Krvni pritist
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Krvni pritist
- This topic has 54 odgovorov, 6 glasov, and was last updated 14 years, 4 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
7. 8. 2010 ob 3:19 #4487tadej pretnerModerator
strelka wrote:
Kot vem , sol zvišuje krvni tlak.Da ob visokem pritisku svetujejo neslano hrano, drži. Zanimivo pa je, kako različne so ocene, koliko soli človek na dan sploh rabi. Enkrat sem nekje prebral oceno, da vsebuje povprečen ameriški zajtrk 32x več soli, kot jo človek na dan dejansko rabi. Ob pestri prehrani verjetno jedi sploh ne bi bilo treba soliti – dejstvo namreč je, da včasih jedi dejansko niso solili, ampak so sol uporabljali predvsem za konzerviranje. Mislimo si, da da sol jedem okus, pa pravzaprav sploh ni tako. Sol omrtvi receptorje za okus in ker smo soli navajeni, se nam zdi neslana hrana neokusna. Pred leti sem več mesecev jedel neslano hrano. Po kakšnem mesecu in pol je postala neslana juha okusna, takšne in drugačne okuse (povsem nove) pa sem odkrival tudi pri drugih jedeh.
Še nekaj – pri transplantacijah organov se občasno zgodi, da telo zaradi “neznanih vzrokov” zavrne presajeni organ. Pred kakiki tremi leti je bilo med strokovnjaki KC Ljubljana mnenje, da je lahko vzrok za to tudi kuhinjska sol. Sploh je štala z jodiranjem – z jodom je namreč podobna zgodba; rabiš ga, če pa ga zaužiješ preveč, je štala. In načeloma je sestava tal v Sloveniji takšna, da je na rodovitnih področjih, razen v delu Koroške, v doma pridelani zelenjavi dovolj joda in jodiranje soli ni potrebno. Sam že vsaj 7 let uporabljam himalajsko sol, ki ni jodirana.7. 8. 2010 ob 8:18 #4490AnonimnežNedejavnoSol…samo čakam kdaj se bo še Stane pojavil in začel govorit o soli, jodu, biocode…tralala…
Sigurno ste že naletel na tega človečka…če pa niste…pa kje vi živite…7. 8. 2010 ob 11:31 #4496strelkaParticipanttadej pretner wrote:
Kot vem , sol zvišuje krvni tlak.
Da ob visokem pritisku svetujejo neslano hrano, drži. Zanimivo pa je, kako različne so ocene, koliko soli človek na dan sploh rabi. Enkrat sem nekje prebral oceno, da vsebuje povprečen ameriški zajtrk 32x več soli, kot jo človek na dan dejansko rabi. Ob pestri prehrani verjetno jedi sploh ne bi bilo treba soliti – dejstvo namreč je, da včasih jedi dejansko niso solili, ampak so sol uporabljali predvsem za konzerviranje. Mislimo si, da da sol jedem okus, pa pravzaprav sploh ni tako. Sol omrtvi receptorje za okus in ker smo soli navajeni, se nam zdi neslana hrana neokusna. Pred leti sem več mesecev jedel neslano hrano. Po kakšnem mesecu in pol je postala neslana juha okusna, takšne in drugačne okuse (povsem nove) pa sem odkrival tudi pri drugih jedeh.
Še nekaj – pri transplantacijah organov se občasno zgodi, da telo zaradi “neznanih vzrokov” zavrne presajeni organ. Pred kakiki tremi leti je bilo med strokovnjaki KC Ljubljana mnenje, da je lahko vzrok za to tudi kuhinjska sol. Sploh je štala z jodiranjem – z jodom je namreč podobna zgodba; rabiš ga, če pa ga zaužiješ preveč, je štala. In načeloma je sestava tal v Sloveniji takšna, da je na rodovitnih področjih, razen v delu Koroške, v doma pridelani zelenjavi dovolj joda in jodiranje soli ni potrebno. Sam že vsaj 7 let uporabljam himalajsko sol, ki ni jodirana.Mogoče res, da bi ..sam najlaže je Natrij dobit iz soli.
Mislim da je priporočena količina soli okoli 5g soli na dan …
Zdej pa koliko je pojemo skrite ..npr v kruhu , pa v kakšnih konzerviranih živilih …suhomesnati izdelki…pa te slame…tud sam ugotovila ..ko pač jem mal manj soli ..pa siri …
Kruh je sploh slan …in res je ja , ugotoviš šele takrat ….ko začneš jesti bolj neslano hrano ..
Pol se ti vse preslano zdi…
Jaz pa kakor kdaj …men je zdaj tale morska bolj všeč…piranska sol..no tolko kot jo sama porabim.Ker obe sta precej manj slane himalajska sploh manj tud kot morska ..pa tud drug okus.
7. 8. 2010 ob 11:35 #4497tadej pretnerModeratorBrezo wrote:
Sol…samo čakam kdaj se bo še Stane pojavil in začel govorit o soli, jodu, biocode…tralala…
Sigurno ste že naletel na tega človečka…če pa niste…pa kje vi živite…Seveda sem naletel nanj in ga celo osebno spoznal. On recimo priporoča za moje pojme ekstremno velike količine soli, s tem, da pač pravi, da so te količine vezane na “zdravo sol”. Obstaja pa eno vprašanje, na katerega nikoli ni dal zadovoljivega odgovora. Pojem biokode namreč povezuje z zdravo soljo – soljo, ki je naravna in nejodirana. Ampak obstaja en problem. Vsak dan se v morja izliva prek rek in dežja (kisel dež) v morje čuda svinjarije, ki se na informacijski ravni trenutno razširi po celem morju. Na informacijski ravni torej vso to svinjarijo vsebuje tudi biokoda njegove zdrave soli. Zato dajem prednost himalajski soli.
7. 8. 2010 ob 12:19 #4498strelkaParticipantNoh ja …jaz tele biokode ravno ne razumem prav …
Ker potemtakem ima tud himalajka biokodo…( pra morje …bohve kolko praživali je notri, tko so kremirane ..pravi britof..sam pol je to mrtva bikoda al kako…če bereš podan link )
Čeprav mi tud ni jasno …zakaj ima samo morska biokodo.. …vsak kristal je živ po svoje ….
Pa ok ..stvar druge debate…Pa tole približno o himalajki sem tud sama mislila…tko da je bolj čista …zdej pa se s tem več ne obremenjujem….sol je pač sol …(razen te kupljene , prečiščene pa naknadno jodirane…ampak mi ne preostane nič drugega kot da tudi to jem ..ker vsa hrana ki jo kupimo ..je pač soljena s to industrijsko soljo.)
Po okusu mi je pa bolj več …morska …pa manj se jo porabi … ( pač vohrna Gorenjka)tale Stanetova je Piranska sol …ki jo kupiš v škatli …za približno evro…( zame je čist OK)
Stanetova je pa kar mal dražja….samo zaradi te biokode…pa je pač tud Piranska ….Nobene pa ni fajn veliko konzumirant …lih prov, tko kot pravi Rez
strelka2010-08-07 13:10:17
7. 8. 2010 ob 13:37 #4499AnonimnežNedejavnoStane je na LNF pa tud drugje kar dost nabluzio o tej soli in jodu pa celo po TV je neki govoril…Po njegovem je itak podsoljenost, nepravilna presoljenost in prejodiranost krivec za večino bolezni…ima pa celo take hipoteze in teorije, ki so v nasprotju z večjim delom kar učijo po raznih šolah…na konkretna specifična vprašanja se pa spretno izmika in izgovarja…
Moje mnenje je da ga je treba jemat kot klovna v bolnici za otroke…je pa dober terapevt za srčno čakro…7. 8. 2010 ob 13:40 #4500strelkaParticipantNo Brezo ..to mu pač na LNF povej ….kjer ti lahk nazaj kakšno prisoli…a ne…Pač jaz sem vedno za fer play igro.
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.