kefir in muesli
- This topic has 11 odgovorov, 5 glasov, and was last updated 11 years, 6 months nazaj by .
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › kefir in muesli
mene pa zanima kakšna je razlika med mehkimi ovsenimi kosmiči pa navadnimi ovsenimi kosmiči ..
strelka2013-06-03 15:37:15
raco wrote: Nor sem na doma narejen musli! Jem ga skoraj vsako jutro med tednom preden se odpravim na šiht. Delam ga povečini z kefirjem, včasih tudi kislo mleko, tekoči jogurt….Pravijo, da je dobro namočiti za nekaj ur žitarice, oreščke. Mislim, da je to skoraj nujno narediti. Zvečer si napravim mešanico in jo namočim v vodo, zjutraj pa odcedim in dodam kefir. Osnova so mi ovseni kosmiči iz oluščenega zrnja. Dodam mix oreščkov: lešniki, orehi, mandelni…. in mix suhega sadja: fige, rozine, dateljni, jabolčni krhlji, nastrgan kokos…. in še kaj…sadje in oreščke narežem oz. zlomim na bolj male dele in si propravim količino za en teden vnaprej. Pri nakupu pazim, da najdem suho sadje brez konzervansov. Če so suhe marelice in rozine svetle barve…potem zagotovo veš, da so žveplani oz. z nečim tretirani. Se da najti tudi v Hoferju, Sparu…tako, da ni treba it v neke specializirane trgovince. Dodam tudi laneno seme, sončnično seme… Lešnike, orehe in krhlje imam pa tako domače. Moj musli mi je stokrat boljši od pripravljenih iz trgovin, pa še brez dodanih sladkorjev in še česa je. Obrok je zelo nasiten in lakote potem zelo dolgo ne čutim, čeprav pojem majhno količino tega.
Matr stari, ti boš zdrav umrl …
…ja najbrš da ja… Zdaj imam finto, da niti kefirja ali jogurta ne uporabljam več…. zjutraj preprosto odcedim vodo in pojem mix napojenih kosmičev in suhega sadja. Ni tako švoh okus. Sem pa včasih jedel zjutraj kruh namazan s čim, ampak sem bil vedno precej hitro lačen, sedaj pa nisem več, ker je ta obrok bolj nasiten.