KOGI ljudstvo – varuhi Zemlje

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast KOGI ljudstvo – varuhi Zemlje

 • Avtor
  Prispevki
 • #61912
  glas
  Participant

  Kogi ljudstvo je avtohtono ljudstvo predkolumbijske Amerike, ki ni bilo pod vplivi zahodne civilizacije in je vbistvu nedotaknjeno v svoji kulturi v svojih učenjih, verovanjih in predajanju znanj iz roda v rod.

  Zahodnega človeka imenujejo mlajši brat, zato samim sebi napram njemu rečejo starejši brat..   Pred 35 leti so prvič dovolili komurkoli izven njihovega plemena da vstopi v njihovo pleme, v njihov svet in njihovo vas, ker je bilo nujno da starejši brat preda sporočilo mlajšemu bratu.

    Zgodovinski trenutek, ko odprejo most in spustijo med sebe tujca

  Sami so opazili, da se v zadnjem stoletju vlaga drugače dviga iz morij in da je naravni tok kroženja voda moten..  V komunikaciji z duhovi narave so opazili da duhovi narave trpijo in postajajo bolni..  Glavni vzrok za to bi naj bilo početje mlajšega brata, ki se je tehnološko zelo razvil, ni pa tega razvoja naredil na način, da bi obdržal sveto povezavo z planetom na katerem obstaja..  Če bi to povezavo obdržal, potem bi vedel, da se v Zemljo ne sme vrtati v nedogled, da je to podobno kot vrtati v človeško telo, da to početje telo rani in lahko slej ko prej telo umre..  In tako so danes prizadeti vsi cikli narave, bolehajo duhovi narave ki skrbijo za te cikle in bolana je Zemlja.

  Da razen njih obstaja tudi mlajši brat vedo Kogiji že tisočletja, ampak mlajši brat je bil vedno držan daleč od njih, ločen od njih je bil z ovirami zemlje in morja.  A ko je mlajši brat prečkal ocean je v svojem neodgovornem početju začel ogrožati tudi starejšega brata.  In tudi Kogiji so začeli izgubljati področja in Zemljo, na kateri so živeli tisočletja..  Ampak to ni najpomebnejše, Kogiji predvsem skrbijo za življenjske cikle Zemlje, da bi ti lahko tekli še naprej in bi tako preživel starejši kot tudi mlajši brat.  Pravijo da če oni ne bi komunicirali z duhovi narave, če ne bi vzdrževali ravnovesja, da cikli narave sedaj vseeno še tečejo še naprej, bi se ti cikli brez njih, že zdavnaj porušili in tudi ustavili, tako pa bi posledično vso življenje na Zemlji umrlo..

  Kogiji so ves čas oblečeni v tradicionalna bela oblačila, ki jih izdelujejo sami, ne nosijo pa nobene obutve, saj ne želijo biti ločeni od Zemlje preko povezave s stopali (čeprav potujejo od morja pa do skoraj 5tisočakov v hribe, so skoraj vedno bosi).

   

  Tukaj je en zanimiv dokumentarec, kako je pred 35leti se zgodil dogodek in je bil v njihovo vas povabljen novinar, da posname sporočila, saj so dobili navodilo, da jih imajo za predati vsemu človeštvu.   Že takrat so bili stisnjeni na ozko področje, okrog njih je divjala kultura, ki je ropala njihove tisoč let stare grobove v iskanju zlata ipd..

  https://www.youtube.com/watch?v=fvckocaVPNA

  https://www.youtube.com/watch?v=fvckocaVPNA

   

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #61932
  glas
  Participant

  Pri Kogijih se najbolj začuti to pristno srčno ljubezen do Zemlje, tako res brezpogojno in neomajno.  Ko jih poslušaš res zaznaš, da so brez nekega napuha, samohvale in samovšečnosti, niti zaslugarstva.  Zelo jasno nosiji v sebi te druge kvalitete, ki so najbolj izgubljene prav v zahodni kulturi..

  In to ljubezen seveda nato širijo še do ljudi, tudi do moderne civilizacije “mlajšega brata” kljub temu, da jih moderna civilizacija uničuje, podobno kot uničuje tudi Zemljo.  Tukaj ne želim povdarjati žrtev in krivde, ampak gre zato, da v mozaiku človeštva Kogiji držijo kvalitete, ki so praktično skoraj izgubljene, vsaj v taki pristni obliki.

  :heart:

   

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #62587
  glas
  Participant

  Kogijih so bili tako zelo posebni predvsem zaradi svoje neokrnjene naravnanosti do sveta, Zemlje in do celotne kreacije..  tudi do “mlajšega brata”, ki hkrati uničuje vse to..  In v vsaki njihovi besedi odseva čistost srca, jasnost uma in večna povezanost z “vsem kar je”..  No vse to je nekako bilo sicer že omenjano zgoraj.

  Je pa še ena zanimiva zanimivost, ki tudi dokaj izstopa iz njihovega pogleda in razumevanja duhovnega;

  Gre za njihov stik z samim Izvorom vsega kar je, s katerim imajo svoj poseben intimen stik in ga sami imenujejo Aluna.

   

  In tudi ta stik je v vseh sodobnih učenjih dobesedno nedosegljiv..  Vsa sodobna učenja ves čas govorijo predvsem o luči, svetlobi, o večnem življenju o “vsemu kar je” o Abslutu, ki je vedno dojeman ali kot vso pojavno, ali kot energija, kot najvišja inteligenca, kot vrh kreacije..  pa čpogled, ko vse sestavip, si vse to..  In to je sicer lepa mentalna predstava o “bogu”, ampak kdorkoli je bil že sam odznotraj voden v Izvor in ga je tudi izkusil, ve da se tja pride le skozi vrata izničenja, izničenja vsega in če stopiš skozi ta vrata, takrat ti je dano da izkusiš tudi Sam Center ali Izvor vsega.  Neobstoj, ki je center vsega Obstoja in en pol ne obstaja brez drugega..   In Vsega ni bez Niča..  In vsega ne moreš sestavljati skozi pridobitniško duhovno vizijo, ki te sicer lahko pripravi in pripelje na pot, ampak pot gre nato skozi popolno izničenje in v Nič(nost).

   

  Če se vrnem do tematike svetlobe in teme, ki nekako simbolizirata ta globlji princip samega Božanskega..  Je jasno da se dandanes govori le o svetlobi, tema pa je predstavljana večinoma kot negativa, kot slabo ali kot “raje ne”, obrni se nazaj v luč..  Bodi raje bojevnik svetlobe, luč sveta itd itd itd..  Pač mnogo omejenih učenj, prepojenih z subtilno iluzijo, ki nikakor ne omogoča vstop v sam Izvor..  In ravno Kogiji so si ta dostop ohranili, saj so bili tisočletja ločeni od teh gibanj, ki so so klesale civilizacije vsa ta tisočletja in jih tudi duhovno omejila in tudi našo sodobno civilizacijo odrezala do globjega bistva ali Izvora Samega.

   

  Njihov opis na kratko:

  “V začetku je bila čnina, samo to “morje”, na začetku ni bilo ne sonca, ne lune, ne ljudi. Na začetku ni bilo ne živali ne rastlin, samo to “morje”. In morje bila mama, mama ni bila ljudje, ni bila nič. Popolnoma nič. Bila je, ko je bila. To je duh. Vse možnosti. Ona je Aluna.”

   

  Kaj več mogoče še v kaki drugi temi, tukaj podajam le Kogijski dokaj čisti pogled na Izvor.

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.