kefir in muesli

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana kefir in muesli

  • Avtor
    Prispevki
  • #19320
    Ceres
    Participant

    In ce prav razumem, je potem potrebno vodo odliti stran….naj ne bi bila dobra?

    Berem o kefirju….ful ga hvalijo….pa tudi ne vem, v bistvu je osnova mleko, samo kefirjeva zrna naj bi ga razgradila do nerazpoznavnosti v aminokisline, ravno primerne za cloveka.

    Lepo je če deliš
    #20097
    strelka
    Participant

    mene pa zanima kakšna je razlika med mehkimi ovsenimi kosmiči pa navadnimi ovsenimi kosmiči ..

    še nikoli vidlaEmbarrassed…vedno samo ovseni kosmiči ..to poznam …pa mi ni lih užitno ..Embarrassed
    pa vseeno sem dobila en nasvet naj jem mehke ovsene kosmiče, da so boljši ,pa še nisem do njih prišla …Embarrassed …torej če kdo ve slučajno …
    hvala za odgovor …
    A noben ne ve .Confused..a so to oluščeni, kot berem zgoraj al kakšni so ti kosmiči …
    Ki so baje boljši za presnovo …Confused

    strelka2013-06-03 15:37:15

    Lepo je če deliš
    #20118
    tadej pretner
    Moderator

    raco wrote: Nor sem na doma narejen musli! Jem ga skoraj vsako jutro med tednom preden se odpravim na šiht. Delam ga povečini z kefirjem, včasih tudi kislo mleko, tekoči jogurt….Pravijo, da je dobro namočiti za nekaj ur žitarice, oreščke. Mislim, da je to skoraj nujno narediti. Zvečer si napravim mešanico in jo namočim v vodo, zjutraj pa odcedim in dodam kefir. Osnova so mi ovseni kosmiči iz oluščenega zrnja. Dodam mix oreščkov: lešniki, orehi, mandelni…. in mix suhega sadja: fige, rozine, dateljni, jabolčni krhlji, nastrgan kokos…. in še kaj…sadje in oreščke narežem oz. zlomim na bolj male dele in si propravim količino za en teden vnaprej. Pri nakupu pazim, da najdem suho sadje brez konzervansov. Če so suhe marelice in rozine svetle barve…potem zagotovo veš, da so žveplani oz. z nečim tretirani. Se da najti tudi v Hoferju, Sparu…tako, da ni treba it v neke specializirane trgovince. Dodam tudi laneno seme, sončnično seme… Lešnike, orehe in krhlje imam pa tako domače. Moj musli mi je stokrat boljši od pripravljenih iz trgovin, pa še brez dodanih sladkorjev in še česa je. Obrok je zelo nasiten in lakote potem zelo dolgo ne čutim, čeprav pojem majhno količino tega.

    Matr stari, ti boš zdrav umrl …

    Lepo je če deliš
    #20119
    raco
    Član

    …ja najbrš da ja…LOL Zdaj imam finto, da niti kefirja ali jogurta ne uporabljam več…. zjutraj preprosto odcedim vodo in pojem mix napojenih kosmičev in suhega sadja. Ni tako švoh okus. Sem pa včasih jedel zjutraj kruh namazan s čim, ampak sem bil vedno precej hitro lačen, sedaj pa nisem več, ker je ta obrok bolj nasiten.

    Lepo je če deliš
    #20124
    Ceres
    Participant

    Jaz sem se končno najedla te kombinacije.

    So se pa zadnje čase okoli mene nagrmodili ljudje, ki bi me v moje dobro hujšali.

    Lepo je če deliš
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.