Reply To: strah / kolektivni strahovi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast strah / kolektivni strahovi Reply To: strah / kolektivni strahovi

#1052
Cica
Član

tadej pretner wrote:

Pri reševanju je ključna samopodoba. Kdor ima dobro, ga ne bo skrbelo, da bo zapuščen). Da delujemo v družbi kolikor toliko samozavestno, uporabljamo cel kup obrambnih modelov vedenja in navzven nam pogosto ratuje, da delujemo ql, ko pa smo sami s seboj, vemo, da smo v riti. In to je eden razlogov, da se bojimo biti zapuščeni – tisti, ki jih “imamo”, nas pogosto zamotijo, da ne občutimo filinga, da smo v riti, ki je prisoten predvsem kadar smo sami.
Seveda je končen in najučinkovitejši recept “naseliti zavest vase”, lahko pa v lajfu uporabimo tudi kup trikov, ki nam pomagajo do dobre samopodobe. Eden takšnih je, da si postavimo kup lažjih ciljev, da se ob tem, ko jih uspešno rešimo, navadimo na občutek uspešnosti – tako se usposobimo za reševanje vedno zahtevnejših zadev.

Ja, vsi trije navedeni kolektivni strahovi so tesno povezani. Dokler nisem prebrala knjige in razčlenila situacije, sem mislila, da je vse skupaj en vzorec “nisem dovolj dobra” in da ta botruje vsem ostalim strahovom. On je izpostavil te tri, vendar bi po tem sistemu sigurno našli še kakšen močan kolektivni strah na to temo.
Praviš slaba samopodoba…torej poleg “lovljenja” moje begajoče zavesti tudi delo na pleksusu…HvalaFlower

Lepo je če deliš