Reply To: Zdravljenje Disleksije

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Zdravljenje Disleksije Reply To: Zdravljenje Disleksije

#29067
jancko5
Participant

tadej pretner wrote:
V
osnovi bi bilo dobro da poveš, na kakšen način se pri tebi motnja sploh manifestira. Nenavadno se mi namreč zdi, da zanjo veš šele od konca srednje šole – običajno se pokaže že v zgodnjem otroštvu (branje, pisanje).

O.k., intenzivneje ti deluje desna možganska polovica. Večini pa leva. Ampak precej daleč je od tega, da bi bila zato večina “na konju”, saj se običajno obremenjuje z obilo podatkov, igra vlogo številnih identifikacij … V vsakem primeru pa si na konju takrat, ko ti obe možganski polovici delujeta usklajeno. ZAto bi se na tvojem mestu osredotočil predvsem na to, predvsem pa bi se izogibal multitaskinga (delanje več stvari naenkrat), saj je to smrt za osredotočenost, predvidevam pa, da je pri tebi problem ravno osredotočenost.

Če pogledava v svet energij, torej v ozadju možganov, vidiva, da tja vodi več “glavnih” energijskih poti. Zaenkrat se osredotočiva na tri – t.i. šušumno (v coni hrbtenjače) in ido in pingalo, ki se križajoče dvigata navzgor ob njej. Glede na to, da imaš desno polovico aktivnejšo, je pri tebi nedvomno tok energije v idi, ki se nanaša na čustveni svet, bistveno močnejši, kot v pingali – intelektualni svet. Optimalno pa je, kadar sta ta dva tokova usklajena s tokom v šušumni. Zato za začetek preprosta vaja, ki usklajuje energijske pretoke v šušumni, idi in pingali.

Vstopna točka za šušumno je točka med obrvmi. Vstopni točki za ido in pingalo pa sta na obeh straneh glave, tik za čeljustjo, za ušesom. Usklajevalna vaja gre takole.

– Prste obeh tok združi in ju nasloni tako, da se mezinca dotikata. S tako spojenimi rokami se dotakni točke med obrvmi, potem pa roki počasi oddaljuj in bodi pozoren na energijsko senzacijo v točki med obrvmi. Roki zaustavi, ko bo energijska senzacija najmoćnejša (verjetno cca 25 cm od glave). Nato drži ta prijem vsaj 7 minut in bodi osredotočen na točko med obrvmi.

– Po sedmih minutah daj roki narazen (prsti so še vedno skupaj) in se na obeh straneh glave dotakni točk za čeljustjo pod ušesom. Ni treba, da poznaš natančno lokacijo tih dveh točk, saj boš itak potem zavzel razdaljo). Tudi sedaj začni roki odmikati, dokler ne čutiš pod ušesi najmočnejšo energijsko interakcijo (razdalja je tu običajno malo manjša, kot pri točki med obrvmi). Tudi ta prijem vzdržuj cca 7 minut.

Ko končaš, narediš še bilateralno stimulacijo še en postopek, ki uravnava obe možganski polovici). Osebe ki disleksije nimajo, se pri tem osredotočijo na prazen prostor, ti pa se osredotoči na katerikoli predmet v prostoru. Nato začni po kolenih tapkati z rokami – v pravilnem ritmu, enkrat desna, potem leva. Ritem okrepiš, tako da je vedno hitrejši , vendar paziš, da se ne izgubi, da je še vedno pravilen . To naredi nekajkrat.

Toliko zaenkrat, ti pa nam le povej, v kakšnem smislu se pravzaprav pri tebi disleksija manifestira.

Ja, ja, se je že kazalo, ampak, logopedinja, al kar je že mogla bit, mi
nič najdla, oz. je z mano opravila hitro,.. + sploh nismo vedeli, kaj
disleksija je, oz., da je to motnja..

Kaže se mi kot: počasnost, težje razumem snov, če s table prepisujem snov, piflanje mi gre na živce, saj težko tvorim povedi, oz. težko priklicujem besede, s katerimi bi opisal to,.. Potem se mi zdi, da imam slabšo koncentracijo zaradi tega. Mislim eno, rečem drugo, lahko pri izgovorjavi kdaj pomešam vrstni red besed, oz. “sinonime” , pri pisavi lahko zamešam crke ( ko pišem besedo lahko kar preskočim par črk) .

Lepo je če deliš