snowcat :)
  Participant

  ozelot wrote: Človek ljubezen zaznava z občutkom notranjega miru. Vse ostalo je pa kemija v glavi ki jo nekateri imenujejo ljubezen a to ni. 

  Točno tako, moj dragi virtualni prijatelj. Točno tako. Um deljuje primerjalno. Primerja eno s drugim in potem se odloča o stanju in meri zadovoljstva ali nezadovoljstva. S tem, da lepo sodeljuje s vsemi blokadami in ujeto energijo. Iz tega pa pride taka ali unaka reakcija na nastalo situacijo. Če pa nima pojma o notranjem miru (beri – tistem pravem) in doseže miru (beri – ni več živčen, ni jezen, več se smeje, ni užaljen), misli, da to je ta notranji mir. Dejansko pa ni sposoben sočutja in ne čuti žalosti ( navezuje na sposobnost odpuščanja in hvaležnosti) – ki (po mojem) sta edina namiga, da človek ima odprto srce. V praxi si misli, da je duhovno napredoval, da je bližje ljubeznji…..v resnici je spucal nekaj ujete energije in MOGOČE je nekje zelo nekje noter zaznal nežen zelo zelo zelo zelo nežen namig, da je možno čes steno okrog srca, slišati srčni utrip.

  Jaz osebno niti tega nisem zaznala….kadar pa se je pričelo srce odpirati …. hm, to je vsakega posameznika zgodba…..

  snowcat

  Lepo je če deliš
  #21191
  snowcat :)
  Participant

  ozelot wrote:  Nihče ni rojen brez ljubezni ker brez ljubezni nebi mogel na svet. Niti spočet se nebi mogel. ?

  Kaj ja nezaželjeni otroci ali otroci, ki so nastali kot posledica posilstva ??

  Kje je tam ljubezenj ?? Jaz ne govorim o življenski sili, ki omogoča življenje organizma.

  ozelot wrote: Zakaj bi se osredotočali na ljubezen “srca” oziroma njeno pomanjkanje ako je to sploh mogoče, če je pa ljubezni okrog in okrog vse polno?

  Imaš prav, da je okrog in okrog in vse polno. Ali pa pride NOTER ?? Ali pa pride VEN ?? Ali pa vibrira v CELISTVOSTI ??

  Ali si kdaj razmišljal, zakaj v eni in isti kavarni ti kafe prav paše in včasih pa prav nič ne paše ?? A je mogoče drug natakar ?? A je ta drug natakar kaj ,,izpustil,, kadar je pripravljal SNOV, ki se kliče kafe ?? Ali je ta prvi natakar kaj ,,dodal,, , kadar je pripravljal SNOV, ki se kliče kafe in iz tega je nastalo DOBRO kafe ??

  snowcat

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.