Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Divji kostanj
Kostanjev prah vzamem na noževo konico ( ne vzet najbolj mesarskega , kar jedilni bo dober) in ga stresem čimbolj globoko v grlo. Nekje 3x na dan. Meni zelo pomaga.
Tintina2012-10-02 12:12:32
Tintina wrote:
Kostanjev prah vzamem na noževo konico ( ne vzet najbolj mesarskega , kar jedilni bo dober) in ga stresem čimbolj globoko v grlo. Nekje 3x na dan. Meni zelo pomaga.
Pred 4 leti smo bili v Olimju, pa sem se malo pasla po patrovi lekarni. Od tam mi ta prašek. Letos pa razmišljam, da bi ga naredila kar sama doma.
je že kaj novega z divjim kostanjem?
strelka2012-10-07 17:48:34
Da se tema ne bo nanašala le na divji kostanj – pravi že počasi pada iz dreves. Včeraj sem ga že nabral za ene par šusov
Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
1. skuhaš cel kostanj
2. odrežeš svetlo liso, s katero se je držal ježice (pogledaš, če je noter slučajno črv;)
3. daš v čisto stiskalnico za česen z odrezano površino navzdol (po možnosti brez vonja po česnu)
4. stisneš
Dobiš čisto sredico brez vseh kožic in grenkobe.
Uporabno za takojšnjo uporabo ali pa za shranjevanje v zmrzovalniku in kaj podobnega.
za to si pa potem moraš vzeti čas…..da pire delaš z napravco za stiskanje česna…
Fiona Mojca wrote: Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
1. skuhaš cel kostanj
2. odrežeš svetlo liso, s katero se je držal ježice (pogledaš, če je noter slučajno črv;)
3. daš v čisto stiskalnico za česen z odrezano površino navzdol (po možnosti brez vonja po česnu)
4. stisnešDobiš čisto sredico brez vseh kožic in grenkobe.
Uporabno za takojšnjo uporabo ali pa za shranjevanje v zmrzovalniku in kaj podobnega.
A veš da sem jaz včasih nalupis surov kostanj in ga olupljenega dal v skrinjo. Pireja sicer iz njega nisem delal, sem ga pa pogostokrat vrgel v pečico in mi je bilo prav ql.
P.S. – glede črvov v kostanju: po mojem so črvi v kostanju namerno, ne slučajno