Reply To: Zdravila ali zgodba o prevari?

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Zdravila ali zgodba o prevari? Reply To: Zdravila ali zgodba o prevari?

#7188
Amedea
Član

..

Meni je pa članek zelo zanimiv, ker sem že sama večkrat iskala take in drugačne informacije o zdravilih, mejnih vrednostih različnih stvari (pritisk, holesterol, gostota kosti….) in pa o nepotrebnih cepljenjih, tako da sem prepričana, da so dejstva v knjigi še kako resnična.

Homeopatija npr. zelo poudarja škodljivost cepljenj, saj se z vsakim odmerkom cepiva sesuva naš imunski sistem, ker se mora boriti proti “povzročiteljem” bolezni. Zmotno je mišljenje, da s tem okrepimo imunski sistem – ta se krepi lahko samo na ta način, da prebolimo bolezni, po možnosti z visoko vročino, in potem postanemo resnično naravno odporni. Tudi prinešene šibkosti (do sedem generacij nazaj), ki so v homeopatiji imenovane tudi miazme, dobesedno “izgorijo v ognju otroških bolezni” – torej je treba stvar res preboleti, da se okrepiš.

Zdaj – če je človek po nepotrebnem prestrašen, bo seveda čisto srečen, če mu bo farmacija ponudila stvari oz. izdelke, ki ga bodo zaščitili pred boleznijo. Prav tako bo takega prestrašenega človeka zadel vsak članek ali opozorilo pred tako ali drugačno gripo, bakterijo, virusom.. itd.. itd..

Torej se je nujno potrebno najprej osvoboditi naših strahov.

Ma v bistvu se degeneriramo z uporabo vseh zdravil in medicinskih postopkov, ki so na voljo.

Ampak o tem bi se res lahko napisal roman……

lp,M.

Lepo je če deliš