Krvni pritist

Prikaz 43 prispevka (od skupno 55)
  • Avtor
    Prispevki
  • #4487
    tadej pretner
    Moderator

    strelka wrote:
    Kot vem , sol zvišuje krvni tlak.

    Da ob visokem pritisku svetujejo neslano hrano, drži. Zanimivo pa je, kako različne so ocene, koliko soli človek na dan sploh rabi. Enkrat sem nekje prebral oceno, da vsebuje povprečen ameriški zajtrk 32x več soli, kot jo človek na dan dejansko rabi. Ob pestri prehrani verjetno jedi sploh ne bi bilo treba soliti – dejstvo namreč je, da včasih jedi dejansko niso solili, ampak so sol uporabljali predvsem za konzerviranje. Mislimo si, da da sol jedem okus, pa pravzaprav sploh ni tako. Sol omrtvi receptorje za okus in ker smo soli navajeni, se nam zdi neslana hrana neokusna. Pred leti sem več mesecev jedel neslano hrano. Po kakšnem mesecu in pol je postala neslana juha okusna, takšne in drugačne okuse (povsem nove) pa sem odkrival tudi pri drugih jedeh.
    Še nekaj – pri transplantacijah organov se občasno zgodi, da telo zaradi “neznanih vzrokov” zavrne presajeni organ. Pred kakiki tremi leti je bilo med strokovnjaki KC Ljubljana mnenje, da je lahko vzrok za to tudi kuhinjska sol. Sploh je štala z jodiranjem – z jodom je namreč podobna zgodba; rabiš ga, če pa ga zaužiješ preveč, je štala. In načeloma je sestava tal v Sloveniji takšna, da je na rodovitnih področjih, razen v delu Koroške, v doma pridelani zelenjavi dovolj joda in jodiranje soli ni potrebno. Sam že vsaj 7 let uporabljam himalajsko sol, ki ni jodirana.

    Lepo je če deliš
    #4490
    Anonimnež
    Nedejavno

    Sol…samo čakam kdaj se bo še Stane pojavil in začel govorit o soli, jodu, biocode…tralala…Wink

    Sigurno ste že naletel na tega človečka…če pa niste…pa kje vi živite…LOL

    Lepo je če deliš
    #4496
    strelka
    Participant

    tadej pretner wrote:

    Kot vem , sol zvišuje krvni tlak.

    Da ob visokem pritisku svetujejo neslano hrano, drži. Zanimivo pa je, kako različne so ocene, koliko soli človek na dan sploh rabi. Enkrat sem nekje prebral oceno, da vsebuje povprečen ameriški zajtrk 32x več soli, kot jo človek na dan dejansko rabi. Ob pestri prehrani verjetno jedi sploh ne bi bilo treba soliti – dejstvo namreč je, da včasih jedi dejansko niso solili, ampak so sol uporabljali predvsem za konzerviranje. Mislimo si, da da sol jedem okus, pa pravzaprav sploh ni tako. Sol omrtvi receptorje za okus in ker smo soli navajeni, se nam zdi neslana hrana neokusna. Pred leti sem več mesecev jedel neslano hrano. Po kakšnem mesecu in pol je postala neslana juha okusna, takšne in drugačne okuse (povsem nove) pa sem odkrival tudi pri drugih jedeh.
    Še nekaj – pri transplantacijah organov se občasno zgodi, da telo zaradi “neznanih vzrokov” zavrne presajeni organ. Pred kakiki tremi leti je bilo med strokovnjaki KC Ljubljana mnenje, da je lahko vzrok za to tudi kuhinjska sol. Sploh je štala z jodiranjem – z jodom je namreč podobna zgodba; rabiš ga, če pa ga zaužiješ preveč, je štala. In načeloma je sestava tal v Sloveniji takšna, da je na rodovitnih področjih, razen v delu Koroške, v doma pridelani zelenjavi dovolj joda in jodiranje soli ni potrebno. Sam že vsaj 7 let uporabljam himalajsko sol, ki ni jodirana.

    Mogoče res, da bi ..sam najlaže je Natrij dobit iz soli.
    Mislim da je priporočena količina soli okoli 5g soli na dan …
    Zdej pa koliko je pojemo skrite ..npr v kruhu , pa v kakšnih konzerviranih živilih …suhomesnati izdelki…pa te slame…tud sam ugotovila ..ko pač jem mal manj soli ..pa siri …
    Kruh je sploh slan …in res je ja , ugotoviš šele takrat ….ko začneš jesti bolj neslano hrano ..
    Pol se ti vse preslano zdi…Smile
    Jaz pa kakor kdaj …men je zdaj tale morska bolj všeč…piranska solSmile..no tolko kot jo sama porabim.

    Ker obe sta precej manj slane himalajska sploh manj tud kot morska ..pa tud drug okus.

    Lepo je če deliš
    #4497
    tadej pretner
    Moderator

    Brezo wrote:

    Sol…samo čakam kdaj se bo še Stane pojavil in začel govorit o soli, jodu, biocode…tralala…Wink

    Sigurno ste že naletel na tega človečka…če pa niste…pa kje vi živite…LOL

    Seveda sem naletel nanj in ga celo osebno spoznal. On recimo priporoča za moje pojme ekstremno velike količine soli, s tem, da pač pravi, da so te količine vezane na “zdravo sol”. Obstaja pa eno vprašanje, na katerega nikoli ni dal zadovoljivega odgovora. Pojem biokode namreč povezuje z zdravo soljo – soljo, ki je naravna in nejodirana. Ampak obstaja en problem. Vsak dan se v morja izliva prek rek in dežja (kisel dež) v morje čuda svinjarije, ki se na informacijski ravni trenutno razširi po celem morju. Na informacijski ravni torej vso to svinjarijo vsebuje tudi biokoda njegove zdrave soli. Zato dajem prednost himalajski soli.

    Lepo je če deliš
    #4498
    strelka
    Participant

    Noh ja …jaz tele biokode ravno ne razumem prav …
    Ker potemtakem ima tud himalajka biokodo…( pra morje …bohve kolko praživali je notriBig smile, tko so kremirane ..pravi britofLOL..sam pol je to mrtva bikoda al kako…če bereš podan linkEmbarrassed )
    Čeprav mi tud ni jasno …zakaj ima samo morska biokodo.. …vsak kristal je živ po svoje ….Smile
    Pa ok ..stvar druge debate…Smile

    Pa tole približno o himalajki sem tud sama mislila…tko da je bolj čista …zdej pa se s tem več ne obremenjujem….sol je pač sol …(razen te kupljene , prečiščene pa naknadno jodirane…ampak mi ne preostane nič drugega kot da tudi to jem ..ker vsa hrana ki jo kupimo ..je pač soljena s to industrijsko soljo.)
    Po okusu mi je pa bolj več …morska …pa manj se jo porabi …Big smile ( pač vohrna GorenjkaTongue)

    tale Stanetova je Piranska sol …ki jo kupiš v škatli …za približno evroSmile…( zame je čist OKWink)
    Stanetova je pa kar mal dražja….samo zaradi te biokodeErmm…pa je pač tud Piranska ….

    Nobene pa ni fajn veliko konzumirant …lih provBig smile, tko kot pravi RezBig smileWink

    strelka2010-08-07 13:10:17

    Lepo je če deliš
    #4499
    Anonimnež
    Nedejavno

    Stane je na LNF pa tud drugje kar dost nabluzio o tej soli in jodu pa celo po TV je neki govoril…Po njegovem je itak podsoljenost, nepravilna presoljenost in prejodiranost krivec za večino bolezni…ima pa celo take hipoteze in teorije, ki so v nasprotju z večjim delom kar učijo po raznih šolah…na konkretna specifična vprašanja se pa spretno izmika in izgovarja…LOL

    Moje mnenje je da ga je treba jemat kot klovna v bolnici za otroke…je pa dober terapevt za srčno čakro…LOL
    Lepo je če deliš
    #4500
    strelka
    Participant

    No Brezo ..to mu pač na LNF povej ….kjer ti lahk nazaj kakšno prisoli…a ne…SmilePač jaz sem vedno za fer play igro.Wink

    Lepo je če deliš
Prikaz 43 prispevka (od skupno 55)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.