Reply To: Zemlja in spremembe

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Zemlja in spremembe Reply To: Zemlja in spremembe

#28434
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Kle gor se mi zdi da smo pisali o tem ali je vesolje popolno ali pa gre vse narobe. Če gledaš s človeškega stališča torej da opredeljuješ stvari, dogodke,.. na “prav in narobe” potem je zlahka reči da je nekaj krepko narobe. Ampa a nismo le ljudje tisti ki tako opredeljujemo-sodimo stvari in dogodke?

Trditev, da je vesolje popolno si v tej temi napisal ti, jaz pa sem se strinjal le pod pogojem, da ga obravnavamo kot celoten prostor različic. Ko govorimo o materializiranem vesolju, pa ga moramo vedno povezovati z življenjem v nem in razvojem zavesti bitij, ki v njem živijo. Če je razvoj zavesti prioriteten, in verjetno je, je torej “stanje” materialnega vesolja “v službi” razvoja zavesti, čeprav seveda drži, da ima določeno stopnjo zavestnosti karkoli materialnga (Zemlja se recimo glede številnih postavk vede kot živo bitje – Gaja hipoteza).
E, a sad – če je vse dobro, se nam ne ljubi razvijati. Če moramo s svojimi neumnostmi različne situacije na Zemlji tako zaostriti, da nas pritisnejo v spremembo, ta sprememba pa potem rezultat prinese ali pa tudi ne (v glavnem ga ne – propadi civilizacij), je seveda diskutabilno, ali materialno vesolje in lajf v njem je popolno ali ne. Kar se mene tiče, sem že povedal, da je govorjenje o popolnosti na tej ravni zame navadna novodobna duhovna floskula (asociacija, ki sem jo dobil ob pisanju besede floskula, je bila “fekalije” LOL).

Kar se tiče opredeljevanje posameznikov, kaj je prav in kaj narobe, e pa spet odvisno od njihove zavestnosti oz. motivacije. Centre moči zanima le denar in prav se jim zdi, da ga služijo tudi na račun brezglave eksploatacije narave, prizadetim in tistim, ki vidijo stvari v širšem kontekstu, pa se seveda ne zdi prav. To nestrinjanje lahko privede tudi do najširše vojne v zgodovini,
Kam merim?
Z brezglavo eksploatacijo narave smo med drugim vplivali tudi na vzorce padavin nad določenimi predeli Zemlje. Nad deli Afrike padavin praktično več ni. Žejni so miljoni. Če do tega pride nad določenimi deli Azije, bodo žejne milijarde in vojna za vodo je videti zelo verjetna.

ozelot wrote:

Če si človek ki zaradi nekega vzroka ne zaznava emocij in opazuješ dogodke v vesolju ali na planetu potem občutka da gre nekaj narobe najbrž nimaš. Ali pač?

Tudi če pogledaš stvari izven čustvene vpletenosti, bomo še vedno videli, kam drvi svet. Le borišse proti temu na drugačen način, saj so številne stvari nepopravljive, če jih gledamo zgolj skozi perspektivo 3D.

Lepo je če deliš