Reply To: svet pernatih bitij – angeli

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast svet pernatih bitij – angeli Reply To: svet pernatih bitij – angeli

#28196
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Nevem kaj je narobe z arhetipom otroka.

Arhetip otroka je eden tistih, pod okriljem katerega deluje vsak vsaj do neke mere, nekateri pa seveda bolj izraženo. Generira način razmišljanja, povezan s pričakovanjem nerealnih stvari, nezrelostjo v določenih segmentih lajfa, črno belo razmišljanje, naivnost, duhovnost, ki nima veze z ozaveščanjem itd. In zanimivo – pri arhetipu otroka so pogoste vizije angelov oz. drugih svetlobnih bitij.

ozelot wrote: Višji Jaz je po mojem mnenju zavest, del tebe ki se zaveda vsega kar je in kot tak deluje na vse mogoče načine,..zaveda se tudi stanja tvojega uma in preko njega tebi kot osebnosti sporoča in daje signale v neki obliki ki jo ta um pač prepozna. Sicer pa višji Jaz z osebnostjo nima take povezave da bi ga nekdo imel zase.

Korelacija z nepogojenim jazom sicer obstaja, a ne popolna. Skrajni čas, da začnemo delati na poenotenju izrazoslovja – vsak drugi, ki o nečem piše, se spomni svoje izraze, Ravno včeraj smo v šol razpravljali o tem, koliko različnih imen recimo obstaja za dva “posebna” meridiana – tista dva, od katerih gre eden po hrbtu, drugi pa po sprednjem delu telesa, srečata p se v ustih. In tako je kar na ful področjih.

ozelot wrote:

Jest mislim da če znaš sam poiskati pomoč pa naj bo to pri zdravniku, bogu ali angelih potem je to kot bi sam sebi pomagal in ne iščeš pomoči od zunaj.

Ena glavnih poant arhetipa žrtve je ta, a daš moč upravljanja s sabo v roke nekoga drugega (zdravnik, angel, ločeni bog, oblast, delodajalec …)

Lepo je če deliš