Forum – morebitne spremembe

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Forum – morebitne spremembe

 • Avtor
  Prispevki
 • #7628
  tadej pretner
  Moderator

  Ta forum je bil v prvi vrsti mišljen kot nekakšna podpora Šoli za bioterapevte in naj bi se navezoval na teme, ki jih v šoli obravnavamo. Ko je namreč človek »deležen« novih informacij, je pogostokrat potreben določen čas, da le te sedejo, v drugi fazi pa se potem pojavijo tudi določena vprašanja. Takšna vprašanja naj bi potem na forumu skupaj predebatirali. V praksi pa je potek dogodkov nekoliko drugačen. Po eni strani malokdo od slušateljev izkorišča možnost tovrstne komunikacije, po drugi strani pa si v življenju popolnoma nedokazani posamezniki skušajo nadeti ekskluzivo merodajnosti (imam videnja, delujem na višjih nivojih …), ljudi in stvari predalčkajo po svojih merilih in glede na to, da na forum piše relativno malo ljudi, s svojimi izvedbami ključno vplivajo na razvoj samega foruma, ki preprosto ni tak, kot sem si ga zamislil. Ob tovrstnih predalčkanjih, kreiranih iz, po njihovem mnenju, »višjih znanj«, se seveda upravičeno pojavi vprašanje, ali gre res za kakšna višja znanja, ali zgolj za nezrele osebe? Ali imajo tisti, ki višja znanja dejansko sploh potrebo po predalčkanju? Ker sem ravno ta vikend v šoli predaval bazične identifikacije, kot zanimivost navajam nekaj značilnosti identifikacije z nezrelo osebo:

  »Karakteristike te identifikacije so, da oseba večino časa prebije v stanju neprizemljenosti, zapira oči pred realnostjo in živi v iluzijah pred računalnikom, čita veliko knjig, nagnjena je k fantaziranju, hiperintelektualiziranju, hipermentaliziranju, hiperfilozofiranju in torej na ta način beži od realnosti. Ni v stanju izgraditi dobrih odnosov, saj je ali preveč distancirana, ali pa impulzivna. Pogosto je upornik brez razloga v nekem zasebnem modelu in se ne vklaplja v sredino. V duhovnem segmentu zna slediti duhovna učenja, ki glorificirajo kvazi duhovnost – razna kanaliziranja, abstraktne meditacije … Na ta način je pogosto ločena od realnega življenja. Potrditev pogosto išče pri vzorih, ali določenih ustanovah, če pa vzor/ustanova ne izpolnjuje njihovih nerealnih potreb ali jih skuša s svojim razmišljanjem prizemljiti, so nagnjene k temu, ga/jo popljuvajo ali kako drugače napadejo.«

  Pri osebah, ki mislijo, da delujejo s polj višje zavesti in menijo, da je njihovo mnenje edino pravilno, je edini cilj, da ostale prepričajo v svoj prav. Če bom komu od njih blokiral dostop, bo izpadlo, da se grem enoumje, ampak ali je res tako? Pojem sprejemanja te ne ločuje od občutkov, kot so – to mi je več, tisto mi pa ni. Pri sprejemanju gre le za to, da te drugačna mnenja ne iritirajo. In tule dejansko ne gre za to, da bi me kaj iritiralo, ampak za to, da mi razvoj foruma preprosto ni všeč.
  Kaj je pravzaprav tisto, ker omogoča prost pretok mnenj s ciljem, da se vsi skupaj česa naučimo, da naredimo v nekem segmentu izkorak naprej? Seveda dejanska stopnja zavesti, osebna etika, ki bazira na spoštovanju mnenj drugih, ne na egotripih. Ker tule ni na ravni, ki bi osmišljala komunikacijo v tej obliki (forumsko), razmišljam o določenih spremembah. Verjetno se bom odločil za zamrznitev foruma, a ga očiščenega raznih egotripov in nebuloz pustil odprtega za branje. Tematska polja zdajšnjega foruma bi bila lahko izkoriščena za dodajanje zanimivih prispevkov različnih avtorjev, vsebinsko vezanih predvsem za program šole, tisti, ki bi želeli glede posameznih tem dodatna pojasnila, pa bi lahko poslali vprašanje na mail, odgovor pa bi bil javen, torej na spletni strani. Me pa zanima še kakno mnenje uporabnikov oziroma morebiten predlog, saj se nisem odločil še za nič dokončnega.

  Lepo je če deliš
  #7631
  enya
  Član

  Sama opažam, da bolj kot se forum poskuša tematsko omejiti, več “deviacij” izven namena se dogaja. Po mojem bi se forum lahko uporabljal širše, vsebino pa bi bolj omejili po rubrikah. Npr. da bi bila neka rubrika, v kateri se lahko filozofira do nezavesti, rubrika posebej za faks, rubrika za nasvete bralcem foruma (po mojem je veliko ljudi, ki si želi dobit nasvete – kakršne se pač preko foruma lahko da). Pod besedo rubrika pa mislim na sestavne dele foruma, ki so do sedaj razdeljeni na šolo za bioterapevte, duhovno rast, kristale, bachove cvetne esence in podobno. tukaj bi se lahko dodalo stvari. na začetku bo morda potrebno kaj prestavljati, vendar se na koncu folk navadi na to in forum laufa. tako ostanejo področja, kjer lahko pridete na račun učenci šole za bioterapevte, drugi predel lahko spet zasedejo egopotovalci :), tretjega pa namenite npr. nasvetom za “laike”.

  Lepo je če deliš
  #7633
  Nataša
  Član

  Tadej, jaz mislim, da je iluzorno pričakovati, da bi forum javnega tipa tekel tako, kot si si zamislil. Če želiš, da gredo stvari po tvoje, potem je najboljše, da narediš forum zaprtega tipa za učence šole, kjer se vsak prijavi s svojim geslom in potem lahko debatirate o stvareh. Sicer pa se bodo vedno pojavljali kakšni egotriperji, ki jih sicer lahko odstranjuješ in blokiraš, ampak to dejansko nima pravega smisla.

  Dejansko pa ne razumem, zakaj si ljudje ne poiščejo foruma, ki bi jim vsebinsko ustrezal, na katerem bi imeli somišljenike, ki bi razmišljali v podobni smeri kot oni sami. Kakšen je sploh smisel sodelovanja nekje, če ti neko razmišljanje ni blizu?
  Lepo je če deliš
  #7634
  AVATAR
  Član

  No forum je Tadejeva last…in seveda ga lahko naredi zasebnega…na katerem boste lahko debatirali o resnici…ki jo predavajo na šoli v katero nekateri hodite.

  Mislim pa…da ste se preveč razburili zaradi familje Brezo…Po drugi strani…pa je jasno…da ljudje ne morejo vsega sprejemat kar nekdo drug uči-predava…resnica je zmerom subjektivna…izvira iz osebnega sveta v katerem vsak od nas živi.

  Lepo je če deliš
  #7635
  Anonimnež
  Nedejavno

  Mene pa zanima kako naj bi bil forum kao za podporo učencem pri zadevcah o katerih Tadej nima pojma in kjer bolj prideta v poštev Marjan in Beba…Kaj če se terapevt sreča z osebo ki se je ukvarjala s črno magijo al pa se je s tem ukvarjala njena familija al pa kaj v tem stilu…A to naj mi Tadej razlaga, ki se je ukvarjal samo s kučicami in prostorom in kjer je tudi sam mogel dati številko eksorcista…poznam osebo ali dve ki se ukvarjata z energijami in ki poznata Tadeja že iz otroštva, sta se samo smejala pri nekaterih stvareh ki sem jima pokazal iz šole…vprašal sem namreč za mnenje…in če so te osebki sposobni eksorcizma ipd. stvari, ki mi povejo tudi določene zadevice, ki se jih Tadej izogiba, da v praksi ni vse tako kot piše v njegovi knjigici…in če so moje izkušnje bolj podobne njihovim razlagam…komu potem bolj verjeti in zaupati…Question Question Question

  Za mene je lahko forum zaprtega tipa, v tem primeru bodo ljudje čisto odvisni od znanja in praktičnih izkušenj predavateljev…če je pa odprtega tipa pa lahko uleti tudi nekdo, ki ima več pojma na področju, ki se predavateljem sploh ne sanja in pri kateremu ima marsikateri učenec probleme al pa jim je način od x človečkov bolj sprejemljiv oz. bolj po njihovem okusu…LOL

  In če sem že dal primer slabih energij, črnih duhcov, eksorcizma…kdo bi v tem primeru od predavateljev najbolj znal svetovat…Question Tisti, ki ga sploh ni na tem forumu…LOL

  Zato sem pa rekel da je Tadej zemeljski tip in da lahko govori samo za področja ki jih obvlada…in naj se neha vmešavat v stvari ki jih sploh ne razume…razumejo jih pa nekateri drugi predavatelji…Če naj bi bil forum kao namenjen za podporo učencev bi morali podajat informacije in pomagat vsi predavatelji, ne pa da je Tadej kao stručko za vse…Različni predavatelji,različne specializacije, različni nivoji učenja in podajanja informacij…To sem namreč lepo povedal kao v svoji temi….LOL

  In valjda ni me treba jemat resno…itak kao pljuvam po šoli, sem konfliktna oseba ipd…tralala…LOL Tongue

  Lepo je če deliš
  #7636
  AVATAR
  Član

  Brezo…nima smisla Tadeja namakat v neke diagnoze ali okvirje.

  Ta forum ni takšen kot je bil Maat !

  Ta forum je bolj specifičen…namenjen je v smislu ljudem…ki so v Tadejev krogu…ti ljudje se med sabo poznajo…in nekako isto žvekajo…Ostali smo pač tujci…ali skupek elektronov na monitorju…Kaj bo naredil Tadej…je čist vseeno…Jaz sem pač bitje…ki mu ni vseč…da bi ga ukvirjali…v neke potencialne okvirje resnice.

  Čeprav se načeloma z določenimi zadevami o katerih piše Tadej strinjam…Je pa zdaj nekako prišlo do tega…do delitve …za in proti določenemu krogu pripadnosti…Tadeja jaz povsem razumem…saj gre tudi za posel in stranke.

  Kakor koli že…se bo dedec sam odločil.

  Lepo je če deliš
  #7637
  strelka
  Participant

  Brezo wrote: M…..

  Normal
  0
  21

  false
  false
  false

  MicrosoftInternetExplorer4

  /* Style Definitions */
  table.MsoNormalTable
  {mso-style-name:”Navadna tabela”;
  mso-tstyle-rowband-size:0;
  mso-tstyle-colband-size:0;
  mso-style-noshow:yes;
  mso-style-parent:””;
  mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
  mso-para-margin:0cm;
  mso-para-margin-bottom:.0001pt;
  mso-pagination:widow-orphan;
  font-size:10.0pt;
  font-family:”Times New Roman”;
  mso-ansi-language:#0400;
  mso-fareast-language:#0400;
  mso-bidi-language:#0400;}

  Ej človk božji ..pa kaj je s tabo …Brezo?

  Kaj ti dogaja …kaj ti leži na duši.?

  Kdo te je toolk prizadel , da zdej zganjaš tak halo tukaj?

  Povej predloge , kaj bi želel od tega foruma …oz. povej če
  sploh hočeš ta forum…

  Če se ti zdi da pač ta forum ni zate ….da ti je premalo
  ..pač se lahko odločiš.

  Če ti pač šola ni všeč ..jo zapusti …

  Po pravici povem ..pa veš da jaz vedno povem po pravici ..jaz
  sem se že vsega skupaj naveličala…tukaj.

  Ker ne berem nič drugega kot samo »podjebavanje »enega
  drugega…

  .

  Ljudje , ki pa slučajno uletijo notri ..pa itak zapustijo
  forum kot bi rekel keks. Pa verjamem da bi lahko povedali marsikaj zanimivega.

  Pogrešam začetno energijo ..ko smo se lahko pogovarjali o vsemu…
  na človeški način, brez predalčkanja ..brez indentifikacij ..pa nivojih …pa ne
  vem kaj še vse..

  Zdaj, če je pot zavila v levi ovinek …bi bilo fajn da bi se
  ga zbalansiralo ..kako pa naj povejo uredniki foruma.

  Za to ne čutim čist nobene odgovornosti. Ker stojim za
  svojimi dejanji in ne obžalujem čisto nič kar sem izjavila tukaj na forumu.

  To naj bo njihova odločitev.

  Pa tud nisem “svetnica”, kar se izjav tiče … če spustim svoj ventil ..ga pač spustim v
  temi , ki je primerna temu ..da se spuščajo ventili…

  In bi bilo fajn da se ti tega Brezo tud držiš ..in ne bruhaš ognja čist povsod tam kjer ti paše.

  Šole ne obiskujem ….in so mi marsikatere teme tukaj tuje,(
  pa vendar ljudje smo vedoželjni pa tudi kaj novega radi preberemo) … za moje
  možgane , pa tud moje srce .. prenaporne, zadnje čase.

  Al pa dobim kakšno nadobudno pod nos, ki jo roko na srce sploh
  ne razumem.

  Tako je ..moje mnenje glede foruma …

  Teme , ki mene zanimajo ..so večinoma prazne …imam
  samogovore..in to so rožice in glasba ..pa verjamem , da je tudi marsikdo tukaj
  , ki se bolj resno ukvarja z zdravilnostjo zvoka-glasbe ..pa kaj vem mogoče
  ..pač nismo pravi kandidati ..da nam povejo svoje izkušnje.

  To pač ni v kontekstu tega foruma …oz. ni zanimanja za to …ker
  so očitno zemeljske teme.Smile, vsi pa
  radi gledate visoko.

  MOJE mnenje o vsem skupaj.

  Ja Avatar ..tud sama tako mislim ..tukaj so ljudje, ki se
  med sabo poznajo …ki so prijatelji , ki držijo skupaj …tudi en drugim prišpetavajo
  kaj bi bilo dobro kaj ni …katera tema nja se odpre itd.

  In ja se čuti delitev…saj tisti , ki smo mal več tukaj.

  Ni nič narobe …samo taki , ki nismo ne za in ne proti …potem
  ne najdemo mesta.

  Pa s tem ne mislim debatnega krožka, kot jih imam v nebulozah ..ampak pač tud posatvljanje vprašanj v bolj resnih temah.

  Skratka da povzamem te moje nebuloze …v odločitev uredništva
  se ne mislim mešat …če je mnenja , da je pač preseglo moralne oz. etične meja ,
  ki jih ima ta forum ..naj pač ravna po svoji vesti ..tako kot pač misli da je
  prav.

  Priznam pa da se tukaj ne počutim več fajn…

  Če naj bo forum zaprtega tipa naj pač bo, če je uredniška politika taka.

  Kar sem zanimivega prebrala in zvedela ..pa niti ni tega malo pa sem že popredlačaka …pomeni dala v spomin.

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.