Reply To: Vrtenje čaker

#3390
zepo
Član

tadej pretner wrote:

1. Res se nanašajo na sprednje vrtince. Tvoje obvladovanje psiholoških vsebin čaker rezultira v volji, kar se odraža v vrtenju zadnjih čaker.
2. Nisem se ravno kaj dosti ukvarjal z zadnjimi vrtinci, ampak res je, da tam nikdar nisem naletel na vrtenje v levo.
3.Posamezna čakra obsega več psiholoških področij – vrrtinec pokaže prevladujoče stanje. Po mojem sem vam to na predavanju tudi povedal. Lahko pa seveda uporabiš tudi sistem nihala in podvprašanj. Ima tale, ki si ga spraševal po vrtenju čaker ime in priimek?

Jutro Tadej

Vidiš, sam pa se vedno ukvarjam z obema aspektoma in včasih (težko rečem procentualno) je zadnji blokiran. (morda je to še najbolj pogosto na drugi čakri). Nikoli v teh primerih prvi ne more delovati optimalno, deluje pa vsekakor lahko. Lahko bi ti dal primer – imaš impotentno osebo (ne bi zdaj na široko o vseh možnih vzrokih), zadnji apekt je praktično “šlus”, prvi deluje , recimo pogojeno…V bistvu ta oseba “realizira” spolnost telesno, vendar na mentalnem nivoju (izhaja od tam, miselni konstruk , ki izhaja”moram, zaradei te osebe”…ali pa “saj tako bom normalen”..itd), ker želje same v potencialu ni. In tukaj je povsem na najlažji način najti disharmonijo, ki je na prednjem na način radiestezije ne boš zaznal. Z nekaterimi drugimi diagnostikami pa vsekakor. Tole je le en primer..vsakodnevno ( recimo par ur) se s tem precej ukvarjam in tukaj govorim iz svojih izkušenj, ne iz same teorije In do sedaj nisem kaj dosti brcal meglo.

Vsekakor se z vsem, kar napiše Tadej Pretner, Marjan Ogorevc, Turnšek, Slavinski pa do Ravnjaka, Stainove, Levija, Crowleya,Bardona itd…ne strinjam, ker so moje izkušnje v določenih trenutkih in določenih situacijah drugačne. Vsekakor pa spoštujem tudi tisto, s čemer se sam ne strinjam, ker vsakdo lahko ima svoje vedenje, razumevanje in izkušnje, že če izhajaš iz najbolj preproste stvari- zaradi subjektivnih resnic, ki so težko izogibljive, predvsem na ezoteričnem področju.

Mislim, da so časi, ko je bilo sveto pismo “edini” in “najvišji” zakon in resnica o Bogu in nastanku sveta, že minili…na primer…

Tole vrtenje čaker – pravila itd, če se spomnim, je podal Pierakos in prenesla Brennanova v svojo knjigo Moč zdravilnih rok… Ja, in meni skozi prakso ne potegne tole tako…Če govorim o VSEH možnih gibanjih nihala. Nekatera gibanja in Pierakosova pravila držijo v moji praksi, druga ne.

Nekako bolj bi poudaril ituitivno diagnostiko, kot pa pravila po Pierakosu.

Zato raje tega ne podajam naprej reikistom in ostalim, ker se zavedam, da lahko to postane prepričanje v podzavesti vsake osebe, da je to “edino” pravilo in že v štartu izhajajo iz tega prepričanja. Tako nastane omejenost v smislu- natanko tako je prav in nič drugače. In če to prepričanje gnezdi globoko v podzavesti, če postane temeljno pravilo zdravilca, potem je to zavora in ovira, ki ti ne da pravega vpogleda.

Kje iščemo odgovore? Vsekakor v podzavesti, če pa je tam določeno temeljno prepričanje, ga ne bomo tudi v alfi presegli. In to je zame napak, mislim, da bi človek moral biti res neobremenjen in brez pričakovanj ter da bi nekako moral delati skozi izkušnje in sprejemati skozi njih nova spoznanja, ne glede na to, kaj je napišal Dr..ali Prof…ali Pretner ali pa Matjaž. Teorija je smernica, osebne izkušnje so dodatek, integracija obeh pa je nadgradnja. Dobro veš, da še energije (bazične) kristala ne občuti vsak posameznik enako, da so tudi vplivi na človeka ene in iste energije v smislu posledice drugačni, je jasno, da vsak ne more biti “kopija “drugega in njegova oseban vedenja so pač njegova. In to je mislim, osnovna pravica človeka. Pa še sprejemljiva naj bi bila.Wink

Kdor se išče, ta sprašuje…povsem pravilno, od nekod moraš izhajat…Če pa to jemlješ kot bližnico in vse skupaj “zdravo za gotovo” pa ni ravno najbolje. Učiš se ves čas, sprejemaš info in jih nekaj tudi vstaviš vase- celo življenje. Kako bi temu rekel- aha,- pot osebnostnega razvoja…Big smile

Lepo bodiHeart

Matjaž
Lepo je če deliš