Reply To: strah / kolektivni strahovi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast strah / kolektivni strahovi Reply To: strah / kolektivni strahovi

#26378
glas
Participant

tadej pretner wrote: Sprašujem se, če je takšno očiščenje trajno. Po mojem ne. Smrt je en gromozanski tabu, sila globoko zakoreninjen v nas, ki ga včasih, ko smo sposobni delovati tukaj in sedaj, ali pa ko nas neke okoliščine prisilijo, da tako delujemo, presežeš, načeloma pa tabu pri večini ostane – bolj ali manj je verjetno drugače le pri tistih, ki imajo pogostokrat opravka s smrtjo.

Se strinjam..
Je pa vseeno velika razlika, če imaš strah, (ki meji skoraj na obsesivno motnjo) pred mrtvimi, da ne prideš v stik z njimi ali pa če to nato razbliniš, tako da o tem ne razmišljaš več, vsaj ne v prostem času in če pride do prilike pač lahko vidiš mrtve ali kaj podobnega, ker prej to sploh opcija ni bila..
Strah pred smrtjo pa je pa seveda vseeno prisoten, (pri vseh živih bitjih), kot vseeno neka blokada, ki mogoče čez življenje tudi pomaga, da ne zapustiš telesa ob vsakem pišu vetra, ali kar tako za hec v raziskovalne namene ali pa kot beg recimo, pred kakimi trenutnimi nevšečnostmi, ipd..
Je pa to tudi fajn pripomoček lahko, ker recimo če v večih stanjih zavesti pogledaš v to isto polje, je ta strah prisoten le nekje, nekje drugje pa ne.. Toraj ko se nahajaš v določenih poljih (bolj fiksno determeniniranih – v času, v fiksnih planih, v determeniranosti s telesom in ”njegovim naravnim tekom”) je lahko prisoten, enkrat bolj – drugič manj.. Ko si bolj v nedolčenih ali tudi transcendentnih stanjih (čisti trenutek sedaj) pa ta strah ne obstaja več in včasih je potrebno kar dobro delo, da sploh zmoreš priklicati ta filing, kot test, če zmoreš še sploh se povezati z tem občutkom,.. Včasih če si kje še globlje pa ob poskusu priklica, tega občutka (strahu) niti priklicati več ne gre,..
Zdaj verjetno je point tudi, da ta strah ne bi obstajal več niti v tistih nižjih bolj fiksnih stanjih bivanja.. ali pa mogoče ni to sploh namen.. Lahko je to tudi kot igračka, ali eden od indikatorja zaznavanja stanja zavesti,.. Ko se premikaš (potuješ) je to ena od stvari (indikatorjev), ki jo lahko preveriš, da si pomagaš tako na hitro definirati stanje ali področje kjer se z zavestjo trenutno nahajaš..
..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”