Reply To: Zaznavanje zvokov

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Zaznavanje zvokov Reply To: Zaznavanje zvokov

#5766
zofija
Član

Brezo wrote: [

Kristali imajo pa drugačno stopnjo zavesti od živali in ljudi…zato te lahko pripeljejo samo do tiste stopnje do katere sami segajo…zato se pa govori o kraljestvu mineralov, rastlin, živali, človeškem…LOL Tongue

Men se pa zdi, da smo vsi ista, ena zavest-celota-univerzum. Se mi zdi, da se je človek sam odločil poimenovati pač, to je to in to je ono, naš razum ločuje in predalčka, naša duša pa ve, da smo vsi ista zavest. Če pravimo, da smo vsi in vse del vesolja, smo pol potem tudi vsi ista zavest, le, da do tega mora vsak posameznik sam priiti. Men recimo je en kristal isto kot en človek: Vidim dobro v kristalu in vidim dobro v človeku, spoštujem kristal kakor tudi spoštujem človeka itd……in tako vse stvari……..

Se mi zdi, da lih zato, ker naš um tolk sodi, predalčka, ločuje…., da je lih zato tud taka zmeda v “duhovnosti”, namesto, da bi povezovali stvari, jih ločujemo….ne vem lih zakaj, si pa predstavljam, da je tako bolj preprosto…no ja, kolker za katerega……..

Men se zdi en tak slikovit primer za ta pojav o skupini slepcev, ki stojijo okoli slona. Prvi prime slonov rilec in pravi, da je slon podoben kači. Drugi zagrabi rep in pravi, da je slon podoben vrvi. Tretji otipa uho in izjavi, da slon spominja na velik list, četrti udari slona po trupu in trdi, da je kot velik boben. In vsi imajo prav!!! Slepi raziskovalci in ocenjevalci bi morali zdej le še poslušati drug drugega, da bi dobili celotno podobo slona.

Lepo je če deliš