Reply To: svet pernatih bitij – angeli

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast svet pernatih bitij – angeli Reply To: svet pernatih bitij – angeli

#28186
Nataša
Član

ozelot wrote: Nevem kaj je narobe z arhetipom otroka.

V prvi vrsti to, da je oseba, ki je v tem arhetipu, zaradi določene travme ostala na stopnji otroka. Za otroke pa vemo, da več ali manj še ne zmorejo prevzemati odgovornosti, se ne zavedajo posledic svojih dejanj in so v egocentrični fazi. Nekaj časa je družba teh ljudi lahko celo prijetna, ker imajo v sebi določeno mero veselja, čeprav je to tudi pogosto narejeno, ampak bog ne daj, da se z njimi zapleteš v odnos. Sicer nekateri funkcionirajo tudi tako, ker se arhetipsko poklopijo, ampak vsaj malce dozorela oseba jih bo hitro imela zadosti.

ozelot wrote:
Bruno Groning je rekel da človek največjo napako naredi je to da odraste in nasploh je polno modrosti takih in drugačnih ki govorijo naj bomo večni otroci.

Po moje je to mišljeno v smislu, da nikoli ne izgubimo navdušenja nad življenjem, raziskovanjem in predvsem to, da prečistimo vso nesnago, ki smo si jo nabrali tekom življenja. Ampak ko si enkrat odrasel, pač ne moreš biti več otrok, ker to bi bilo pa res žalostno. Lahko pa si povrneš otroško čistost in pretočnost, ampak v tej fazi stvari tudi ovrednotiš in razumeš njihovo bistvo, česar otrok ali oseba v arhetipu otroka pač ne zmore.

Nataša2015-02-22 10:14:53

Lepo je če deliš