dermatitis

 • Avtor
  Prispevki
 • #24444
  ozelot
  Participant

  Zadnje čase me pesti,..pa ne samo mene ampak kar veliko opažam na ljudeh kožne napake. Pri meni se pojavljajo razne pikice al lišajem podobne motnje na koži. Rdeče ki postanejo lahko kot les trde kožne tvorbice. Nekaj časa so potem povsem brez sledu izginejo in se spet pojavijo.. no to se mi ponavlja že kako leto. Zdej sem se pa naveličal in moram kaj ukrenit. Sicer to je v majhnih količinah ampak mene moti. Včasih me srbi za umret zato ne morem ignorirat.

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #24445
  strelka
  Participant

  suhaEmbarrassed koža, alergija …

  *********************

  kot zanimivost …ko sem nekje delala …so se mi po vratu pojavile taki fleki rdeči ..
  čez vikend, ko me ni bilo tam so zginli …
  sem bila preričana da sem morda alergična na papirje pa na prah …
  ampak nisem bila …bila sem na tiste ljudi tam…
  **********************************
  lahko greš k zdravniku , tam delajo razne teste na alergijo ..al pa kaj drugega altetrnativnega
  za take zadeve eni zelo pohvaljo ognjičevo mast-ognjičeve mazilo, ekcemi , razne bulice , zatrdline , …
  **********
  jaz ima že od rojstva …ene pikice po nogah …nikol v življenju nisem imela nobenih takih mozoljev tud pubertetniških ne …Big smile ..ampak po nogah pa imam take drobne pikice ..,kot kot mini mozoljčki..
  Lepo je če deliš
  #24446
  Ceres
  Participant

  Telo se na kislo okolje znotraj sebe odziva z bazičnim odzivom na površini (vnetja, rdečice, alergije…) ali z tvorjenjem bazičnih tvorb (ciste, bule), ali z glavobolom (bolj je telo kislo, bolj je glava bazična in boli – vnetje)…

  Tega tipa zdaj poznam ca pol leta in mirno lahko rečem, da je genij. Ne samo, ker je sam pri sebi pozdravil neozdravljivo bolezen (na papirju je invalid, mislim celo da je bil na vozičku, je pa zdajčisto zdrav), ampak tudi tudi po tem, ko sem na svoje oči videla, kako s svojimi nasveti pomaga folku in kakšen je rezultat. Ima precej obširen sajt, ki se ga splača malo raziskati.

  http://planet.slointer.net/zacetek.html

  Lepo je če deliš
  #24450
  janko
  Član

  ozelot wrote: Zadnje čase me pesti,..pa ne samo mene ampak kar veliko opažam na ljudeh kožne napake. Pri meni se pojavljajo razne pikice al lišajem podobne motnje na koži. Rdeče ki postanejo lahko kot les trde kožne tvorbice. Nekaj časa so potem povsem brez sledu izginejo in se spet pojavijo.. no to se mi ponavlja že kako leto. Zdej sem se pa naveličal in moram kaj ukrenit. Sicer to je v majhnih količinah ampak mene moti. Včasih me srbi za umret zato ne morem ignorirat.

  hja…
  na koži se pokaže, kar v črevesju ne klapa, al kako je že to…
  skratka… nisem ziher, ampak se mi zdi, da je pri urinoterapiji tut govora o koži in čist zna bit, da bi znalo pomagat.

  jes sem knjigo o amaroliju, torej urinoterapiji posodil eni frendi, pa k menda nima časa zdej brat, si jo je kar preskenirala…
  in poslala tut meni…
  tko da…
  če bi jo rad prebral, ti jo loh pošljem.

  če te srbi za umret, pol se gre za življenje in v takem primeru ne bomo kompliciral, da ni lih lepo knjig kopirat pa take fore…

  Lepo je če deliš
  #24451
  Irina
  Participant

  ozelot wrote: Zadnje čase me pesti,..pa ne samo mene ampak kar veliko opažam na ljudeh kožne napake. Pri meni se pojavljajo razne pikice al lišajem podobne motnje na koži. Rdeče ki postanejo lahko kot les trde kožne tvorbice. Nekaj časa so potem povsem brez sledu izginejo in se spet pojavijo.. no to se mi ponavlja že kako leto. Zdej sem se pa naveličal in moram kaj ukrenit. Sicer to je v majhnih količinah ampak mene moti. Včasih me srbi za umret zato ne morem ignorirat.

  Kar se tiče zunanjih mazil imam kar precej izkušenj z raznimi dermatitisi, ekcemi, luskavicami..
  Sem imela že dosti prijateljev, znancev, ki sem jim izdelala mazila individualno iz organskih olj, masel..
  pa se je vsem stanje zelo popravilo ali izginilo v kratkem času, seveda odvisno od problema…
  Pa vseeno, če te bo zanimalo sporoči, ti lahko naredim kaki testerček, dva pa pošljem..za sprobat
  Prva stvar pri vseh kožnih stvareh pa je razkisanje organizma, bazično stanje ..svetujem kako ječmenovo travo ali kaki bazični prah.
  Lepo je če deliš
  #24454
  tadej pretner
  Moderator

  Ceres wrote: Telo se na kislo okolje znotraj sebe odziva z bazičnim odzivom na površini (vnetja, rdečice, alergije…) ali z tvorjenjem bazičnih tvorb (ciste, bule), ali z glavobolom (bolj je telo kislo, bolj je glava bazična in boli – vnetje)…

  Irina wrote:

  Prva stvar pri vseh kožnih stvareh pa je razkisanje organizma,
  bazično stanje ..svetujem kako ječmenovo travo ali kaki bazični
  prah.

  V kitajski medicini nadzirajo kožo pljuča, ki pa so dejansko najtesneje povezana z energijo debelega črevesja, tako da je tole s kislostjo dejansko dobra poanta. Ampak ko v kitajski medicini pogledaš krog medsebojnih vplivov organov, vidiš da pravzaprav vse vpliva na vse in se je dobro tudi vprašati, zakaj smo zakisani. Pljuča, skupaj z debelim črevesjem npr vzpodbuja energija vranice, ta pa je povezana s sposobnostjo ozemljevanja in kontroliranjem.
  Kdaj kontroliraš?
  Kadar nisi resnično samozavesten, da bi se prepustil toku življenja. Takrat je delovanje vranice šibkejše in nimaš povezave z energijo Zemlje.

  Do iste stvari, a z drugačnimi povezavami, prideš po klasični ezoteriki, kjer pravijo, da na kvaliteto kože vplivata predvsem tretja in šesta čakra. E, a sad. – tretja čakra vpliva na energijo vranice, šesta pa krmili prvo, ki z energijo napaja tudi debelo črevo.

  Kdaj je krmiljenje prve čakre iz šeste slabo?

  Kadar imamo polno glavo misli, smo usmerjeni predvsem na informacije iz zaznave, ki prihajajo iz materialnega sveta, identificirane s kupi programov, zaradi katerih nimaš energije …, nisi povezan z energijo Zemlje, črevo je v energijskem deficitu in začnejo se procesi kisanja. Za uspešno krmiljenje prve čakre mora šesta, ki je tudi usmerjevalka našega fokusa, le tega v večji meri usmerjati v energijski svet. Se pravi, čim več dopuščanja, čim manj razglabljanja ;o)

  Do iste stvari bi prišli Japonci, a spet na svoj način. Rekli bi – jbg, zavestnosti nimaš v hari, ki je pasivna, zato si v energijskem deficitu, z glavo pa v preteklosti in prihodnosti, ne pa v sedanjem trenutku, v katerem je energija. Ker v coni trebuha ni energije, pride med drugim tudi do kisanja organizma.

  Kislost organizma torej že, a v ozadju vsega je očitno predominantna usmerjenost fokusa na materialno realnost. Problem pa je tudi nagnjenost (podedovani programi) in velika “vztrajnost” določenih vrst hrane, ki organizem zakisajo. Enkrat sem nekje že omenil opažanje enega frenda, ki si PH telesa redno kontrolira in z zakisanostjo načeloma nima težav – ko je enkrat med vikendom pojedel precej ogrske salame, je bil zakisan teden dni.

  Btw – na energijsko stanje pljuč/črevesjain s tem na kvaliteto kože, lahko recimo vplivaš tudi s pekočim okusom. A včasih v destruktivni smeri. Pekoči okus npr. dvigne raven energije v pljučih in črevesju le v primeru, ko imaš v pljučih dovolj vlage, če pa so suha, je učinek nasproten.

  Lepo je če deliš
  #24455
  ozelot
  Participant

  No fino. Jemanje pasiflore (tablet ki jih dobiš v Braziliji) in pekoče hrane kot so feferoni ali poper ne gre skupaj. Pasiflora je neučinkovita če to kombiniraš. Lahko pa ješ ingver, česen, hren,.. Jest sem sicer nor na pekoče in mam tudi svoj vrt s temi paprikami a kaj ko imam pasiflore še za enih 9 mesecev.

  Vem pa da imam tako težave z pljuči kot debelim črevesjem. Imam okoli 70% dihanje ker mi dihalne mišice zaradi poškodbe ne delajo kar se pa tiče črevesja in vseh odvajal ki jih uporabljam pa tudi ni čudno da je tako kot je od zlate žile do zaprtosti…sam to je spet posledica poškodbe.

  Skratka jeba bi se temu reklo. Z mislimi sem pa res kar velik okol ja.

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.