Reply To: Zakisanost telesa

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Zakisanost telesa Reply To: Zakisanost telesa

#1274
Veria
Član

Skokica wrote: Moja zakisanost je že šla skozi vse meje, da se počutim zelo utrujeno, nemočno…zato sem se odločila da spremenim način življenja…izločila sem belo moko in vse kar je iz bele moke, musli zamenjala za proseno kašo z suhimi slivami….izvajanje dihanja….vitamini in minerali se itak ne morejo obdržati v telesu katero je zastrupljeno….tako da bom telo napolnila z novo energijo….Wacko

Skokica, ker si začela spreminjati način prehranjevanja, se bodo pospešeno začeli izločati tudi toksini. Pri tem so zelo obremenjena jetra, vranica in ledvica. Zelo, ampak res zelo veliko moraš piti vode, da toksine izločiš iz telesa. Zato si tudi zelo utrujena, ker tvoj organizem ne zmore vsega predelati zaradi zastrupljenosti. Problem je tudi, da hrana, obogatena z minerali in vitamini ne koristi nič, ker je sluznica debelega črevesja tako oslabljena, da jih ne uspe niti absorbirati, zato samo ”padejo” skozi. Torej najprej bi bilo potrebno sanirati debelo črevo s probiotičnimi mikroorganizmi (”dobri fantje”) in hrano za njih; prebiotiki. Morda bi razmislila, da vključiš v svojo prehrano tudi zelenjavne sokove (poglej si nasvete v knjigi Normana Walkerja; sadni in zelenjavni sokovi). Na ta način dobiš večjo količino hranilnih snovi, direktno v kri. Črevesje je razbremenjeno, ker sokovi ne vsebujejo vlaknin.

Tudi sama sem se borila pred 3 leti s tem problemom. Izključila sem vse ”moknate” zadeve in vključila veliko sokov, zelenjave (predvsem sveže) in žit v zrnju (torej ne predelano v moko, kruha popolnoma nič!) ter stročnic. Hrana naj bo čim bolj pestra, različna, ker vsak od njih vsebuje rudnine in vitamine, ki jih telo potrebuje.

Pa še nekaj….jaz sem se za 2 leti odpovedala skoraj vsem sladkim stvarem kot so čokolada, sadje, z izjemo ananasa, ki sem ga uporabila za sočenje, skupaj z zelenjavo in jabolk, ki imajo veliko koristnih mineralov. Ostalih sladkorjev pa tako ali tako nisem uživala že prej….

veliko volje in uspeha pri reševanju problema!

Lepo je če deliš