Klepetalnica

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Klepetalnica

Prikaz 1,002 prispevka (od skupno 1,081)
  • Avtor
    Prispevki
    strelka
    Participant

ozelot wrote:

Danes so imeli v kafetariji na tržnici posebno ponudbo, tj. pepelnik, skozi katerega se je dalo gledati sončni mrk. Thumbs Up

Sungazerji ne rabimo zaščite za gledat mrk Wink.

Confused

preteraš ti tole …Embarrassed
    ta svetloba ni dobra za učke …pri mrkih , je totalno premočnaEmbarrassed
    mal za pogledat …kako je zgledaloSmile

strelka2015-03-20 21:50:18

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Prima wrote: Danes so imeli v kafetariji na tržnici posebno ponudbo, tj. pepelnik, skozi katerega se je dalo gledati sončni mrk. Thumbs Up

pa je bilo kaj več strank ..kofetarjevBig smile?
    Lepo je če deliš
    Prima
    Član

strelka wrote:

Danes so imeli v kafetariji na tržnici posebno ponudbo, tj. pepelnik, skozi katerega se je dalo gledati sončni mrk. Thumbs Up

pa je bilo kaj več strank ..kofetarjevBig smile?

Ne vem, ker me med tednom ni nikoli tam. Ob sončnih sobotah ponavadi ne dobiš prostega sedeža. Sicer je bilo polno na Kongresnem trgu, kjer so imeli očem bolj prijazne naprave. Čeprav tudi črni pepelnik ni bil od muh.

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

jaz sem mrkec včeraj pogledala skozi očala …( hja ostale iz leta 1999Big smile)…

se je lepo videl …
    za spremembo je bil sonce prvi krajec
    Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Bom napisala semle ..se pa nanaša na post kjer so omenjeni psi pa inteligenca pa žrtev , pa prilagajanje ..

V temi interakcija

ampak ker ne govorim direktno na temo , naj bo tukaj …
    hjm zato pa pravijo , da si maček izbere hišo in ne lastnika ..
    tudi hišo zapusti . če mu kaj ni prav …in gre stran ..
    hja ..bi lahko rekli zdaj da je maček manj inteligenten od psa ..nikakor Big smile!
    In tudi če boš preveč drezal v tujega psa , psa ,ki te ne pozna …jp te lahko kakšen prav prekleto ugrizne ..al pa saj fajn zarenči ..kot pusti me ne miruWink
    Tud maček, te lahko ful opraska…Big smile
    Meni osebno se živali zdijo precej bolj senzitivne , kot pa človek .
    Njihova inteligenca pa drugačna v primerjavi z ljudmi.
    Pes , ki pa dolgo živi z gospodarjem se “navadi” tudi njegovih lastnosti ..
    torej napadalen pes , ponavadi tudi napadalen lastnik …
    Zdaj pred leti se je k mojim staršem zatekla mlada mačka, okolica ( kasneje je postala tud naš družinski član).
    Najrajši je imela staro hruško , ki je bila pri stari hiši, nekoliko oddaljena , na katero je vedno plezala in gledalaBig smile.
    Nobenega ni preveč šmirglala, oz se jim je umaknila .
    Jaz pa sem si vzela čas zanjo …dajala sem ji hrano in spomnim se tud včasih kar nekaj časa presedela tam jo ogovarjala , da naj vendar pride in da ji nič nočemSmile
    In jp je prišla in potem spet smuknila v zavetje.
    Trajalo je precej časa da mi je zaupala, da sem jo vzela v naročje in potem tudi odnesla v hišo mojih staršev.
    Ampak mačka je bila kljub temu , da je živela v ljubečem okolju .saj smo je imeli vsi radi , saj je postala naš član bila blazno previdna…ponosna , sam svoj gospod.
    Nikoli se ni rada preveč valjala po naročju , ji je pa godilo da si jo pobožal , pocrkljal ..ampak samo takrat ko je ona hotelaBig smile
    Skratka ..mačka je kar nekaj dala skozi, kljub ljubezni, ki jo je potem dobila , so bile v njej še vedno za moj pojem divje izkušnje , kjer se je morala sama boriti da je preživela in da se je upirala samo na svoje instinkte pa nič drugega.
    lahko bi se vdala ..ampak se ni …al pa je imela srečo da je najdla hišo in ljudi , kamor se je lahko zatekla …
    Nadaljevanje ..ja kar nekaj časa je bila z nami ,povrgla je trikrat kasneje pa smo jo dali sterilizirat.
    In kar mi je še bolj zanimivo je bilo pa to , ko je bila mlada v svojih dobrih letih , ni prenesla nobenega mačka da se smuka okoli hiše , še svoje mladiče je naterala stran ,ko je precenila da gredo na svoje ..
    ampak ,ko pa je bila stara ..pa je nekega mačona , ki je revež spet pritaval k nam učila lovitiBig smile, kar nekaj tednov …
    potem je ta mačon šel po svoje …
    Jaz sem prepričana , če bi samo govorila mladi zbegani muci naj pride sem ..da gotovo ne bi prišla , ampak je začutla to ,da ji želim dobro ..
    Je imela vse senzorčke odprte …
    imaš pa tudi mlade mačke , ki niso dali nič skozi ampak so šli iz košarice v roke lastnika …te si imel takoj povsod …na hlačnicah pa v naročju skratka …njihov instinkt za nevarnost je izpuhte ne vem kje
    torej prav tako je pa je pri ljudeh …( po moje)…težke izkušnje :bolj je človek previden , manj se zaletava…morda tud bolj senzitiven , morda pa tud otrpel ….
    In ne moreš k vsemi pristopat na isti način …
    Izkušnje pač govorijo svoje ….Smile in to je pač treba spoštovat , ko se človeku bolj osebno približaš
    In še…včasih je agresija zavita v bolečino , vzbujanje pozornosti v bistvu nesprejetost -neslišnost….itd …
    pri starejših-odraslih ljudeh , ki so- smo postali prekleto včasih dobri igralci je bolj težko ampk pri otrocih pa če imaš saj mal občutka ..pa kmalu zaznaš kam pes taco moliEmbarrassed

strelka2015-05-07 13:10:01

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Tadej Pretner wrote:

Aja, pa še tole – sem pred časom opazil na TV eno modno revijo, v kateri so bili degenerirani tako kroji, kot manekenke/manekeni. Ne me zdaj zaradi tegale napast, ampak nehote sem pomislil, da je občasno kakšna vojna prav potrebna, da se takšne degeneriranosti “očistijo”.

Vav ..človek se z modo ukvarja Big smileLOL…jest sem čist frapirana zdejBig smile.

Kaj bi le porekli kakšni taki bolj zaplankani v šedesetih letih ..ko so bili na udaru moški z dolgimi lasmi ..pa v ozkih kavbojkah ..po možnosti spodaj brez gatBig smile.?

Jah napodvedali so vojno …Ouch

Skratka …vsaka generacija ima svoje fore …

sicer pa …sedaj je vse moderno …imaš retro stil …tako da kljub temu da si za luno ..ma si še vedno lahko moderen …Big smile

Drugače pa , meja med moškim in žensko se čedalje bolj oža…oz jo sploh več ni ..

je pa še prikrita tista zatežena ( kot npr , v službah , manjša plača.itd)pač program patriarhalne družbeEmbarrassed

in kje bi lažje to prikril , da so vizualno -fizično hormonsko moški čedalje manj moški.(vse bedarije z ne zdravo prehrano -hormonski motilci)kot da je vse uniseks ..

po drugi strani pa …sem se sploh začela spraševat ..čemu je to sploh pomembno kaj je kdo ..kako kdo zgleda , je po normah ne vem česa…

zakaj se mi raje ne ukvarjamo s tem kaj človek sploh je , kaj doprinese …

čeprav jp ..jaz sem tud še tako zaplankana jaEmbarrassed …kljub da si govorim , vsak si zasluži, da je ljubljen , da je tak kot je ..ampak iskreno tko notri, ko pa ko vidim pač žensko z brado ala končita ..mi je čudno …ko se dva moška držita za roko ..mi je mal čudno prav tako mi je čudno za ženski spol ko sta par).

Hja pa nimam zavestno čist nič proti Smile…samo hočem povedat, če bi bilo res, da mi dol vsi.Smile..ne bi tega sploh opazila.

če sem zares iskrena do same sebe …

jah …morda smo mi tud bili nekega davnega leta programirani …ja to je to …to je ono …in če ni ravno tako je z drugimi nekaj narobe …?

Embarrassed

Je pa tud res , če je oblikovlaka modnih oblačil ženska al pa če je oblikovalec gay…

se vidi (saj to kar sem jaz opazila , pa nisem ravno zavzet spremljevalec modnih revij , mode na splošno).

pri gayih so ženske res bolj suhe , ponavadi eni taki porporci ki že mejijo na pretiravanje….ženske so do tega saj večino bolj prizanesljive .pomeni ženska ima obline Big smileBig smileBig smile..kar je tud prav ..smo pač tko narejene.

In še nekaj …sedaj niso več v modi manekenke suhice ..anoreksične baybe ..ampak take ki imajo tud kakšno kilco večWink

Kar je napredek ..Smile.

strelka2015-05-22 14:03:55

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

strelka wrote: [Quote=Tadej Pretner]Aja, pa še tole – sem pred časom opazil na TV eno modno revijo, v kateri so bili degenerirani tako kroji, kot manekenke/manekeni. Ne me zdaj zaradi tegale napast, ampak nehote sem pomislil, da je občasno kakšna vojna prav potrebna, da se takšne degeneriranosti “očistijo”.

Vav ..človek se z modo ukvarja Big smileLOL…jest sem čist frapirana zdejBig smile.

Kaj bi le porekli kakšni taki bolj zaplankani v šedesetih letih ..ko so bili na udaru moški z dolgimi lasmi ..pa v ozkih kavbojkah ..po možnosti spodaj brez gatBig smile.?

Bistvena razlika je med tem, kar sem jaz videl in tem, o čemer govoriš ti. To, o čemer govoriš ti je postal v 60 letih splošen modni trend. Modna revija, ki sem jo povsem slučajno ujel na TV, pa je bila narejena kdo ve za koga. V glavnem, v takšnih cunjah, kot so jih predstavljali, v vsakdanu nikjer nikogar ne vidiš.

Degenerirano je pa meni res delovalo – jbg …

Lepo je če deliš
Prikaz 1,002 prispevka (od skupno 1,081)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.