Reply To: Zdravila ali zgodba o prevari?

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Zdravila ali zgodba o prevari? Reply To: Zdravila ali zgodba o prevari?

#7191
Vesna
Član

Komu se ljubi pogledat v delo.si/arhiv, je v Sobotni prilogi z dne 23.8.2003 izšel en čudovit članek na tole tematiko. Naslov članka: Izganjanje zdravja, sistematično izmišljanje novih bolezni.

Tudi pri nas se enih par zdravnikov upa mislit z lastno glavo. Ampak večina jih iz strahu za službo raje naredi po trenutno uveljavljeni uradni doktrini, ker le tako imajo mir, če tulijo z volkovi.

Vse dokler je medicino vodila medicinska stroka, so veljali eni logični normativi za holesterol, kostno maso, pa tudi meno in potrtost so jemali v okviru naravnih danosti. Potem, ko je medicino prevzela farmacija, je postavljeno vse na glavo. Mena je naenkrat postala grozna motnja, potrebna zdravil. Iz občasne normalne potrtosti so naredili grozno depresijo, ki ne mine brez pomirjeval…. Niti tega nismo pripravljeni videt, zakaj pri tolikšni razvitosti farmakomediciine niso sposobni pozdravit niti ene kronične bolezni. Poleg tega bo izumitelj kakšne uspešne metode zdravljenja, ki obide farmacijo, v popolni nemilosti s strani uradnih krogov. Je to sploh normalno?

Pa ne mislim, da bi morali vsa zdravila zmetat v koš. So potrebna, ampak ne na tak način, da človeku uničijo zdravje. Ne na način, da iz zdravja naredijo bolezen.

Lepo je če deliš