Divji kostanj
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Divji kostanj
- This topic has 22 odgovorov, 8 glasov, and was last updated 7 years, 4 months nazaj by
strelka.
-
AvtorPrispevki
-
2. 10. 2012 ob 12:11 #16755
Tintina
ČlanKostanjev prah vzamem na noževo konico ( ne vzet najbolj mesarskega
, kar jedilni bo dober) in ga stresem čimbolj globoko v grlo. Nekje 3x na dan. Meni zelo pomaga.
Pred 4 leti smo bili v Olimju, pa sem se malo pasla po patrovi lekarni. Od tam mi ta prašek. Letos pa razmišljam, da bi ga naredila kar sama doma.Tintina2012-10-02 12:12:32
2. 10. 2012 ob 16:15 #16769strelka
ParticipantTintina wrote:
Kostanjev prah vzamem na noževo konico ( ne vzet najbolj mesarskega
, kar jedilni bo dober) in ga stresem čimbolj globoko v grlo. Nekje 3x na dan. Meni zelo pomaga.
Pred 4 leti smo bili v Olimju, pa sem se malo pasla po patrovi lekarni. Od tam mi ta prašek. Letos pa razmišljam, da bi ga naredila kar sama doma.No saj …mesarskega …ne bo …Lahko pa tudi z ročkem od žličke …za vsak slučaj , da ne bo nesreče…7. 10. 2012 ob 17:48 #16849strelka
Participantje že kaj novega z divjim kostanjem?
Sem se spomnila ..da se ga tudi v olje lahko namoči , nareže na tanke rezine in v olje ..pustiš kar nekaj časa na soncu ali na toplem …Sicer to bom letos prvič poskusila …pa bom potem temu olju dodala samo čebelji vosek …Je to ok ?….se s takim postopkom , dovolj izluži zdravilnih snovi v olje ..ali je potrebno bolj segreti olje ..?strelka2012-10-07 17:48:34
29. 9. 2015 ob 7:37 #30256tadej pretner
ModeratorDa se tema ne bo nanašala le na divji kostanj – pravi že počasi pada iz dreves. Včeraj sem ga že nabral za ene par šusov
29. 9. 2015 ob 12:08 #30259Fiona Mojca
ParticipantEnostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
1. skuhaš cel kostanj
2. odrežeš svetlo liso, s katero se je držal ježice (pogledaš, če je noter slučajno črv;)
3. daš v čisto stiskalnico za česen z odrezano površino navzdol (po možnosti brez vonja po česnu)
4. stisnešDobiš čisto sredico brez vseh kožic in grenkobe.
Uporabno za takojšnjo uporabo ali pa za shranjevanje v zmrzovalniku in kaj podobnega.29. 9. 2015 ob 15:03 #30264strelka
Participantza to si pa potem moraš vzeti čas…
..da pire delaš z napravco za stiskanje česna…
29. 9. 2015 ob 17:58 #30269tadej pretner
ModeratorFiona Mojca wrote: Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
1. skuhaš cel kostanj
2. odrežeš svetlo liso, s katero se je držal ježice (pogledaš, če je noter slučajno črv;)
3. daš v čisto stiskalnico za česen z odrezano površino navzdol (po možnosti brez vonja po česnu)
4. stisnešDobiš čisto sredico brez vseh kožic in grenkobe.
Uporabno za takojšnjo uporabo ali pa za shranjevanje v zmrzovalniku in kaj podobnega.A veš da sem jaz včasih nalupis surov kostanj in ga olupljenega dal v skrinjo. Pireja sicer iz njega nisem delal, sem ga pa pogostokrat vrgel v pečico in mi je bilo prav ql.
P.S. – glede črvov v kostanju: po mojem so črvi v kostanju namerno, ne slučajno
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.