Gensko spremenjena hrana

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Gensko spremenjena hrana

 • Avtor
  Prispevki
 • #6287
  Katka
  Član

  Na trgovskih policah držav Evropske unije, torej tudi pri nas, se že pojavljajo živila z gensko spremenjenimi organizmi (GSO). Nič nenavadnega, saj so že dolgo dovoljena. Že že, toda navaden potrošnik se jim očitno sploh nima več možnosti izogniti. Prehranski izdelki z manj kot 0,9 odstotka gensko spremenjenih sestavin sploh niso označeni! Z GSO izdelujejo celo sire in jogurte ter tudi inzulin. Poleg tega uvažamo že kar okoli 80 odstotkov gensko spremenjene soje, večinoma v krmi za živali. In kadar kupujemo meso slovenskega izvora, ne vemo, da so živali pitali z njo, saj to nikjer ne piše. Navkljub vsem opozorilom znanstvenikov, da je to lahko tvegano za zdravje ljudi in okolje, so se GSO tiho prikradli vsepovsod!


  Mogoce bi tole bolj sodilo v temo 2012…ker kakorkoli gledam, jaz kot popoln laik, ki samo zivim v in z naravo se mi zdi, da smo oz.so se prevec vmesali v naravne BOZJE zakonitosti, kar lahko pomeni tudi neke vrste konec sveta kakor ga mi poznamo. Menda so potomci podgan na katerih so delali poizkuse gensko spremenjene hrane v velikih primerih neplodni, oz so njihova legla zelo okrnjena..Jaz ne rabim jesti gensko spremenjen solate, v kateri je 70 posto vec vitamina C, ker je za moje telo dovolj, da jem pac naravno, pravo solato…tako kot jo ljudje jemo ze od pamtiveka..Da o drugih gensko spremenjenih zivilih niti ne govorim…Vsi znanstveniki, ki so opozarjali na nevarnosti GSO so vecinoma leteli ali pa sami zapustili sluzbe…Kolikor razmisljam , pomeni vse tole nekak…kaj vem…pomeni drasticne spremembe v prihodnosti…in namen, da z pridelavo GSO ne bo vec kao lacnih na svetu je samo pesek…ali bolje kamenje v oci…komu lazejo…
  Lepo je če deliš
  #6290
  Vesna
  Član

  Samo na prvi pogled je videti, kot da moramo pojesti vse, kar nam ponudijo na trgovskih policah. Za vso tole ponudbo res stoji mafija (sive eminence), ki si hoče podrediti svet. Samo malo se ozrimo okoli sebe, pa ugotovimo neplodnost pri tretjini mladih parov. Tudi s povzročanjem bolezni (s cepivi, z lansiranimi virusi itd.) delajo na zmanjšanju populacije. Za tiste, ki bi ostali, pa imajo v načrtu popoln nadzor v obliki čipov.

  O gensko spremenjeni hrani je veliko napisanega v člankih na strani http://www.zazdravje.net

  Kako si lahko pomagamo sami, pa piše Anton Komat v knjigi Umetnost preživetja.

  Ni nam treba vsega kupit, kar nam ponujajo na trgovskih policah. Predvsem se moramo naučit mislit z lastno glavo, to je najvažnejše. Če nihče ne kupi tega klumpa, se zaloge nakopičijo in proizvodnja obstane. Enostavno, a ne?

  Kolikor je mogoče, pojdimo na samooskrbo. Hrano pridelajmo doma, ali jo kupimo na kmetiji, ali na tržnici pri branjevki, ne od preprodajalca. Izognimo se vsej industrijski hrani.

  Marsikoga sem slišala reči, da se ne splača hrane pridelat doma, ker je v trgovini vse ceneje. Dejansko je toliko dražja, kolikor nam peša zdravje.

  Ko bo dovolj osveščenih ljudi, se hrana v trgovinah sploh ne bo več prodajala. Do takrat pa je kot je.

  Nuke

  Lepo je če deliš
  #6362
  strelka
  Participant

  Seveda nam ni treba vsega kupiti …samo pozabljamo da so ti izdelki cenejši , naravni eko proizvodi so za tistega , ki ima nizke dohodke in veliko ust za nahranit , praktično predraga …s predpostavko da nimajo vsi možnosti imeti košček zemlje, kjer bi si lahko privoščili svoj kos eko kruha.
  Bi bilo tud lepo da bi imel kdo drugi tud malo več zavesti , pa bi pocenil zdravo hrano …
  Ampak je ne bo ..ker konckoncev je to trenutno super tržna niša za »osveščene » ljudi…
  Kje je potem tukaj zavest …?
  Torej ne vem kdo je boljši …
  Tako je v civilizaciji…
  Kje je sedaj najbolj na udaru , da se prideluje gensko spremenjena hrana oz. ti hitro predelovanje hrane…v manj razvitih državah …učijo jih pa visoko razvite države kot npr ZDA in ostale…

  Sama če se le da ..ne jem gensko spremenjene hrane …ampak tudi če kupim škatlo riža , kdo mi garantira da ta riž ni šprican z močnimi pesticidi , fungicidi …ampak gensko pa ni spremenjen. Wink
  Najraje imam slovenske proizvode …ker saj približno vem kaj je notri …čeprav globalizacija je prinesla to kar je prinesla ..ješ domače maslo iz poljskega mleka Exclamation

  Lepo je če deliš
  #13675
  tadej pretner
  Moderator

  http://wearechange.si/rnk-dnk-gensko-spremenjene-hrane-spremeni-delovanje-organov/

  Morda smo tole kje celo že imeli, ampak tule je opremljeno s podnapisi

  Lepo je če deliš
  #13730
  glas
  Participant

  heh ne vem kam naj dam ta link ampak anonymous ima en zanimiv predlog kako se začeti boriti proti monsantu in podobnim, plus kako pozeleniti in zlomiti beton in okove sodobne ne več moderne družbe..
  Wink

  enjoy :
  guerrilla gardening.. LOL

  http://www.youtube.com/watch?v=WV2bxe_s8pc

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #13886
  strelka
  Participant

  V nedeljo je bila odlična oddaja …francoski dokumentarec.1 del…nadaljevanja sledijo …naslednje nedelje.

  Naslov :
  Svet kot ga razume Monsato…Smile.
  Če še niste gledali …priporočamThumbs Up.
  Lepo je če deliš
  #15645
  tadej pretner
  Moderator
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.