Divji kostanj

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Divji kostanj

  • Avtor
    Prispevki
  • #16755
    Tintina
    Član

    Kostanjev prah vzamem na noževo konico ( ne vzet najbolj mesarskega Smile, kar jedilni bo dober) in ga stresem čimbolj globoko v grlo. Nekje 3x na dan. Meni zelo pomaga.

    Pred 4 leti smo bili v Olimju, pa sem se malo pasla po patrovi lekarni. Od tam mi ta prašek. Letos pa razmišljam, da bi ga naredila kar sama doma.Clap

    Tintina2012-10-02 12:12:32

    Lepo je če deliš
    #16769
    strelka
    Participant

    Tintina wrote:

    Kostanjev prah vzamem na noževo konico ( ne vzet najbolj mesarskega Smile, kar jedilni bo dober) in ga stresem čimbolj globoko v grlo. Nekje 3x na dan. Meni zelo pomaga.

    Pred 4 leti smo bili v Olimju, pa sem se malo pasla po patrovi lekarni. Od tam mi ta prašek. Letos pa razmišljam, da bi ga naredila kar sama doma.Clap

    No saj …mesarskega …ne bo …Smile
    Lahko pa tudi z ročkem od žličke …za vsak slučaj , da ne bo nesreče…Big smile
    Thumbs Up
    Lepo je če deliš
    #16849
    strelka
    Participant

    je že kaj novega z divjim kostanjem?

    Sem se spomnila ..da se ga tudi v olje lahko namoči , nareže na tanke rezine in v olje ..pustiš kar nekaj časa na soncu ali na toplem …
    Sicer to bom letos prvič poskusila …pa bom potem temu olju dodala samo čebelji vosek …
    Je to ok ?….se s takim postopkom , dovolj izluži zdravilnih snovi v olje ..ali je potrebno bolj segreti olje ..?

    strelka2012-10-07 17:48:34

    Lepo je če deliš
    #30256
    tadej pretner
    Moderator

    Da se tema ne bo nanašala le na divji kostanj – pravi že počasi pada iz dreves. Včeraj sem ga že nabral za ene par šusov

    Lepo je če deliš
    #30259
    Fiona Mojca
    Participant

    Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire

    1. skuhaš cel kostanj
    2. odrežeš svetlo liso, s katero se je držal ježice (pogledaš, če je noter slučajno črv;)
    3. daš v čisto stiskalnico za česen z odrezano površino navzdol (po možnosti brez vonja po česnu)
    4. stisneš Thumbs Up

    Dobiš čisto sredico brez vseh kožic in grenkobe.
    Uporabno za takojšnjo uporabo ali pa za shranjevanje v zmrzovalniku in kaj podobnega.

    Lepo je če deliš
    #30264
    strelka
    Participant

    za to si pa potem moraš vzeti čas…Embarrassed..da pire delaš z napravco za stiskanje česna…

    Lepo je če deliš
    #30269
    tadej pretner
    Moderator

    Fiona Mojca wrote: Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire

    1. skuhaš cel kostanj
    2. odrežeš svetlo liso, s katero se je držal ježice (pogledaš, če je noter slučajno črv;)
    3. daš v čisto stiskalnico za česen z odrezano površino navzdol (po možnosti brez vonja po česnu)
    4. stisneš Thumbs Up

    Dobiš čisto sredico brez vseh kožic in grenkobe.
    Uporabno za takojšnjo uporabo ali pa za shranjevanje v zmrzovalniku in kaj podobnega.

    A veš da sem jaz včasih nalupis surov kostanj in ga olupljenega dal v skrinjo. Pireja sicer iz njega nisem delal, sem ga pa pogostokrat vrgel v pečico in mi je bilo prav ql.

    P.S. – glede črvov v kostanju: po mojem so črvi v kostanju namerno, ne slučajnoLOL

    Lepo je če deliš
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.