Reply To: trebušni možgani

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina trebušni možgani Reply To: trebušni možgani

#3584
zepo
Član

tadej pretner wrote:

komaj čakam, da vidim kaj si “naumil”, Tadej!Big smile

v. Zepu sem repliciral zato, ker mislim, da se moti – torej, kolikor jaz vem, gre pri trebušnih možganih za, po sestavi, enake živčne celice, kot so v možganih, v pleksusih (skupih živčnih vlaken) pa je po mojem njihova sestava drugačna, tako, da v povezavi s pleksusi o možganih ne moremo govoriti. Dejstvo pa je, da potekajo iz teh pleksusov živčne povezave v različne dele telesa in lokacije teh pleksusov funkcionalno bolj ali manj ustrezajo nekaterim čakram – te čakre pa naj bi potem oplajale z energijo dele telesa, ki so adekvatni pokritju z živčnimi vlakni iz posameznega pleksusa. Ampak za vse tole ne bi dal roke v ogenj, zato sprašujem, če je kdo kje naletel na resno primerjavo.

Me ni bilo …se opravičujem. Vsekakor se strinjam s tistim o živčnih celicah, vendar obstajajo tudi pleksusi ali spleti živčnih poti, en od teh je solarni plexus, ki ravno anatomsko pobira info iz teh trebušnih živčnih celic, pravzaprav tudi organih v trebušni votlini. In ti plexusu ne morejo DELOVATI avtonomno, temveč pošiljajo informacije v področje možganov (hipotalamus, talamus, hipofiza itd..) od koder pa spet gre in formacija naprej do žlez, ki reagirajo v smislu kot je bila podana informacija, In ne vem kje se tukaj motim.
Dobro je znano kateri nevroni (v medicini) so povezani, po katerih poteh potujejo in kje se stekajo ter kako to pogojuje sproščanje hormonov ali pa reakcijo v določenih organih. Kaj medicina meni o solarnem plexusu, ti že dosti pove ime samo, drugo ime (ang) za solarni lepksus je celiac plexus (lat-coeliacus-trebuh). Kako pa ganglji živcev v solarnem plexuxu delujejo, oziroma od kje dobivajo informacije o zunanjih dražljajih in kam ter na kakšen našin jih pošiljajo pa si moraš prebrati kakšno medicinsko knjigo …Lahko bi ti naštel kaj pomeni ta center, oziroma kaj je njegova naloga, pa sem to že zadnjič povedal. Si pa lahko enostavno ogledaš kakšno sliko živčnih poti in vozlišč, spletov itd in lepo vidiš kako potekajo informacije na živčnem nivoju. Resna primerjava?? Poglobiš se malce v anatomijo živčevja, določenih raziskav (starejšaga in novejšega izvora), staro tradicionalno medicino (recimo Kit.), pa še nekaj ezoterike in si natanko tam. Zdaj, če se tiebi zdi moje sklepanje napačno, čisto v redu…Samo ne vidim kako je s tvojega stališča napačno, glede na to, da sam ne podaš nikakršne razlage, razen tiste, ko si opredelil sakralni plexus skozi napačno namembnost (povsem medicinsko gledano)…Vsekakor pa malce gledam, da bi vedel v življenju kaj več in bolj natančno…pa ne vem , če je to napak..Morda je kdo, ki je trdno prepričan, da že vse ve, zase ne mislim tako. Veš Tadej, sam si popolnoma isti, le da je morda tvoje razmišljanje, sklepanje in viri malce drugačno in drugi. Menjava mnenj pa ustvarja določeno nadgradnjo vedenja, čeprav nekateri to ne jemljejo na ta način. Bi pa dejal, da sklepanje na podlagi logike, analitike ter izkušpnje in povezovanje z intuicijo pa še nekaj izkušenj v praksi, da mnogo več, kot le opredeljevanje na eksaktno področje. Sam se ne strinjam s tezo, da je intuicija pogojena z racionalnostjo in prepričanji…morda je pri kom, lahko pa najdeš tudi druge poti in orodja, kjer se temu izogneš.Seveda, če imaš potrebo po izzivih v drugih, “nedomačih” izhodiščih. To je seveda moje osebno mnenje in videnje, kar sigurno ni “edina” resnica. Je le “moja” resnica, ki izhaja iz tistega, kar sem že naštel.

Lepo bodiHeart

Matjaž

Lepo je če deliš