Reply To: Zdravljenje Disleksije

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Zdravljenje Disleksije Reply To: Zdravljenje Disleksije

#29062
tadej pretner
Moderator

snowcat :) wrote: wau – wau

obožujem enostavne tehnike

samo, da razčistimo spojenje rok :

čelo: dlani so odprte, smer obraz, dotikajo se mazinci, čela se dejansko dotaknejo cca kazalec, sredinec, prstanec ??

Dlani ne morejo biti odprte, saj imaš VSE prste spojene. Čela se torej skušaš dotakniti s čim več prsti, ni pa to ključnega pomena, saj potem itak delaš iz razdalje. To, da sta mezinca skupaj pa pomeni, da med rokama ni neke razdalje, ampak sta skupaj.

snowcat :) wrote:
pod uhi: (točke dejansko utripajo v prvem koraku, tako, da ni težko jih najst) – dotikajo se mezinci še zmeraj , ostali prsti grejo okrog vratu, pri mojih dolgih prstih mi je uspelo taknit pod uhom samo s kazalci, ok ??

lp
snowcat

Mezinca se ne moreta dotikati, saj je leva roka na levi, desna pa na desni strani glave. Prsti so skupaj in točk se lotiš enako kot prve, le da tokrat vsake le z eno roko oziroma s spojenimi prsti ene roke.

Če imaš pri tretji fazi (bilateralna stimulacija) pozornost v praznini, lahko vse skupaj vzameš kot vajo za razvoj “prave” intuicije. Obstaja namreč tudi več vrst lažne intuicije. Ena od njih je ta, ki jo pripisujejo dislektikom, ki imajo bolj aktivno desno možgansko polovico. Resnična intuicija, pri kateri si nebo, ne oblak, izhaja iz usklajenega delovanja obeh možganskih polovic.

Lepo je če deliš