Divji kostanj
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Divji kostanj
- This topic has 22 odgovorov, 8 glasov, and was last updated 10 years, 1 months nazaj by 
strelka. 
- 
		AvtorPrispevki
 - 
		
			
				
29. 9. 2015 ob 21:50 #30272
Fiona MojcaParticipanttadej pretner wrote:
Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
1. skuhaš cel kostanj
2. odrežeš svetlo liso, s katero se je držal ježice (pogledaš, če je noter slučajno črv;)
3. daš v čisto stiskalnico za česen z odrezano površino navzdol (po možnosti brez vonja po česnu)
4. stisneš
Dobiš čisto sredico brez vseh kožic in grenkobe.
Uporabno za takojšnjo uporabo ali pa za shranjevanje v zmrzovalniku in kaj podobnega.A veš da sem jaz včasih nalupis surov kostanj in ga olupljenega dal v skrinjo. Pireja sicer iz njega nisem delal, sem ga pa pogostokrat vrgel v pečico in mi je bilo prav ql.
P.S. – glede črvov v kostanju: po mojem so črvi v kostanju namerno, ne slučajno

mmmm za mrzle zimske dni
 Pa tud surov kostanj je zanimiv za jest. Sicer ga ne moreš ful pojest, ker je še bolj nasiten. kakšnega pa lahko, ni strupen. Je pa zanimiv okus

P.S. – glede črvov v kostanju: po mojem so črvi v kostanju namerno, ne slučajno



30. 9. 2015 ob 14:14 #30276
glasParticipant30. 9. 2015 ob 16:40 #30285
tissaParticipantFiona Mojca wrote: Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
Mmm,..francozi imajo kar nekaj sladic na osnovi kostanjevega pireja…sicer ni, da bi se z njimi lih prenajedal, ker kostanj je v mal večjih količinah vseen dokaj težka hrana."Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung
30. 9. 2015 ob 18:04 #30286
ozelotParticipanttissa wrote:
Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
Mmm,..francozi imajo kar nekaj sladic na osnovi kostanjevega pireja…sicer ni, da bi se z njimi lih prenajedal, ker kostanj je v mal večjih količinah vseen dokaj težka hrana.Divji kostanj ni užiten.
Vedno znova vse po starem
30. 9. 2015 ob 18:13 #30288
strelkaParticipantozelot wrote:
Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
Mmm,..francozi imajo kar nekaj sladic na osnovi kostanjevega pireja…sicer ni, da bi se z njimi lih prenajedal, ker kostanj je v mal večjih količinah vseen dokaj težka hrana.Divji kostanj ni užiten.
hmmm čarovnik ozzie
, to kar se te dve pogovarjata je navadni pravi kostanj

strelka2015-09-30 18:50:43
30. 9. 2015 ob 19:36 #30295
Fiona MojcaParticipant30. 9. 2015 ob 19:50 #30297
strelkaParticipantja saj to se mi zdi nepomenbno omenjat , ker že zgodovinski zapiski govorijo ..da pač spada med Obelix jedce kostanja

Ma kaj pa vem kaj je on hotel povedat
….jp najbrž res, da je kostanj zrel in da ga lahko nabiramo. - 
		AvtorPrispevki
 
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.