Reply To: trebušni možgani

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina trebušni možgani Reply To: trebušni možgani

#3637
Jasna
Član

tadej pretner wrote:

aja, pa še to: trebušni možgani po moji logiki predstavljajo ganglije< id=”gwProxy” =””>< =”jsCall;” id=”jsProxy” =””>

Jasna, hvala za prispevek. Mimogrede – ko kopiraš tekst iz kje, ga najprej skopiraj v Note pad in šele potem na forum – tako ne bo telih čudnih znakcov na koncu.

Kar se tiče trebušnih možganov – v okviru ortodoksne medicine, jih je že v 19. stoletju odkril dr. Auerbach, ampak po mojem gre za izraz, ki se sicer v medicini ne uporablja. Tudi v kakšnih leksikonih pod tem geslom ne najdeš nič pametnega.
Deliitev na centralni in periferni živčni sistem sicer poznam in na osnovi te delitve ter dveh člankov o trebušnih možganih, naj bi bila torej njihova sestava enaka, kot je sestava centralnega živčnega sistema. No in problem je ravno v tem, da to informacijo najdeš le pri tistih, ki pišejo o trebušnih možganih, v medicinskih virih pa načeloma ne, vsaj jaz tega tam nisem našel.

TADEJ: A je zdaj bolje funkcioniralo tole kopiranje? Hvala za namig Wink Jaz razen v enem stavku nisem govorila o trebušnih možganih, ampak katere čakre napajajo kateri del živčnega sistema in kako je le ta sestavljen. In gangliji imajo enako sestavo kot mozgani (so iz teles zivcnih celic). Sam tok, da se razumeva. Ce te se zanima srcni pleksus, pa reci .

matjaz: ne sklepaj, kaj sem … in nimam blage veze v katerem letniku ucijo pri anatomiji o solarnem pleksusu …

Lepo je če deliš