kdo/kaj je boljši/boljše

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast kdo/kaj je boljši/boljše

 • Avtor
  Prispevki
 • #190
  _alesh_
  Član

  Mene pa zanima, kakšna je razlika, reikist in bioterapevt ter kateri je boljši?

  tadej pretner2009-12-30 23:02:56

  Lepo je če deliš
  #196
  tadej pretner
  Moderator

  _alesh_ wrote:

  Mene pa zanima, kakšna je razlika, reikist in bioterapevt ter kateri je boljši?

  Po mojem razumevanju tele terminologije sodi reiki med bioterapevtske metode. Dobri so tisti, ki ne uporabljajo neke tehnike zgolj v smislu simptomatičnega zdravljenja, ampak so doma tudi v psihologiji (obrambni mehanizmi, struktura ega …) in jo znajo povezati z nekaterimi elementi,ki jih psihologija ne obravnava (ocenjevanje situacije v povezavi z verigo inkarnacij – ne da zdaj brskaš po tem, ampak da te stvari razumeš). V glavnem,pozabavati se je treba tudi z vzroki. In potemnaprej, ko nek vzrok najedš, kaz zdaj z njim početi?
  Primer – maš recimo tipa, ki so ga neprestano poniževali. Zato se vede obrambno, pri vsem skupaj je pa zelo trpel, kar se je nalagalo v njem.
  Maš terapevte,ki se bodo tega lotili s kakšnimi tranformacijskimi postopki na osnovi svetlobe, maš pa tudi drugačne pristope, ki so mi osebno precej bolj všeč in globoko verjamem, da so učinkovitejši. Takšno energijoje treba zbezati ven, ozavestiti… Ampak ozavestiti tako, da svojo bolečino dejansko izraziš – enostavno ni dovolj, da ti nekdo le pove, kaj je tvoj problem in da ga potem obstreljuješ s svetlobo ali čem podobnim.
  Verjamem pa, da se kdo z menoj tudi ne bo strinjal. Ma pravico mislt po svoje – saj vendar živimo v svobodni diktaturi.Embarrassed

  Lepo je če deliš
  #672
  Marina
  Član

  Tukaj se pa jst kr strinjam s tabo Tadej. A veš da si tebe težko predsOuchtavljam ,da nekomu bezaš ven neke traume al pa čustva k ena babnca, ko pa zgledaš k en bilder.Cool Mal sem se pohecala ,sem pa res tko razmišljala, ko si predaval.

  Lepo je če deliš
  #681
  Joy
  Član

  Razlika med reikistom in bioterapevtom je v tem, da reikist črpa energijo iz kozmosa, se pravi je le kanal za pretok univerzalne energije.

  Bioterapevt pa načeloma zdravi s svojo energijo. Čeprav mislim, da ob današnjih mnogih tehnikah tudi bioterapevti več ne črpajo le svoje energije, ampak nekateri uporabljajo tudi druge postopke, kjer so le kanal za energije.

  Kateri je boljši je nemogoče odgovoriti, kajti le to je odvisno od posameznega človeka, ki se s temi stvarmi ukvarja…. na kakšen način se ukvarja, kaj je njegovo vodilo, ali dela iz srca,… itd

  Lepo je če deliš
  #687
  Bernardka
  Član

  … tole pa prvič slišim, da “bioterapevt zdravi s svojo energijo”… kot prvo, bioterapevt ničesar ne zdravi, pozdravi se lahko le VSAKDO SAM, s pomočjo bioterapevta, ki je kot “pravi” bioterapevt prevodnik energije univerzuma, kozmosa, enosti, kakor koli že hočete, pri čemer pa mora biti sam čimbolj čist. Seveda je pa potem diskutable, katero tehniko uporablja.

  Lepo je če deliš
  #688
  Bernardka
  Član

  … takih resničnih zgodb o tem, da so bioterapevti zdravili s svojo energijo je kar precej in vse so bolj tragičnega konca…

  Lepo je če deliš
  #694
  Joy
  Član

  Bernardka wrote: … tole pa prvič slišim, da “bioterapevt zdravi s svojo energijo”… kot prvo, bioterapevt ničesar ne zdravi, pozdravi se lahko le VSAKDO SAM, s pomočjo bioterapevta, ki je kot “pravi” bioterapevt prevodnik energije univerzuma, kozmosa, enosti, kakor koli že hočete, pri čemer pa mora biti sam čimbolj čist. Seveda je pa potem diskutable, katero tehniko uporablja.

  Mogoče sem se malo narobe izrazila. Seveda je vsak sam svoj največji zdravitelj. Smile Terapevti ti samo pomagajo pri tvoji poti. Lahko bi tudi napisala uravnava ali čisti tvoja telesa, čakre…. Čeprav se mi izraz niti ne zdi tako sporen, ker nisem napisala pozdravi, ti pa pomaga na poti k ozdravitvi z ozaveščanjem vzorcev, blokad itd. Tisti, ki se pa pozdravi je pa vsak posameznik sam.

  Žal večina bioterapevtov ali meni bolj znan izraz bioenergetikov (mislim, da je to eno in isto, če ni naj me kdo popravi) “zdravi”Wink s svojo energijo in ne energijo kozmosa, reikist pa vedno le z energijo kozmosa.

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.