istospolna usmerjenost ?

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina istospolna usmerjenost ?

 • Avtor
  Prispevki
 • #20222
  strelka
  Participant

  Saj ne vem kje tole vprašat …nekaj mi je danes na misel prišlo , ko sem ena fanta vidla z njegovim prijateljem .beri ljubimcem …

  torej je homoseksualec …
  ker ga že od malega poznam , lahko povem da je že od malega bolj punčkast …Wink, pomeni ni bil mulc tako kot ostali frkolini ..ampk je bil veliko bolj nežen …Big smile, tko punčkast.

  kakšen je vzrok, da je človek homuseksualec ..
  pač kot berem je nek notranji vzrok , da se človek loči , da se poroči , da se sploh ne poroči …
  da dobi partnerja , ki ga klofa al dobi partnerja , ki je ok ..al ga sploh ne dobi ..
  itd itd …
  po teoriji zrcal …v katere jaz ne verjamemm…Wink
  če je vse to tako zapisano …
  torej kje je zapisano , da je človek homoseksualec …Wink,
  zdaj tisti , ki študirate karmične vzroke …zakaj ..
  tisti , ki študirate kaj drugega zakaj…genetiko …genetske vzorce ..
  zakaj …?

  Lepo je če deliš
  #20225
  Ceres
  Participant

  Oj Strelka! Moje razmisljanje: z vidika nekega visjega namena ni posebnega razloga za homoseksualnost, kot je ni za to, da je vec ras, vec zivljenjskih oblik….razlicnost, raznovrstnost in s tem lepota zivljenja. Z individualnega vidika izkusnje cloveka, ki pa je istospolno usmerjen se pa postavi vprasanje, cemu taka izkusnja. Kot se to sprasujemo za raznovrstne zivljenjske okoliscine, za katere izgleda, da jih nismo sami izbrali in jih ni enostavno ziveti.

  Meni karma ni najljubsi pojem, ceprav mogoce zato, ker ga ne razumem prav dobro. Lazje razumem izkusnje duse skozi razlicne zivljenjske oblike, okoliscine…..homoseksualnost zaradi stigmatizacije druzbe ni enostavna izkusnja. Po nekaterih teorijah (Potovanje dus), naj bi dusa skozi vec zivljenj prezivela v istem spolu, potem pa jo caka izkusnja drugega spola in ko je prvic po vec zivljenjih moski ali zenska, ostane se spolni nagon iz prejsnjih zivljenj…..jin in jang energije se v nas tako ali tako stalno uravnotezajo, v tem primeru pac na tak nacin.

  Nasploh naj bi dusa kar nekaj zivljenj prezivela v podobnih okoliscinah, preden se te drasticno zamenjajo….najpocasneje se menja temperament. Ta naj bi prakticno bil “barva” duse, ki se naj ne menja skozi razvoj.

  Lepo je če deliš
  #20228
  glas
  Participant

  strelka wrote: …kakšen je vzrok, da je človek homuseksualec …

  Ja vbistvu isto vem kot je napisala Ceres, le z majhnim odstopanjem..

  Duša vsakih toliko in toliko inkarnacij menja spol in včasih nekako ne uspe sprejeti svojega novega spola in ga zato zavrača, zavrča pa ga torej z istospolnousmerjenostjo..

  Drugače pa Lazarev opisuje tudi da istospolno obnašanje lahko resultira iz določenih destruktivnih programov.. in istospolno obnašanje je kot nek nezavesdni obrabni mehanizem človeštva, da se prepreči nadaljevanje roda tam kjer bi destruktivni programi šli naprej..

  In drugače pa če se izgubi ljubezen v duši in se začne vdajati telesnim užitkom, hrani, sexu itd, in se sledi le še tem instinktom.. slej ko prej pride tem načinu življenja tudi do homusexualnosti, ker to je kot končna oblika perverzije telesa, ki se jo lahko greš..

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #20229
  Ceres
  Participant

  Za razlago Lazareva nisem vedela….se mi pa, kot ponavadi njegove razlage, zdi prav butasta….pardon my french.

  Glas, od kje pa to, da je homoseksualnost koncna oblika perverzije telesa, ki se jo lahko gres?

  Poleg tega pri homoseksualnosti ne gre za zavracanje svojega spola….saj homoseksualci niso transeksualci?

  Lepo je če deliš
  #20230
  glas
  Participant

  Ceres wrote:

  Glas, od kje pa to, da je homoseksualnost koncna oblika perverzije telesa, ki se jo lahko gres?

  Ja če spolnost prenehaš uporabljati kot:

  – orodje sodoživljanja ljubezni partnerjev (slavljenje ljubezni v tej obliki)

  – oziroma kot energetsko/duhovni tantrični obred dvigovanja energije v višje sfere

  – kot orodje kreiranje novega življenje čez ljubezen in tudi telesno ljubljenje dveh oseb

  – …

  In začneš spolnost uporabljati le kot naslado telesa (ko glavna komponenta-LJUBEZEN odide iz enačbe).. takrat ostane le še lovljenje telesnih užitkov, potem ti pri tem načinu lovljenja naslad en partner ne zadosti več in gre slej ko prej za menjavanje partnerjev, nato ko to ni dovolj se pojavljajo druge oblike perverzij v spolnosti, SDM, dominacije, (inšeinše) in nato se to tudi nadaljuje v homuseksualnost, kot nadaljevanje te poti..

  Ceres wrote:

  Poleg tega pri homoseksualnosti ne gre za zavracanje svojega spola….saj homoseksualci niso transeksualci?

  Ja naj bi šlo za zavračanje lastnega spola tako pri homusexualnosti kot tudi pri transeksualnosti itd..

  Le kaže se v bolj ali manj močni obliki..

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #20232
  tadej pretner
  Moderator

  strelka wrote: kakšen je vzrok, da je človek homuseksualec

  Bom postavil nekoliko drugačno izhodišče:

  Ali imamo v osnovi vsi v sebi nagnjenost tudi do istega spola in je polje kulture tisto, ki potem pravi, da to ni normalno?

  Dejstvo namreč je, da istospolna nagnjenja pogostokrat vidiš pri živalih (moj pokojni pes Pavle je redno natepaval tudi pse – ne sicer v rit, pač pa ponavadi nekam v bok).

  Druga stvar – recimo Rimljani: ko so šli na bojni pohod in dolgo niso imeli opravka z ženami, so imeli poveljniki s seboj za natepavanje mlade fante.

  V zaporih se zaradi specifičnih pogojev stopnja homoseksualnosti močno zviša (pa tudi sicer je, kar se tipov tiče, homoseksualcev ali pa vsaj takšnih, ki jim je vseeno, ali se dol dajejo z žensko ali s tipom precej več, kot si verjetno predstavljaš), med Arabci pa je pedranje itak “fuuul razvito”. Del lajfa sem preživel v Libiji in tam je bilo splošno znano, da te v primeru, če si zaprt vsaj 14 dni, stoprocentno nategnejo.

  Res ne vem, ali je homoseksualnost genetsko nenormalna. Že pri živalih recimo vidiš, da že v sami osnovi reprodukcija ni edino gibalo, da skočijo druga na drugo, pri ljudeh pa je vse skupaj še toliko bolj zapleteno.

  Lepo je če deliš
  #20233
  Ceres
  Participant

  Evo, Strelka, na odgovoru Glasa in Tadeja lahko vidis, da ogledala delujejo. Gre za tipicne odgovore dveh heteroseksualnih moskih na homoseksualnost, ki jo ne sprejemajo kot drugacnost. Po teoriji ogledal se namrec na vse kar ne sprejemas (ne prakticiras, ampak sprejemas) odzivas z eno ali drugacno obliko nesprejemanja: obsojanjem, zajebancijo, zaljenjem…. In vesolje ti potem pripelje homoseksualnega psa haha. :-)

  Glas, zakaj pa homoseksualna spolnost ne bi mogla biti, kot si napisal, orodje dozivljanja ljubezni dveh ali energetski obred dvigovanja v visje sfere? Za une stopnje razvoja perverzij pa tudi prvic slisim. V tantri lahko energije uravnotezas na razlicne nacine, tudi tantra pozna celo grupne sekse…..se najtezje to pocnes sam s sabo.

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.