Reply To: zanimivi linki

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast zanimivi linki Reply To: zanimivi linki

#2734
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote:

Ponavadi folk deluje razumsko ravno zato, ker ne misli, da so vsi dobri in ne zaupa življenju. Naivnost pa se pri razumskem folku kaže po plati, da mislijo, da imajo lahko dogajanja pod nadzorom, a seveda ni tako. Nadzor je iluzija.

Stari, to je tako lahkoverno napisano…Povsem normalno je, da niso vsi dobri…celo večina ljudi…kako naj se izrazim…je namazana z drekom…Naivno je pričakovati, da bodo do tebe vsi prijateljsko naravnani…zmeraj se lahko najde kdo, ki te zjebe iz ljubega miru…odvisno je pa tudi od lokacije in trenutnih razmer…Če bi ljudje zaupali življenju…bi ta svet bi vsaj 100 % boljsi….pa žal ni tako…svet igra svojo igro.

Ne strinjam se, da je nadzor iluzuja….

Stavek, ki ga komentiraš, je treba pogledati v kontekstu tistega, o čemer sem pisal prej. Govorili smo o usklejenem delovanju možganov, ki ti da občutek povezanosti, občutek za resnico …
Kar se tiče razumskega nadzora pa je bil mišljen v smislu, da folk ne zaupa življenju in si ne upa prepuščati se čustvom, zato jih zatre in si skuša na razumski, analitični način “narediti” predvidljiv svet, v katerem ima na videz vse pod kontrolo, v resnici pa te kontrole ni in je za marsikaj prikrajšan. Pravzaprav si ti zelo izrazit predstavnik takšnega razumskega človeka. Pa ne bodi užaljen – jaz v tvojih postih uživam, a čisto jasno mi je, da se pod lupino analitičnega, včasih sarkastičnega, razumskega Avatarja skriva precej mehkejša bit.

Lepo je če deliš