Reply To: veliko je tehnik duhovnega razvoja,vaša najljubša?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast veliko je tehnik duhovnega razvoja,vaša najljubša? Reply To: veliko je tehnik duhovnega razvoja,vaša najljubša?

#10712
ženska
Član

jernej wrote: Meditacija in biti s tem kar sem. Živeti. Tako imenovane “Tehnike” so odpadle.

vse dobro, jernej

Se strinjam. Clap

Tehnike poznam. Z literature, forumov … Na tečaje me ni nikoli vleklo, tudi me nobena od tehnik ni pritegnila. Imam svojo filozofijo, ki mi pomaga kvalitetno živeti. Pač živim sebe. Poznam svoje lastnosti (ne bom rekla dobre in slabe, ker presoja zavisi od mnenja vsakega posameznika), ki si jih upam priznati in jih sprejeti. In to je to. Človek pa to lahko doseže sam in doma. Ni mu zato treba na sto različnih tečajev, v Indijo ali kamorkoli.

Tehnike znajo človeka v stiski samo še dodatno obremenjevati. Ker lahko dobi občutek, da je žrtev, da je poln travm, da ga je oblikovala okolica in podzavestni programi in in vem, kaj vse še. Potem hoče to spravit iz sebe in išče in brska in koplje in najde samo še vedno hujše strahove in krivice, ki so se mu zgodile, ga determinirale in zabetonirale njegovo usodo.

Sploh pa te “instant” tehnike dajejo instant rezultate. In narod potem kar roma od seminarja k semnarju, na vsakem se vedno znova najdejo (“tokrat pa res”, “to je pa zdaj to” in podobno), ampak nikoli za dolgo. Ker ne dosežejo tistega notranjega miru.

ženska2011-08-06 10:38:46

Lepo je če deliš