Reply To: zanimivi linki

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast zanimivi linki Reply To: zanimivi linki

#2733
AVATAR
Član

tadej pretner wrote: Ponavadi folk deluje razumsko ravno zato, ker ne misli, da so vsi dobri in ne zaupa življenju. Naivnost pa se pri razumskem folku kaže po plati, da mislijo, da imajo lahko dogajanja pod nadzorom, a seveda ni tako. Nadzor je iluzija.

Stari, to je tako lahkoverno napisano…Povsem normalno je, da niso vsi dobri…celo večina ljudi…kako naj se izrazim…je namazana z drekom…Naivno je pričakovati, da bodo do tebe vsi prijateljsko naravnani…zmeraj se lahko najde kdo, ki te zjebe iz ljubega miru…odvisno je pa tudi od lokacije in trenutnih razmer…Če bi ljudje zaupali življenju…bi ta svet bi vsaj 100 % boljsi….pa žal ni tako…svet igra svojo igro.

Ne strinjam se, da je nadzor iluzuja…Če znaš precenit določene situacije-okoliščine se lahko izogneš marsi kateri težavi-problemu…Veliko ljudi na tem svetu najebe, ker nimajo nadzora nad svojim življenjem in okolico…Ne opazijo signalov, ki jih opozarjajo na možne pizdarije in neugodne scenarije…Niso v stanju, da bi ukrepali, še preden jih doleti pizdarija…ali si uredili svoje življenje…tako, da bi se čim manj zapletali…Opazovanje-zaznavanje okolice-okoliščin…možnih scenarijev je osnova bivanja…če v naravi opazuješ živali…opaziš, da ves čas opazujejo dogajanja-spremembe v okolici…pravočasna zaznava negativnega scenarija…vpliva na možnost preživetja in umiku ali predčasnem ukrepanju prihajajoče možne pizdarije…Gre tudi za to, da si zna človek ustvarit ustrezna varovala, ki delujejo kot zaŠčitna mreža, pred možnim padcem.

V filmu Avatar…ki je svetovna uspešnica in so kritiki po njem drek zlivali…je zelo dobro prikazano, kako vsa narava deluje kot pajkova mreža…napačen trzaj…sproži pizdarijo…medtem ko pa bivaš zavestno…opazuješ dogajanja v okolici…razumeš delovanje sistema…ukrepaš razumno…stvari tečejo gladko.

Lepo je če deliš