Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Divji kostanj
tadej pretner wrote:
Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
1. skuhaš cel kostanj
2. odrežeš svetlo liso, s katero se je držal ježice (pogledaš, če je noter slučajno črv;)
3. daš v čisto stiskalnico za česen z odrezano površino navzdol (po možnosti brez vonja po česnu)
4. stisnešDobiš čisto sredico brez vseh kožic in grenkobe.
Uporabno za takojšnjo uporabo ali pa za shranjevanje v zmrzovalniku in kaj podobnega.A veš da sem jaz včasih nalupis surov kostanj in ga olupljenega dal v skrinjo. Pireja sicer iz njega nisem delal, sem ga pa pogostokrat vrgel v pečico in mi je bilo prav ql.
P.S. – glede črvov v kostanju: po mojem so črvi v kostanju namerno, ne slučajno
mmmm za mrzle zimske dni
Pa tud surov kostanj je zanimiv za jest. Sicer ga ne moreš ful pojest, ker je še bolj nasiten. kakšnega pa lahko, ni strupen. Je pa zanimiv okus
P.S. – glede črvov v kostanju: po mojem so črvi v kostanju namerno, ne slučajno
Fiona Mojca wrote: Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
"Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung
tissa wrote:
Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
Mmm,..francozi imajo kar nekaj sladic na osnovi kostanjevega pireja…sicer ni, da bi se z njimi lih prenajedal, ker kostanj je v mal večjih količinah vseen dokaj težka hrana.
Divji kostanj ni užiten.
Vedno znova vse po starem
ozelot wrote:
Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
Mmm,..francozi imajo kar nekaj sladic na osnovi kostanjevega pireja…sicer ni, da bi se z njimi lih prenajedal, ker kostanj je v mal večjih količinah vseen dokaj težka hrana.
Divji kostanj ni užiten.
strelka2015-09-30 18:50:43
ja saj to se mi zdi nepomenbno omenjat , ker že zgodovinski zapiski govorijo ..da pač spada med Obelix jedce kostanja