Reply To: Transplantacije

#2220
Vesna
Član

strelka wrote:

Nisem tako negativna do uradne medicine …Smile
In ne razumem ravno stavka ..bolnim se ni potrebno spreminajt ..spreminjajo se mladi ljudje , ko umrejo v prometnih nesrečah?
Kaj si želela oz. kaj si povedla s tem?

Tudi jaz nisem tako negativna do uradne medicine. Mnogim dobronamernim ljudem daje kruh in veliko zdravstvenih delavcev dela z dušo in srcem. Verjamejo v pravilnost vseh tehnik, ki jih izvajajo, v zdravila, v cepljenja, v smiselnost transplantacij…. V medicini je ogromno raziskanega, veliko akumuliranega znanja. Toda vse temelji na simptomatiki. Npr. antibiotikom pripisujejo to moč, da odstranijo vzrok bolezni. Za klice pa vemo, da se naselijo na gnoj. Niso povzročitelji gnoja, enako kot muhe nimajo nič s tem, od kod je prišek kup dreka. Le pasejo se na njem.

Jaz pa ne verjamem v simptomatsko zdravljenje. Ker bolezen mi predstavlja alarmni zvonec, da smo nekje zgrešili pot. Zato organizem pade iz ravnovesja in rabi pomoč. Nobenega problema pa ne moremo rešit, če še naprej počnemo točno tiste neumnosti, ki so bolezen povzročile. Če še naprej pijemo in kadimo, čeprav z novimi, transplantiranimi jetri. Če še naprej gojimo jezo do partnerja, uživamo strupeno industrijsko hrano in se mažemo s kozmetiko iz ostankov petrokemijske industrije. Tako se bolezni pri najboljši volji ne moremo znebit, le še bolj se zastrupljamo. In redki zdravniki zahtevajo od bolnikov spremembo navad! Zato pravim, da se bolnim ni treba spreminjat. Namesto njih se morajo spremenit mladi poškodovani ljudje, iz poškodovanca v dajalca organov! V tem je bistvo. V kolikor bi čakajoči prejemnik pri sebi kompletno spremenil stil življenja, bi ne bil več čakajoči prejemnik, bil bi na poti v ozdravitev.

Kaj poganja sedanjo zdravstveno industrijo? Farmacija, ogromni zaslužki. Zdravi ljudje ji ne prinašajo profita. Samo spomnimo se cepljenja proti svinjski gripi, ki nikakor ni hotela postati epidemična, kaj šele pandemična… a je še pred lansiranjem dobila to ime.

Zato pa dajmo mislit s svojo glavo, ne z glavo proizvajalcev zdravil.

Lepo je če deliš