Reply To: trebušni možgani

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina trebušni možgani Reply To: trebušni možgani

#3497
tadej pretner
Moderator

zepo wrote:

Mimogrede – fiziološko so na področju pod drugo čakro t.i. trebušni možgani, ki uravnavajo izločanje psihoaktivnih snovi, kar seveda vpliva na razpoloženje. Utrjujejo pa spomine, povezane s čustvi. Druga čakra je čakra komunikacije, komunikacija pa poteka primarno na čustveni ravni.

Malce sem bral tole debato. Abdominalni (trebušni možgani) se nahajajo v solarnem pleksusu Fiziološko. Če omenjamo fiziološko bližino druge čakre, se pri notranji -hrbtni stani medenice nahaja “sekralni pleksus”, ki je zadolžen za motoriko zadnjega dela stegen biceps femoris), spodnjega dela nog, stopal,stanje medenice, pa se mi zdi tudi za ejakulacijo pri moških . Tole bi bil sekralni pletež.

Solarni pleksus pa imenujemo tudi trebušni možgani in je zadolžen za funkcioniranje v trebušni votlini, v prvi vsti za želodčno sluznico npr- izločanje količine žerlodčne kisline, črevesje itd…je pa seveda tretja čakra…

In upliva na razpoloženje itd…seveda na izločanje adrenalina, pa če kar nekaj hormončkov zraven..Tudi sreče in strahu…

Lepo boditeHeart

Matjaž

Poanta debate je bila sicer drugje, ampak da se odzovem na tvojo potrebo po tem, da veš več in bolj natančno (LOLLOLLOL) – izraz trebušni možgani uporabljamo za živčni sistem, sestavljen iz enakih celic in receptorjev, kot možgani v glavi, gre pa za živčne celice, ki obdajajo požiralnik, želodec in črevesje. Ker je daleč največ teh celic okoli črevesja, poenostavljeno pravimo, da so trebušni možgani v conoi spodnjega dela trebuha.

Lepo je če deliš