Reply To: Zaznavanje zvokov

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Zaznavanje zvokov Reply To: Zaznavanje zvokov

#5754
tadej pretner
Moderator

Brezo wrote:

PoznavalecLOLLOLLOL
Ne govorim o interpretacijah uma na različnih ravneh, ampak o tem, da kristali oddajajo energijo določenih frekvenc (kamena strela recimo v pasu od 4 do 14 Hz; odvisno od smeri neba, v katero je obrnjena). In če držiš kristal v roki in si z njim uglašen, je moč to v meditaciji frekvenco slišati, čeprav sicer naše uho zvokov, frekvenc pod 20 Hz, načeloma ne zazna.

Govoril sem o zvoku, ki se ga sliši kao z notranjimi ušesi ne s fizičnimi…omenil sem da gre svetloba in zvok skupaj…bolj ko je oseba v meditaciji, višje ko leta, več svetlobe lahko vidi in lepši so zvoki…LOL

Povedano drugače govoril sem o subtilnih zvokih…kar marsikateri shizofrenik sliši pa si ne zna razložit…skratka to kao spada pod jasnoslišnost…LOL

Stari, čim ti nek zvok prevedeš v recimo “zvok, podoben harfi”, gre za interpretacijo uma; seveda tudi pri “poslušanju” na notranjih ravneh. Ko govoriva o notranjih ravneh, načeloma govoriva o duhovni realnosti. Ampak kaj to v resnici sploh je in kakšna je možnost, da o tej realnosti sploh lahko govorimo????

Duhovna realnost je le tista, pri kateri ni procesa med subjektom in objektom percepcije. Izkušnja duhovne realnosti, znana recimo pod imenom razsvetljenje, karakterizira neposredno doživljanje enosti med objektom in subjektom. Naš um ne more interpretirati izkušnje, v kateri ni procesa, saj pripada dualni realnosti, duhovni doživljaj pa svetu enosti ali absolutne realnosti. Zato um misli, da tam, kjer ni procesa, ni izkušnje. Zato je o duhovni izkušnji težko govoriti, saj jo z besedami ne moremo ustrezno opisati, po taoizmu pa »duha ni nikoli nihče videl«. Da bi mistiki ljudem prenesli to izkušnjo, so uporabljali različna sredstva – molk, paradoks, metaforo … Pri tem se je marsikdo od njih počutil precej blesavo, saj neposredna izkušnja ni proces, zato o njemu ni kaj dosti za povedati. Vse izkušnje, s katerimi potom procesa percipiramo duhovno realnost, niso duhovne izkušnje, ampak sodbe o tem, zato so se mistiki izogibali opisu same izkušnje, da drugim raziskovalcem ne bi naredili medvedje usluge s postavljanjem okvirov o tem, kako bi morali nekaj občutiti.
Upam, da je sedaj jasno, da pri stvareh, o katerih govoriš, ne gre za nikakršno jasnoslišnost ampak za navadno interpretacijo uma.

Lepo je če deliš